Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 239
  • 601
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте милички!

Влизам само набързо, че вече нямам време за нищо от това постоянно и денонощно кърмене.  Laughing Да ви почерпя за първия месец на Сами, както и да пожелая на Асенчо на Веси да е жив и здрав и все така сладък!  Heart Eyes

# 316
  • София
Здравейте мацки!
Честита месечинка на младежите на Киара и Весита!
pocahontas80 в интерес на истината доста се учудих, че са изписали макситрол капки за стафилококи newsm78. Дори ако прочетеш упътването на макситрола ще видиш, че не стават за стафилококи..а на всичкото отгоре има и кортикостероиди в тях... Тия гадинки са много упорити и се лекуват с антибиотично кремче...на брат ми бебето беше така с болнични стафилококи...лечението продължи доста време...забравих точно антибиотичното кремче как се казваше, но проведоха 2 курса на лечение  за да ги махнат...ако пуснеш търсачката ще видиш как се казва кремчето...аз доста попрочетох тогава, защото все пак им беше първо бебче и си се бяха притеснили...
Сетих се как се казваше кремчето бактробан...Около мен имаше доста мами , който  също успешно се бяха преборили със стафилококите в нослето с бактробан...Поразпитай педката ви...

# 317
Здравейте!
Честито на бебоците навършили месец. И при нас не остана да с епохвалим с тази новина.  Hug
Да питам майките, които дават водичка или са на АМ каква вода давате. Как я обработвате?
Аз взех изворната на Девин сега и се питам дали мога да я преварявам. Минахме през вода на Хип. После от чешмата преварена ама колкото и да я прецеждам все има нещо вътре.  Cry

# 318
Здравейте мамчета.
Не съм писала скоро но редовно ви чета. От вчера съм доста притеснена. По принцип Андреа ядеше по 10тина минути и то само от едната гърда и до скоро изцеждах за запас от другата по 80до100мл. на ядене, но спрях да цедя преди около седмица. От вчера тя изпразва за 10тина минути едната гърда до край и после и другата така. После пробвам да ги доизцедя и едвам 20мл. излиза. Дали кърмата ми не спира или пък е този скок в растежа за който казвате??? Не виждам причина за това, но много се притесних. Яде еднакво активно и преди и сега и горе долу през 3 часа си хапва денонощно,но кърмата ми опредемено е по-малко. Ако има някой който да е повишил количеството кърма нека сподели как. Сега ям орехи, пия лактогонен чай но се чудя след колко време ще има ефект? На 11 съм на изпит във Варна и трябва да дозаредя фризера за да има с какво да я хранят.

# 319
  • София
Бибси, аз взех изворна вода на Девин (по съвет на педито) и я кипвам в електрическата кана.

# 320
момичета аз имам един тъп въпрос..
нали раждах нормално.. и имам няколко шева точно на входа на влагалището.. от които ми остана само един конец който мога да напипам..
много искам да отида на кола маска на триъгълника вече..от началото на септември не съм ходила Sad а от мн време не съм обрасвала тооолкова много а хич не искам със самобръсначка да се минавам Sad((
дали да пробвам да си сложа тампон.. как мислите..
дали мога да направя някоя беля така?
На нас ни казаха до 6 седмици никакви тампони Naughty Аз не бих рискувала Thinking
 Нямам идея колко яде малчо,защото само се кърмим.Редувам гърдите и мисля ,че му стига-дано!

# 321
Здравейте  newsm46 Поспахте ли добре тази нощ.
Ние с таткото имахме бонус тая вече да поспим , ама ние сме забравили какво е тва да спим. Малката беше решила да ни остави да си поспим с баща й, ама ние като си имаме вече режим и неможем да спим кога да е . Спим когато тя спи. И ни беше малко терсене. Мъчно ми е за таткото щото ходи и на работа, а хич не се наспива. Ама искал да си е при нас иначе какво щял да разбере от това че има дете. Похвално е ама ми е мъчно за него.
Аз вече за втори път вадя от носа на Алекс едни жълтеникави сополки- на какво са признак тези жълти гадинки- инфекция ли е това. newsm78 newsm78 newsm78 Другата седмица ще идем да ни вземат секретче за проба и ще видим какво е. Иначе още акаме трудничко. Днес не съм давала капки никакви за колики да видим какъв ще е резултата. Ако пак си е така , остава да е само АМ, с което я храня понякога като няма кърма. Уж най скъпото сме взели Аптамил- ама е на....
Споделете вие какво мляко давате на вашите хлапета освен кърма разбира се и има ли аки от него Hug

# 322
  • Габрово
Здравейте и от мен!

Честито на днешните месечинки Hug

И аз днес съм свежичка благодарение на това, че си поспивам до 10 след като пратим Алекс на ясла.

За сополките някой питаше- на Рая само физ. разтвор капвах, но ми казаха, че можело и вит. Ц по 1 капка във всяка ноздра, та ще пробвам и това.

dundito 2 , коликите едва ли зависят от това Ам, понеже виж, че и бебетата на кърма ги имат, но знам ли  Rolling Eyes
Ние купихме Нан сенситив, ама само веднъж давах на Рая и нямам впечатления.

