Пристрастеност

• 6 677
  • 102
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря ви много! Знам че всички са добронамерени и се радвам че толкова интелигентни хора се включиха с желание да ми помогнат. На въпроса какви наркотици съм взимала: амфети, екстази, кокаин.

Всъщност тази вечер вие много ми помогнахте, защото ме накарахте да осъзная че щом веднъж съм се преборила няма смисъл да оставям всички усилия да отидат на кино и да се въщам към старите проблеми които са били преодоляни. Simple Smile

# 31
Здравей!
Изчетох дългия пост , защото по всичко си личи си умно и интелигентно момиче!
МНОГО СИ СИЛНА , щом веднъж си се преборила!

Смени училището , намирай поводи да не се срещаш със старите си приятели!
Щом казваш , че си открила света с други очи , би трябвало и с други очи да гледаш на заобикалящите те.

Ако трябва почни от нулата , но не се връщай в ада!

Стискам ти палци!
Смени си училището-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! А, на приятелите си им кажи, че нямаш намерение да си погубваш живота. Щом и имаш такъв приятел, просто няма смисъл от такива, които да те дърпат надолу. Та ти туко що си изплувала, твоя Приятел те е издърпал, поела си си въздух......не потъвай пак на дъното.   bouquet Hug

# 32
Започни с нещо глобално миличка!
Смени училището и не му мисли,режи,давай напред!
Кажи на приятелят си за тревата,не крий,говори с вашите.
Но като за начало сменяй училището,не му мисли,чу ли,давай! Hug

Ще успееш,ще си силна,мисли за бъдещите си деца,мисли за морето,за професията която трябва да разботиш един ден,мисли за листата,които вятърът гали денем,мисли за любовта,която имаш,а един ден може и по-страхотна да срещнеш!!!
Усмихни се,ти си прекрасна и не е нужно да се залъгваш,че наркотикът е реалността,ти си реалността,ти си живота,ти си младостта,ти си бъдещето и ние вярваме във вас-младите,ако вие се самоунищожите,какво да очакваме и как да живеем ние???  bouquet  bouquet  bouquet
Ти си страхотна!!!!Повредата не е във твоят телевизор!!!  bouquet  bouquet

# 33
Нещата са безкрайно прости- зависимите имат нужда от самоосъзнаване, но! безкрайна нужда от помощ, чужда. Помощ под всякаква форма - подкрепа, морална, физическа, любов, приемане, разбиране. Имат нижда от общуване и в никакъв случай не мога да кажа, че възприемам "виковете" им като търсене на поле за изява на драмата си.
Колкото повече търсвят толкова по-добре, ако питате мен. Не обратното.  Peace
А понякога ти трябват "два шамара" за да се самоосъзнаеш, да стъпиш на крака, да се вземеш в ръце... и да спреш самосъжалителният си драматичен монолог... в който чуваш (нещо), но не слушаш... Съветите има нужда да бъдат чути и послушани.

Може би, "двата шамара" от Бояна Ламбер, са си точно на място.... (може би не... - едно, че незнам, а второ - дори да знам - не съм запознат отблизо с човека и с проблема)
Peace

# 34
Ще ме прощавате, но имам силна причина да се съмнявам в тази бозица, дето някой е пуснал тук под формата на изповед. Мноооого слабичко, душице, много! Познавам достатъчно наркомани, чел съм ужасно много неща, които те пишат в техните си форуми, за да не видя от 100 километра, че това е някаква пропагандна, паралитературна псевоизповед. Най-малкото жаргона ти куца ужасно...никой наркоман н енарича наркотика "наркотик", още повече с подобен патос....А тая простотия че, “тревата не бил силен наркотик, ама винаги от там се започвало”....ей на такива ми иде да им вкарам ляв и десен прав в кухите пропагандаторски кратуни!

# 35
Ще ме прощавате, но имам силна причина да се съмнявам в тази бозица, дето някой е пуснал тук под формата на изповед. Мноооого слабичко, душице, много! Познавам достатъчно наркомани, чел съм ужасно много неща, които те пишат в техните си форуми, за да не видя от 100 километра, че това е някаква пропагандна, паралитературна псевоизповед. Най-малкото жаргона ти куца ужасно...никой наркоман н енарича наркотика "наркотик", още повече с подобен патос....А тая простотия че, “тревата не бил силен наркотик, ама винаги от там се започвало”....ей на такива ми иде да им вкарам ляв и десен прав в кухите пропагандаторски кратуни!
Peace Браво!

