Барабойник (името коригирано)

• 11 943
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
  • София

Изглежда страхотно и наистина ще се пробва.

За буренарника - листата от картофи водят до "рядко щастие" Mr. Green Даже има в история случка,
като са пренасяли картофите в Европа за първи път.  Crazy Тук обаче не знам дали не водят
до това "щастие" ако се ядат сурови Thinking

# 31
За буренарника - листата от картофи водят до "рядко щастие" Mr. Green

Ами досега не сме имали подобен род проблеми.  Mr. Green

листата от домати не са ли отровни? newsm78

Да си призная - не знам. Как въздейства отровата им? Като се има предвид, че откакто се помня тази рецепта се приготвя вкъщи, а сега и аз продължавам традицията, може ли да сме си докарали беля? Уф, стана ми гадно. Пиши, моля те, ако знаеш повече за въздействието на томатидина.  Hug Потърсих в гугъла, но нищо не изкочи.

П.С. При всяко положение някакво въздействие непосредствено след ядене няма. Твърдя го, защото освен ние,често сме предлагали и на гости. И не е имало проблеми.

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ами както и при от листата от картофи - излиза от всички страни  Joy
това е за големи количества, разбира се, но при наличие на толкова треволяк не бих яла листа от домати и картофи! Naughty

възможно е да не дрискате, защото са термично обработени, но спокойно могат да се заменят с лапад, спанак, киселец, коприва, листата на алабаш или друга зеления, което се използва и в други манджи  Sunglasses

от доматеното растение се ядат само плодовете, другите части са отровни...
даже зелени домати е добре да се ядат само в малки количества. Peace

# 33
ами както и при от листата от картофи - излиза от всички страни  Joy
това е за големи количества, разбира се, но при наличие на толкова треволяк не бих яла листа от домати и картофи! Naughty

възможно е да не дрискате, защото са термично обработени, но спокойно могат да се заменят с лапад, спанак, киселец, коприва, листата на алабаш или друга зеления, което се използва и в други манджи  Sunglasses

Предполагам, ама вероятно и вкусът ще се промени. Значи освен дрискането не е опасен за друго, така ли?
 Благодаря за инфото! Hug

Уф, пък за зелените домати -ами слагаме ги на трушийка и си ги хапваме. Никога не съм и подозирала, че може да не е полезно.  Embarassed

# 34
Уф, пък за зелените домати -ами слагаме ги на трушийка и си ги хапваме. Никога не съм и подозирала, че може да не е полезно.  Embarassed

svetlana_78 , зелените домати след обработка не са опасни, така че спокойно си ги хапвайте.  bouquet

# 35
Благодаря за споделената рецепта.  bouquetМного вкусно се получи,само промених малко плънката.

# 36
  • UK/София

Laurus, благодаря за рецептата -  много е интересна, с удоволствие ще я направя!

Pety , твоята плънка изглежда много вкусна  Simple Smile, ще споделиш ли от какви продукти е?

# 37
Биляна в плънката сложих картофи,лук кромит и зелен лук,жълта и оранжева чушка (сурови),пушено филе,домат от консерва,черен пипер и магданоз.Плънката ми е почти същата ,каквато авторката е писала.
Прясното ми мляко беше свършило и като правих тестото сложих 1/2ч.ч.  заквасена сметана и 1/2ч.ч.вода и станаха много пухкави.
На мен лично студени по ми харесват ,отколкото топли.

# 38

svetlana_78 , зелените домати след обработка не са опасни, така че спокойно си ги хапвайте.  bouquet

Hug  bouquet

# 39
Привет на всички Hug Реших да пробвам първата рецепта през почивните дни. Обаче аз меся изключително рядко и гледам да спазвам рецептата точно, тъй като не съм голям специалист. По този повод искам да питам:
1. Прясното мляко с каква Т трябва да е - стайна, топли ли се newsm78
2. Тъй като няма да мога да намеря кубче мая, с какво количество суха мая мога да го заменя?
Като стигна до изпълнение ще пиша как съм се справила Wink
Благодаря предварително Hug

# 40
    albena_vlady
    • 1. Прясното мляко  – леко затоплено
    • 2. Мая – 20гр.кубче или 7г.суха
    Незабравяй  –  1ч.л захар, 1ч.л сол, 1с.л. олио – мисля, че не е споменато в рецептата на  тестото. Надявам се, че не съм закъсняла с поста си. Simple Smile

# 41
    много интересна рецепта  Hug

# 42
    Много вкусно изглежда. Ако маята е суха, какво количество трябва да се сложи? И колко време се пече?

# 43
      albena_vlady
      • 1. Прясното мляко  – леко затоплено
      • 2. Мая – 20гр.кубче или 7г.суха
      Незабравяй  –  1ч.л захар, 1ч.л сол, 1с.л. олио – мисля, че не е споменато в рецептата на  тестото. Надявам се, че не съм закъсняла с поста си. Simple Smile
      Много благодаря, не си закъсняла Hug Ще се пробвам през почивните дни, когато малката спи Peace[/list]

# 44
      • София
      Половин кубче жива мая е 20 грама.
      Понеже приготвям  на око, специално премерих колко брашно слагам и колко см става разточената кора. За картофите например идея нямам колко бяха.
      Само като пример ще ви препиша дословно в моя тефтер каква е рецептата:

Сваряват се картофи. Запържва се повече лук + червен пипер+дом. сос. Пържи се със смачканите картофи. Накрая се слага магданоз, джоджен и малко чубрица, суха червена чушка нарязана. От тесто се разточва кора и се реже в центъра кръст. По края се насипва плънката. Навива се отвътре навън. Реже се на 12-15 парчета и се пече.
      Това е оригиналът.

Според мен няма какво да  се сбърка.
      Колко време се пече? Ами не много, като се има предвид, че плънката не е сурова. На една кора тесто колко й трябва? Докато добие вид на готово за хапване.
      Лично мнение: доматеното пюре го скипвам, но пък много важна си е сушената червена чушка. Различен е вкуса. Тя е подправка, а не съставка.

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 21:00 от Laurus

Общи условия

Активация на акаунт