Вижте какво сайтче си открих с колажи, та поне видях децата си на корицата на списание  Laughing

http://nakorica.com/files/final/12544804822690.jpg
http://nakorica.com/files/final/12544812546187.jpg

# 323
Здравейте мамчета!
Честити месечинки на Веси и Киарра! ДА са им живи и здрави бебоците и много да ги слушкат и радват!
Аз многооо отдавна не съм писала ама когато имам време ви чета. Сега намерих малко такова и реших да драсна някой- друг ред. Да споделя как мина при мен раждането - на 8 срещу 9 към 2.30ч. започнаха леки нерегулирани контракции. Помислих, че бъзо ще отминат като предната вечер ама не познах. Към 4.30-5.00ч. започнаха да стават доста чести(от порядъка на около 6-7 мин.) и доста болезнени. Отидохме с мъжа ми в ТК чак към 7.30. Приеха ме с 5см разкритие към 8.00 ми пуснаха банка и в 8.30 след два напъна се роди малката буба. Много ързо и лесно без нито един шев.
Момичета искам да ви питам тези от вас, които дават капки БиоГаиаи за колики по колко капки и колко често ги давате на бебенцата? Аз никога не съм давала на Ана-Мария никакви капки - минаваха и коликите само от чай от копър, но на Калина явно са по-силни и чаят не помага.

# 324
Момичета искам да ви питам тези от вас, които дават капки БиоГаиаи за колики по колко капки и колко често ги давате на бебенцата? Аз никога не съм давала на Ана-Мария никакви капки - минаваха и коликите само от чай от копър, но на Калина явно са по-силни и чаят не помага.
Аз му давам БиоГайа - по 5 капки на ден се дават. На опаковката пише че предозирането не е опасно и понеже забелязах, че не действат 24 часа, а по-малко от вчера започнах да му капвам по 7. Но освен това не спирам и чая от копър. Мръщи се много на този на ХИП и започнах да му правя от семена от копър - повече го харесва Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 17:03 от vesita007

# 325
vesita, благодаря за отговора. Ще пробвам и аз така пък ще видим. Дано действа днес е особено мрънклива.
Исках и друго да питам, че съм забравила Embarassed от кога си слагате бебчетата да лягат по коремче newsm78? И тази ваксина Пентаксим кога се слага?

# 326
  • Испания и Стара Загора

Исках и друго да питам, че съм забравила Embarassed от кога си слагате бебчетата да лягат по коремче newsm78? И тази ваксина Пентаксим кога се слага?
Андреа спеше по корем още в родилното.Сега я слагам понякога,но много рядко.А в будно състояние я слагам за по 10-20 секунди и тя си вдига главата сама. PeaceТук първата доза Пентаксим се слага на 2м.Ние ще я сложим сега на 15.10. Peace

# 327
Здравейте мамчета.
Не съм писала скоро но редовно ви чета. От вчера съм доста притеснена. По принцип Андреа ядеше по 10тина минути и то само от едната гърда и до скоро изцеждах за запас от другата по 80до100мл. на ядене, но спрях да цедя преди около седмица. От вчера тя изпразва за 10тина минути едната гърда до край и после и другата така. После пробвам да ги доизцедя и едвам 20мл. излиза. Дали кърмата ми не спира или пък е този скок в растежа за който казвате??? Не виждам причина за това, но много се притесних. Яде еднакво активно и преди и сега и горе долу през 3 часа си хапва денонощно,но кърмата ми опредемено е по-малко. Ако има някой който да е повишил количеството кърма нека сподели как. Сега ям орехи, пия лактогонен чай но се чудя след колко време ще има ефект? На 11 съм на изпит във Варна и трябва да дозаредя фризера за да има с какво да я хранят.

Аз изцеждам 100-125 мл на денонощие. Моето бебе яде само от една гърда през нощта и рядко по 10 мин от втората през деня. Не мисля, че има за какво да се притесняваш. На всяко цедене (през 2-2 1/2 часа) слагаш изцеденото мляко в хладилника и гледаш да не прекаляваш. За едно денонощие си събрала колкото ти е необходимо за бебето докато те няма за 1 ден.

# 328
оф, не можах да изчета всичко и понеже може би няма да ми остане време, реших да мина направо на писането.

абе от няколко дена малката спи много неспокойно- пъшка на сън, плаче... Незнам какво й има. Уж засега сме се преборили с коликите, но пък се чудя от какво може да е толкова неспокойна. Започна да будува много често и издава какви ли не звуци. Ето снощи като се събуди в 3:30 и заспа чак към 16 часа.... ужас... нямам сили вече. На моменти се изнервям зверски, защото всяко нейно мрънкане, колкото и да е леко го усещам. Освен това нослето й хъхри много. Впръсквам й Стеримар, чистя й нослето и пак хъхри.. незнам какво да правя вече...Едното й оченце сълзи много и образува жълт секрет.. Казах на доки и тя ми изписа едни капки, та ще ходим да ги купуваме. Но това с носа много ме притеснява...
ЩО се отнася до неспокойния сън.. направи ми впечатление, че откакто почнахме да я извеждаме навън и все си църка нещо насън.. просто е убийствено вече... не мога да си отпочина изобщо Sad

# 329
Здравейте момичета!!! Simple Smile

Благодаря за поздравите на всички, Hug Hug не съм ви изчела, но времето е малко....
Вече в къщи се учим на всичко отначало

Поздрави от нас   Hug

Общи условия

Активация на акаунт