Противогрипни ваксини...

• 3 270
  • 16
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Бихте ли сложили на детето си?Каква,кога?Досега не съм слагала нито на себе си,нито на малкия и дори не съм особено запозната с тях.Първо пускам темата тук,а през седмицата ще говоря и с педи.Иска ми се  да поговорим има ли смисъл от противогрипните ваксини,кога точно се слагат /кой месец/,кои са като марки,какво точно представляват.....и въобще всеки,който има опит,да го сподели,защото съм сигурна,че има и други като мен,които се чудят дали да поставят такава на детето си.И още нещо: от каква възраст нагоре се слагат?

# 1
Не бих сложила, защото не виждам смисъл.Simple Smile

# 2
Аз също не бих сложила, най-малката причина е, че щамовете се променят постоянно. А най-важната причина за мен е, че страничните ефекти са много....да не говорим, че най-много да се разболея , а не да се предпазя. Всяка година целият ни офис се боде, само аз не. И почти всички от тях карат по един грип, аз не съм боледувала от такова нЯщо никога (пу-пу)

# 3
  • Пловдив
Да де,аз това имам в предвид,че нищо не знам. WhistlingБоледувам си често от разни грипчета,малкия и той.Какви странични ефекти?

# 4
# 5
Не, в никакъв случай. И не действат освен това  Wink

# 6
Не,не бих сложила.Не само че не са ефективни,но и носят рискове.

# 7
  • в матрицата
Аз един единствен път си сложих такава ваксина и така тежко се разболях, че чак пневмония направих, ако питаш мен, освен, че не действа тая ваксина, но най - лошото , е че ти отслабва организма, за това по-добре не експериментирай, особено с детето

# 8
Не бих сложила такава ваксина на детето си.

# 9
# 10
# 11
Аз също не бих сложила не само грипна, а каквато и да е друга ваксина на детето си, на себе си или на хората, които обичам - че и на тия, дето не обичам...   Mr. Green

# 12
  • Пазарджик
Не бих сложила такава ваксина за нищо на света особено пък на детето си.Не само са неефикасни но и магат страшно да ти навредят.

# 13
Ние пък сме доволни от грипните ваксини. Вече 10г. ги ползваме и почти не сме се разболявали. Даже се научихме да си ги слагаме сами. Не сме забелязали някакви странични ефекти. За да няма локални усложнения, техниката на инжектиране е много важна. Преди да започнем да ги слагаме бяхме болни почти през цялата зима. Наши близки лекари също си слагат редовно и не ги отричат. Тези ваксини, а може би и вс.други не действат, ако сме с някакво имунно заболяване. Това ми обясни моя близка, лекар в ИСУЛ.
Като най-добра посочвам Инфлексал, след нея Ваксигрип и накрая Инфлувак. Доколкото си спомням след 6месечна възраст можеха да се слагат, но половин доза. Най-добре вижте в листовките им-там е описано подробно.
Можете да опитате профилактика с Ремантадин, ако не желаете ваксина. Но дали такава профилактика е ефикасна, не зная. По радиото говореха, че Ремантадинът може да се ползва както за профилактика, така и за лечение на грип.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 00:56 от vl

# 14
  • София - Варна - Бургас
Да де,аз това имам в предвид,че нищо не знам. WhistlingБоледувам си често от разни грипчета,малкия и той.Какви странични ефекти?

Според хомеопатията, честото боледуване придружено с висока Т., но без усложнения, показва една добра жизнена сила.   Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт