Баница със сирене,но сладка

• 23 341
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • UK/София
Майка прави такава, това си е нормална баница със сирене, но като я извади, я напръсква с вода и ръси със захар.

И моята майка така я прави, но захрата я ръси в кората със сиренето.Всички ахкат и охкат колко е вкусна, но на мен не ми харесва.

# 16
  • София
И ние много обичаме такава баница, правя обикновена баница, след това я нарязвам и заливам със сироп от захар и вода.

# 17
Ето ви още една идея за баница. На мене лично, много ми харесва.

http://www.babapena.com/?p=502

# 18
Всички ахкат и охкат колко е вкусна, но на мен не ми харесва.

Това е малко до навик явно - аз например пак от северна Бг съм свикнала да ям макароните с масло, сирене и захар.  Blush

# 19
  • София
Всички ахкат и охкат колко е вкусна, но на мен не ми харесва.

Това е малко до навик явно - аз например пак от северна Бг съм свикнала да ям макароните с масло, сирене и захар.  Blush
Аз също ги обожавам така, въпреки че не съм от Северна България.

# 20

И моята майка така я прави, но захрата я ръси в кората със сиренето.Всички ахкат и охкат колко е вкусна, но на мен не ми харесва.

Обожавам тази баница, която прави и твоята майка. Поздравления от мен   bouquet. Яла съм в Родопите с ориз, сирене и захар, страхотна е все едно макарони със сирене и захар. Докато не я опитах не ми казаха какво има вътре, иначе щях да бъда с предубеждение към нейния вкус.

# 21
  • Бургас
ВЕрно ли само при нас се ядат така макароните? Няма да забравя като за първи път му направих на мъжа ми макарони по този начин колко беше потресен.  Mr. Green

# 22
Сладката банице е супер

# 23
Аз също харесвам, макарони с масло сирене и захар. Пък не съм от северна България. Може би е въпрос на вкус. Ако майката не обича нещо него готви, децата няма как да го харесват, след кото не са го опитали.

# 24
Тази сладка баница със сирене може би ще се хареса и у нас.Не съм опитвала досега подобна баница,но скоро ще поправя тази грешка bowuu.Макароните и ние ги ядем със сирене и захар,въпреки,че сме в южна България Wink
Засега единствената сиропирана сладка баница която се харесва вкъщи е със сусам.

# 25
Мммм, и аз съм от Северна България и като бях малка майка ми правеше като тази , само че не навита на руло, а по-скоро рулото беше нарязано на парченца и "пънчетата" подредени едно до друго изправени. Голяма вкусотия беше...само че аз не се навивам да точа сама кори и да я направя ....  Embarassed
аз съм от Сев. България, прави се баницата по подобен начин, с плънка от сирене, за яйцата не съм сигурна, реже се на пънчета и зялята със сироп.
Вторият вариант е с орехи и канела и пак със сироп.
Точна рецепта не мога да дам, но по скромно мнение не е същината в рецептата, а в принципа:
домашно точени кори
плънка от сирене, а може би и яйце
сироп като за баклава с аромати-лимон например.
Това е!

така е, реже се на пън4ета след като изстинат се нареждат в тава и заливат, баба им казваше рози4ки. също си спомням, 4е съхранявахме незалятите пар4ета в плик в хладилника до десетина дни, но като се залее със сиропа си е пак хубава.

яйце не се слага в плънката. с орехи и канела е супер също, но не е сладка като баклава.

скоро се бях пресетила за тази баница, пусто не мога да то4а.

Общи условия

Активация на акаунт