# 36
Може момичето, само да се вкарва в филми за някакъв дребен проблем... но няма лошо да мисли за лошото/опасното, че е лошо/опасно. Нищо не разбирам - признавам си.  Peace

# 37
Мноооого слабичко, душице, много! Познавам достатъчно наркомани, чел съм ужасно много неща, които те пишат в техните си форуми, за да не видя от 100 километра, че това е някаква пропагандна, паралитературна псевоизповед. Най-малкото жаргона ти куца ужасно...никой наркоман н енарича наркотика "наркотик", още повече с подобен патос....А тая простотия че, “тревата не бил силен наркотик, ама винаги от там се започвало”....ей на такива ми иде да им вкарам ляв и десен прав в кухите пропагандаторски кратуни!

А, де! Дойдохме си на думата! Отделно има огрооооооооомна разлика между  пристрастеност и зависимост.
Моля за извинение компетентните, които са се изказали по въпроса, но не сте направили разликата още в самото начало.
Другото, което ми прави впечатление е, че авторката на темата споменава  наркотици към които се развива физическа зависимост, което ме навежда все повече на мисълта, че темата не е измислена добре.

Ами информирайте се преди да пишете бе да му се не знае.... #Cussing out

# 38
  • Германия
Всъщност през цялото време ме сърбяха ръцете да напиша точно това, но просто не ми се спореше.

# 39
  • Варна
Дори на мен, дето нямам никакви контакти с наркомани, темата ми се видя недомислена и съмнителна. Най- вече това с "изведнъж прогледнах и се осъзнах". Леееко наивно  ми звучи.

Излезе, че повечето сме мислили като Селтакис, ама добре, че беше той да даде тон.  Wink  

# 40
Хм, значи какво, през цялото време сте си мислели едно, но сте точили локуми за друго, защото... защо? И сега изведнъж някой като отвори дума за скептицизъм, изведнъж сменихте боята. Цялата тема е странна, барабар с коментарите.

Само искам да поясня че наркоманията Е физическа зависимост. Също така, не всички наркомани са простаци които говорят само с жаргони и не биха използвали думата "наркотик" - особено пък сред непознати във форум, от който очакват подкрепа.

Не знам истинска ли е историята или не, но някои от коментарите определено звучат преувеличено, неинформирано и лицемерно.

# 41
А мина ли ви през акъла, че може темата и да истинска? И сега как ще се отразят тези коментари на тази объркала тийнеджърка? И какво сте се хванали за това, че наричала наркотика - НАРКОТИК? Тя сама казва , че не е бил от един тип , а три различни вида. Нормално е да го обобщи с истинското му има - наркотик. Вярно, че може да е малко преовеличено и с известна доза патос, но все пак говорим за тийнейджър...

# 42
  • София
А мина ли ви през акъла, че може темата и да истинска? И сега как ще се отразят тези коментари на тази объркала тийнеджърка?
Не виждам причина да вадите тази тема от небитието и да се възмущавате с Дидитка. Все пак, тази история от преди повече от месец. Ако имате нещо сериозно за каване по темата го кажете и може би ще помогнете на това момиче или на някой друг, който се интересува.

# 43
А мина ли ви през акъла, че може темата и да истинска? И сега как ще се отразят тези коментари на тази объркала тийнеджърка?
Не виждам причина да вадите тази тема от небитието и да се възмущавате с Дидитка. Все пак, тази история от преди повече от месец. Ако имате нещо сериозно за каване по темата го кажете и може би ще помогнете на това момиче или на някой друг, който се интересува.

Не съм видяла, че темата е стара, а и да е от преди месец какво от това. Не знаех, че тук темите са еднодневки. А и не разбрах защо е този тон.

# 44
  • София

Не съм видяла, че темата е стара, а и да е от преди месец какво от това. Не знаех, че тук темите са еднодневки. А и не разбрах защо е този тон.
Именно. И аз това не разбирам. Имаше момиче с проблем- всеки от нас е казал онова, което е сметнал за редно. Ако искаш да оспориш нещо от казаното от мен пиши и ще ти отговоря, но докато се сипят общи обвинения и се шокирате обстракно какво да коментирам? Темите не са еднодневки, но ми се струва, че щом я изваждате от архива имате да кажете нещо по нея. като казах да сте полезни изобщо не бях иронична, а напротив. Не виждам нещо нередно в тона си, но ако има- прощавай.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт