В тази тема се спри,виж и сподели,или ако искаш се похвали

• 63 005
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте, аз май най-сетне намерих начина да правя ориз по китайски Simple Smile Вече от месец-два правя често и е osta сполучливо. Правя го на уред за пържене Actifry и дори и мъжът ми казва, че много прилича  Laughing

Само сусамовото олио е доста скъпо, но и със зехтин става.
Tези уреди по принцип са за пържене с много малко мазнина най-вече на картофи и месо, но да ви кажа честно ние сме най-доволни от ориза и рибата как стават. Картофите са хубави, ама бързо изстиват и си губят добрия вкус, поне според нас...

Оппааа яаааа веднага моля тука технологията за този ориз в актифрая.

# 481
stasi 76 , kapri z- Честити ви машинки .   bouquet  bouquet Много вкусотии да приготвяте с тях .   chef
Даничка- и твойта придобивка е страхотна .  Party
nahodkata- моля те кажи от къде купи новата ти слабост  Simple Smile ?? Замислила съм се и аз да си взимам....

# 482
близнаците,от нета си го купих,че няма как сега да излизам с бебока в тоя сняг Peaceпък и тука в Техномаркет търсих,ама нямаше щанд Peaceако искаш и сайта мога да ти напиша,може и на ЛС,както кажеш Peaceама много му се кефя,много неща прави,не се замисляй мила Peace

дуня53,ами рендето,ваничката и декостар-а ми излезнаха 76 лева с доставката Peace

# 483
находката- благодаря ти   bouquet напиши ми и сайта на лс , когато можеш .  Hug

# 484
Момичета, благодаря ви!!! Hug Даже веднага направих хлебче, а тази сутрин и тесто за мекици. Laughing
nahodkata цените са едни и същи, аз я взех от Технополис - 209 лв. е Мулинекс 5000.  Peace Честита придобивка и на теб, със здраве да си я ползваш.

# 485
stasi76 ,nahodkata ,честити нови покупки! Hug
Резултатите от ползването им ще видим в другите теми Wink,със сигурност ще са 6+.

# 486
Преди три години съпруга ми за коледа ми купи пушка Shocked
На всички ви е ясно че подаръка много много не беше за мен Mr. Green
Тази година реших да направя и аз подарък за Св. Валентин на съпруга ми.
Ето с какво се здоби той Joy

# 487

Ох, разсмях се от сърце! Joy Чудни са ти подаръчетата! Имаше някакъв виц, дето една купила за подарък на мъжа си дамско кожено палто на твоя принцип.   bouquet

# 488
Здравейте, аз май най-сетне намерих начина да правя ориз по китайски Simple Smile Вече от месец-два правя често и е osta сполучливо. Правя го на уред за пържене Actifry и дори и мъжът ми казва, че много прилича  Laughing

Само сусамовото олио е доста скъпо, но и със зехтин става.
Tези уреди по принцип са за пържене с много малко мазнина най-вече на картофи и месо, но да ви кажа честно ние сме най-доволни от ориза и рибата как стават. Картофите са хубави, ама бързо изстиват и си губят добрия вкус, поне според нас...

Оппааа яаааа веднага моля тука технологията за този ориз в актифрая.

Здравей,

Значи правя следното. Варя предварително ориза (много добре изплакнат) на не много силен огън - 300 г ориз в тенджера с подсолена вода, която да го покрива 2 пръста някъде. В никой случай оризът да не се превари (ние тук не търпим слепен ориз, ама никак  Laughing), дори го вадя една идея преди да е напълно омекнал. Този деликатен момент някак си човек трябва сам да го усети. После оризът веднага го прецеждам и го мия със студена вода.

И така, следва Actifry - режа лук; морков и евентуално малко зеле на тънки ленти и слагам зеленчуците да се пържат в Actifry-a в малко мазнина (зехтин или още по-добре сусамово олио). И му задавам 25 минути. След 10 минути добавям половината ориз плюс още мазнина. Мазнината за съжаление не мога да ти кажа точно, защото всеки път е на око и на вкус. След 5 минути добавям и останалия ориз и така да се пържи до края.

И става в пъти по-добре от всичките ми опити през годините - в няколко вида тигани, на котлон, на газ и т.н. Дори и мъжът ми го призна  Laughing

И един друг монент - яйцето - аз разбира се пробвах и яйцето да запържа в actifry преди ориза, а също и едновременно с него. Но си е занимавка, трябва да разбъркваш, а и после се чисти доста. Иначе се получава и не е зле. И затова сега яйцето си го пържа на котлона за по-лесно и го добавям към края при ориза.

Иначе оризът - ползвам Бял био ориз, или пък ориз басмати, с бланширан ориз аз лично спрях да готвя, защото има един странен вкус, който не харесвам. С български ориз няма да стане щото се скашква. Така че може да се намери някакъв еквивалент на белия био ориз, може би с жасмин ще стане.

# 489
  • София
Даничка1979, stasi76, nahodkata,  г-жа Стихийно бедствие, честити ви придобивки! Със здраве да си ги ползвате и дълго време да ви служат!

# 490
Аз да се похваля с нещо, от което имах нужда от много време насам ... Дребно, евтино, но най-много се радвах на тази придобивка от цялата количка!  Blush Мерителна каничка - от едната страна има означния за литри, а от другата - за захар и брашно!  Flutter

Също така, за сега само си го набелязах, но в скоро време се надявам да си го взема - кухненски робот Кенууд - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033366

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 13:23 от Мишелин

# 491
Аз да се похваля с нещо, от което имах нужда от много време насам ... Дребно, евтино, но най-много се радвах на тази придобивка от цялата количка!  Blush Мерителна каничка - от едната страна има означния за литри, а от другата - за захар и брашно!  Flutter

Също така, за сега само си го набелязах, но в скоро време се надявам да си го взема - кухненски робот Кенууд - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033366

Мишелин, на мен тая каничка много хубава работа ми върши. Имам и везна, но с каничката ми е по-лесно и бързо, и основно нея ползвам. Пожелавам ти в скоро време да се похвалиш и с Кенууд-аbouquet

# 492
  • София

Ох, разсмях се от сърце! Joy Чудни са ти подаръчетата! Имаше някакъв виц, дето една купила за подарък на мъжа си дамско кожено палто на твоя принцип.   bouquet

Страхотен подарък  си му спретнала, само така! Peace Joy

Вица го знам така - той купува на жена си бормашина, а тя на него - маша за коса  hahaha
Ми така де Joy

Аз да се похваля с нещо, от което имах нужда от много време насам ... Дребно, евтино, но най-много се радвах на тази придобивка от цялата количка!  Blush Мерителна каничка - от едната страна има означния за литри, а от другата - за захар и брашно!  Flutter

И аз имам таква каничка, от магазин за левче. Мери брашно, захар, литри и още нещо - пиринч (което ако някой ми каже какво е, много ще съм благодарна). Много удобно нещо. Везна не ти трябва.

# 493
още нещо - пиринч (което ако някой ми каже какво е, много ще съм благодарна). Много удобно нещо. Везна не ти трябва.

Сплав от две части мед и една част цинк; има жълт цвят - това според уикипедията. Баба ми има един жълт метален съд, в който си чука чесъна и от нея знам, че е пиринчен.

# 494
  • София
... още нещо - пиринч (което ако някой ми каже какво е, много ще съм благодарна).

Ми едно време това си беше метал (сплав от мед и цинк) ама сега пък знам ли каквое. То туй да не е българска транслитерация на някоя английска дума.

Общи условия

Активация на акаунт