Насилие в училище

• 8 784
  • 123
  •   1
Отговори
# 45
Интересно е и кой го е пуснал в нета този клип и що за психика има той/тя?
Този,който го е пуснал,надали е очаквал реакция на радост от гледащите.Все пак видеото се казва Лудият Здраво,а не готиният Здраво.И вероятно всяко училище си има по някой луд,но надали се казва Здравко.Надявам се,че името е реално и може да помогне.

# 46
...видеото се казва Лудият Здраво...

Май под Здраво имат предвид- ЯКО !

# 47
Може и за очакваната реакция да не съм права,защото пусналият го е написал това под клипа:"ко описание гледаите хаха".
Но си е направил регистрацията в същия ден и само за да пусне този и още един клип.
http://www.vbox7.com/play:dda457f3

# 48
Според мен стига да се заемат лесно ще разберат кой и откъде го е качил в интернет клипа. Оттам насетне ще е вече лесно. Надявам се и пострадалото дете да е споделило с близките си или друг за тормоза на безмозъчното келешче.
И аз мисля, че е в правомощията на МВР да проследи ИП. Ако поискат да се заемат със случая.

bushkata,  постни клипа и в Клюкарника с молба да погледнат повече хора, може и да разпознае някой мястото или участника в действието.
Пуснах, дано модвете не решат, че не й е мястото там.

# 49
  • Sofia
Пратих го току що на ГДБОП. Те със сигурност ще го намерят.

# 50
Бушка,чувствата,които изпитах аз ,са същите като твоите..Затова детето ми ще бъде учено как да се защитава самО.
Засега не мога да пиша повече...много се ядосах.

A ако има начин някой от нас да открие от кое ай пи и какъв му е приблизителния адрес на ай пи-то .....?

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 21:40 от Китана

# 51
Гледах го... Някак си, не съм очудена, това вече е ежедневие в училище... Направо настръхвам, като се замисля, че и моето дете един ден ще ходи в подобно място...

# 52
Знаете ли какво каза сина ми (12 г), като видя че продължавам да се занимавам с този клип?
- Какво толкова се захвана с това, нищо толкова впечатляващо не виждам в него...

Shocked
Питах го дали е виждал подобни гаври, каза, че ЧАК такива не. Но това, че не изпитва грам от чуствата, които мен ме потискат неимоверно, ме сащиса. А той по принцип е чуствително дете. Като мен не се забавлява на популярните клипчета, в които спортисти се пребиват, велосипедисти си размазват лицата по асфалта и т.н. Не може да гледа такивиа неща.

Децата ни приемат подобни неща леко, като част от нещата от живота...?!?...?!?
Дали това е инстинкт за самосъхранение - има достатъчно гаври в някакви степени в училищата (не е нужно да са толкова крайни, но всички нараняват психически) и те се затварят за тях, стават нечуствителни, за да не ги достигне и нарани?
Или именно защото има много гадости си мислят и ги приемат като нещо нормално?

# 53
  • Абсурдистан
Да дойдат в нашето училище.
Ама нищо няма да направят, защото директорката е заобиколена от учители протежета.
Учениците, повечето, влезнали с подкуп или деца на някой по-така родител.

В нашия клас си ги имаме двама ербапи. Миналата година скачаха по коремите на децата в час по физическо.
По миналата едно момиче беше стигнало до лицево-челюстна хирургия от тях.

И познайте какво - класната започна да си го изкарва на децата, чийто родители се оплакаха от тези двамата.
За какъв контрол, за каква дисциплина може да става въпрос.
Аз самата не знам на кого да се оплача.

# 54
Децата ни приемат подобни неща леко, като част от нещата от живота...?!?...?!?
Дали това е инстинкт за самосъхранение - има достатъчно гаври в някакви степени в училищата (не е нужно да са толкова крайни, но всички нараняват психически) и те се затварят за тях, стават нечуствителни, за да не ги достигне и нарани?
Или именно защото има много гадости си мислят и ги приемат като нещо нормално?

