Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 147
  • 601
  •   1
Отговори
# 510
  • Испания и Стара Загора
Simbioza,ЧЕСТИТО!!!ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА   bouquet  bouquet  bouquet
pocahontas80 дано всичко е наред с малката. Praynig
Аз днес ходих до аптеката да претегля Андреа и за 2 седмици  е качила 500гр. Wink

# 511
Simbioza , жива и здрава да ви е Пламена!   bouquet

pocahontas80 , хубаво е,че е наред детенце!  Peace

# 512
Simbioza да ти е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва   :bouquet
pocahontas80 дано всичко с малката е наред  Praynig

Имам един въпрос - към момичетата от Бургас.Моя маник изяжда 130 -150 мл кърма и след час час и половина е гладен.А като яде АМ изяжда около 100-110мл и спи 3 часа.
Има ли някъде в Бургас където да ти иследват кърмата-знам че няма нехранителна кърма ама все пак?

# 513
Кери, кърмата просто се усвоява много по-лесно от АМ и това, което описваш е напълно нормално  Peace Hug
pocahontas80  Hug
Симбиоза,   bouquet

# 514
Хелоу!
Влизам да докладвам за поредното бебче  Mr. Green

На 09.09 се е родил Александър на мама pantera_v - 3800 г/54 см

Аз съм гроги, вчера подготовки, гости... нощес нямах сили да кърмя, признавам си... яде от шишето изцедена кърма. Сутринта даже мрънкането му съвпадна със ставането на Илия за работа, та познайте кой го храни  Whistling
Честно казано този вариант нощем по- ме устройва, т.е. веднъж на нощ да яде от шишето. И без това когато закъснеем с яденето той става нервен, върти се, захапе да секунди, после плюе... Накрая толкова се нервира, че почва да се дере.... А това не мога да го изтрая, особено нощем, при положение, че спим всички в една стая. Е, верно, че сутрин гърдите ме болят адски, но пък млеконадоя е страшен  Mr. Green. Та така - през деня цедя и слагам кърма в хладилника, нощем я изпиваме. Може би като позаякне малко и се понаучи да дърпа по-сериозно този проблем ще отпадне... но засега е мъка - явно не успява да изцока достатъчно, щото се унася за малко след кърмене и после се буди и само пъха ръцете в устата. Давам през 1,5 часа, но това е убийствено, аз нищо друго нем ога да направя почти... Знам ли, каналите ми са тесни, то се вижда с просто око, че струйката е една тъъъъънка, едвам излиза. И то само то 4 каналчета... Което ме води към въпроса - колко горе-долу кърма трябва да изпива на 1 ядене? Че от шишето пие по 80-100 г и се чудя дали не е много... Ама след това си спи поне 3 часа...

За спиралата - евала на тоя, дето ги е измислил  Wink Аз лично бях с някаква испанска, сребърна, не си спомням марката. Мнаго съм доволна. Илия също  hahaha hahaha Сега само чакам да ми дойде първия цикъл и отивам пак да си сложа. Чакам и лохийте да минат, че така ми се мърсува  Embarassed Явно всички хормони на сексуалността, които ми бяха подтиснати през браменността сега са се отприщили хихи.

Иначе при нас коликите са предимно сутрин, вечер рядко има. Давам и аз САП, но не съм забелязала да има проблеми с акото. Почти винаги, когато дърпа отгоре разтоварва отдолу  Joy Поради тази причина сменям памперс след ядене. Ако е заспал просто съм много внимателна  Peace

Симбиоза, Писенце, честити ви бебчета! Споделете повечко за раждането.

Покахонтас, не се притеснявай, щом не забелязваш никакви притеснителни признаци на поведение, най-вероятно нищо й няма. Аз също съм изтърсвала Невена, даже няколко пъти  Embarassed... Затова - връзвайте си децата, дори и малки бебета!!!

Оставям ви, че помпата ме зове. Скоро пак ще пиша  Hug

# 515
Здравейте ,не съм се разписвала отдавна -честито на обебилите се мами-живи и здрави.  bouquet

Първо да ви питам-някой откривал ли е кръв в акото на бебчо.Вече 20-тина дни е така ,правихме изследвания-всичко е наред ,съмняват се за алергия към белтъка ,та съм на зверска диета от тогава-само пилешко,хляб,картофи ,ориз,ябълки.
Но все още има и вече незнам къде да отида -гастроентеролог,хирург,специалист по кърмене ,всичко обиколих ,страх ме е да не ни затворят в болница да измъчват още бебчо.

Иначе се кърмим успешно /пу-пу/,не съм се надявала на такъв успех.Десет дни го бяха хранили със шише,после в къщи аз реших ,че няма да успея и още толкова време се изцеждах и давах от шише ,но в един момент кърмата намаля ,дори отворих кутия АМ и тогава  реших да опитам -само гърда ,без протектори и шишета и успяхме .Сега се храни само от едната гърда ,като ги редувам и му стига спи по 3  -3,5 часа.
Наложи ми се да изляза вчера и от едната гърда изцедих 120 мл.-толкова колкото си яде ,явно си го е регулирал сам.А пък да похваля помпите на Бертони -моята беше обикновенна и я изпуснах на плочките и се счупи и ходих да купя нова -взех тяхната .Имитация на Авент ,но доста добра -много нежно дърпа  и лесно ,дано издържи да ми върши работа когато се налага.
Днес за първи път кърмих навън -сефте ми беше ,с каката все ме беше срам.

За лохийте -мойте уж свършиха и вчера ходих на преглед -направихме пълна програма-микробиология,цитонамазка ,та ще видим какво ще излезе -имам съмнение за гъбички от антибиотика дето ме тъпкаха.

vanina123 - аз давам и саб симплекс и еспумизан и био гайа и едно американско и едно английско -абе всичко и пак се мъчи горкото ,като го сложа на моя корем май най се успокоява .

# 516
Честито на Симбиоза, Писенце и Пантера! Да са им живи и здрави бебчетата!

Покахонтас, мила дано всичко е наред с Ана Мария, но вярвам, че е добре Hug

Ние току-що се връщаме от контролен преглед - биха ни ваксина за хепатит Б и ни мериха. Докторката каза, че за 20 годишната й практика за първи път вижда толкова пораснало и наддало бебе newsm53 За 1 месец сме станали от 3,650 кг на 5,800 кг и от 50 см на 58 см. Изредиха се всички доктори и сестри да му се радват и да ме питат с какво го храня и като им кажа, че е само на кърма на някои чак не им се вярваше smile3521

# 517
  • София
Аз ще пиша по-късно малко за раждането,че нещо
май ме наляга депресията!

# 518
честити бебоци на Симбиозка,Пантера В, Писенцето-нека да са ви живи издрави и да ви носят страшно много радост!на мамите-бързо възстановяване  newsm51

мерси за отговорите за спиралата    bouquet

Детелини,не сме са почнали още  newsm53просто правя маркетингово проучване smile3529 на сексулания пазар на родилите smile3532
ама  като ми спрат лохиите/които намаляха/,ох котиоооооооооооооооооооо  smile3521 smile3521 smile3521 ти си по-напред от мене-така че първа ти ша разбереш" де е булка Спасовден"  smile3508  love001

Покахонтас,дано малката е ок,ама така си е случват се и такива ми ти работи,заради тъпата ни неориентирана държавица #2gunfire

Весита,какво направи бе мила  #Crazy #Crazyти тва бебе да не стане втория Любо Ганев  Joyпу да не са му уроки на юнака,нека ви е жив и здрав  Hug Hug Hugами като си толкова хранителна-давай и на таткото да суче  smile3521

Миринда,аз кат ти казах,че не е лесно да си мъжка майка  smile3534

Симбиоза,и аз още не съм разкала за раждането  Peace,ама си чакам музата да ми дойде  Hug Peace