Причините вероятно са повече от тези, които аз ще спомена.
1.Насилието стана част от ежедневието ни: Интернет, телевизия, новини, филми,улицата...

2.При нас е силно изразен родителският инстинкт, докато при децата той все още липсва.
Реагираме толкова емоционално именно защото винаги си казваме: Ами ако това се случи с моето дете?

# 55
  • Пловдив
Да, съжаление  е "нормално" по-силните да си избиват комплексите към по слабите!
Ние обаче като родители какво правим за да не случват подобни инциденти и какво може да направим?
Аз в у-ще винаги съм се застъпвала за по-слабите, защото и преди 20г се случваха тези неща, имаше си тартори, които биеха по затворените ученици.
От малка  уча и дъщеря ми да се намесва в подобни сблъсъци, със силни думи естественно, не със сила, за това мисля, че родителите трябва често да говорим за тези неща с децата си, а не да чакаме на нас да ни се случи нещо !
Дъщеря ми учи в елитно у-ще, но и там ги има тези неща, ние често си говорим на такива теми в къщи  и за агресията над животни също! Недоумявам как може деца да изпитват толкова гняв към едно седнало дете /визирам момчето от клипчето/ много ще се радвам ако хулигана  бъде разкрит и наказан! Ако полицията се заеме със случая мисля, че ще успеят, защото не е проблем да проверят от кой компютър е пуснато!
Ние хубаво си разсъждаваме тука, но си мисля, че ако се изпрати на някоя телевизия, ефекта ще е много по-голям Peace

# 56
Вчера нарочно го подминавах този клип, но това че си затварям очите, не значи че проблемът не съществува, ако не съм го видяла. Затова преди малко го изгледах, но не успях съвсем докрая. Излишно е да казвам, че ми се доповръща, доплака, че ме обзе бяс и желание да бръкна в монитора и да издърпам Рамбо за качулката.

Пратих го току що на ГДБОП. Те със сигурност ще го намерят.

Това е най-хубавото от цялата тази тревожна тема. Додо, ще съм ти благодарна, а и всички останали, предполагам, ако ни държиш в течение за развитието.

# 57
И аз се надявам на реакция от властимащите органи и много разчитам скоро да има положително развитие по случая.
Това си е чиста противообществена проява и всички сме отговорни за превенцията и преследването на такива неща.

# 58
Ако такова нещо се случва с вашето дете /да пази Господ/, веднага сигнализирайте! Нека да не оставяме така нещата!
Пишат се жалби до директора, до началника на инспектората и до полицията. Като го повикат в Полицията да видим дали ще посегне втори път това лайно.
Другият начин е саморазправа.
Само си проследявайте децата, защото много от тях няма да ви се оплачат, че са тормозени и ще си траят.

# 59
-Съдебен иск към училището, допуснало това.
-Оплакаване и иск за дисциплинарно наказание към директорката.
-Отговорност от училищното настоятелство.
-Сигнал към съответния инспекторат по училищата.
-Регистрация на побойника със социалните служби, лаконичен разговор с родителите за това, какво може да им се случи, ако не могат да контролират сина си.
-Ако е над 14 години побойника, сигнал към прокуратурата. Разследване и наказание. Посещение на градския затвор за насилника, с цел наблюдение и илюстрация накъде се е запътил.
-Отделно- дисциплинарни мерки от училището, като повтаряне на класа и изолация-индивидуално учене. Изправително училище.
-Разговор със снишаващите се по чиновете какво значи да си съучастник и какви ще са последствията. Прилагане на тези последствия срещу заснелия инцидента.
-Терапия за малтретираното дете, за която да платят родителите на насилника.
-Задължителен курс, след часовете, за всички ученици, за тормоза, какво ще им се случи ако участват и на кой трябва да се оплачат ако забележат някой да е тормозен. Повтаряне всеки срок. Изрично вменяване в отговорността на всеки учител да следи за томороз, а поне двама- да координират.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 11:47 от Алиса

Общи условия

Активация на акаунт