# 519
  • София; Дружбето
pokahontas, надявам се, че си се разминала само с уплаха и на Ана-Мария и  няма нищо. Аз връзвам в количката от както една мама от яниарките уцели дупка и обърна количката с 3 месечното си бебе. Коланите го спасиха от доста сериозна травма д ръба на тротуара, та без колани не излизам

Веси, евала мацка. 2 кила и 8 см си е рекорд според мен  Crazy Не съм чувала за подобно скоростно наддаване. ДОбре си хапва младежа

Аз си прибрах каката и пак гледам бейби тв Crazy Ако не ми беше пасение за тишина и покой щях да откача от тая телевизия

# 520
привет момичета,
едвам се доредих до компютъра от тази напрегната програма през деня... Сега използвам момента докато Невена спи, за да мога да попрочета малко и да драсна някой ред.

Първо честито на новообебилите се майчета Simple Smile

За памперсите- аз сменям преди хранене. В повечето случаи малката ака малко преди да я сменя, но ако се е разбудила добре. В противен случай ака някъде 30 мин след ядене.

Покахонтас, предполагам какво си изживяла. Наистина пътищата ни са ужасни. Аз виждам голям зор понякога с бутането на количката. А и тротоарите са пълни с коли, така че ни се налага да вървим по пътя. Веднъж един шофьор даже ми направи забележка да не ходя по улицата, че да не станело някой проблем... Е да, така е, ама като няма празни тротоари, където да вървим- какво да правим ?
Аз също без да искам ударих главата на Невена в повивалника. Ох милото как се разплака... Просто тъкмо й измих дупето и реших да я слагам за преповиване и ми се изплъзна от ръцете...

Моето майче от утре се връщана работа и вече ще съм си сама с бебка.. А сега все пак си е друго. Като искам да си поотпочина, майчето я гледа. От утре- борбата ще е безмилостно жестока.
Е, наистина умората и недоспиването са ужасни, но като се замисля, че имам познати, които споделят, че децата им не спят по 16- 17 часа в денонощието и просто гледам да не се оплаквам.

# 521
Здравейте!!!!
Днес ставаме на 1 месец!!!!
Освен това със съпруга ми правим 1 година откакто сме заедно!!!
За съжаление не мога да пускам картинки но ще се опитам да ви почерпя с емотикони Simple Smile
 newsm38 newsm68

# 522
  • София
Честити бебоци на новите мами!
Памперса  го сменям след като се нацока...защото обикновено докато цока и си ака пича...в началото го сменях преди кърмене и после пак...ама той няма пропуск с това акане, а не мога да го оставя насран още 3 часа и затова смених последователността, че нещо пакета памперси много бързо почна да се топи..
Относно качването на кг. обикновено има разминаване във везните, затова е хубаво бебето да се мери на един и същ кантар...защото го има и обратния вариант на Весита, дето бебето качило малко...и тогава шаш и паника...
Киара проверили ли за вит. С
Ние утре сме на ваксина...и ще видим нашият младеж колко е качил..и пораснал..

# 523
  • София
Е и аз да се разпиша.

Честито на Симбиоза,Пантера В, Писенцето! Да са ви живи и здрави бебчетата!   newsm51

Ние също днес станахме на 1 месец! Качили сме 1.100кг. за ръста ще видим в четвъртък, тогава сме на консултация, трябваше и ваксина да слагаме, но едната кака кашля вече повече от месец, а другата нещо не е добре със стомахчето, така, че педито каза, че ще чакаме докато се пооправят.
Днес бях напълно сама с тримата, взех децата от училище и прекарахме 3 часа в Борисовата, обиколихме всички атракции, сега геройте ги сложих да спят, а аз си правя програмата за утре.
За памперсите сменям след хранене, от инфакола малко се запекохме, а установих, че не се справя с яденето от биберон.

# 524
  • Бургас
Изключително щастлива съм да съобщя на всички ви, че мама gorbi точно в 20.00 часа е родила принцеса Ивайла, 3580 и 51 см. gorbi е родила за 15мин и ви поздравява!

Да са много щастливи цялото семейство им пожелавам от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт