ФЕВРУАРЧЕ вече знае, в мамино коремче танци-манци да играе! (22)

• 20 954
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Burgas
Аз нещо не съм разбрала за срещата на Бургаските мами,дано другия път не пропусна.
Ходихме на една от срещите на 9 месеца,следващата лекциика ще е на 14-ти Октомври мисля ,ама като наближи ще пишем пак ,съжалявам че си пропуснала  Hug
Надявам се другия път да не пропусна Peace

# 286
ponqkoga при вас какъв беше проблема, защото на нас ни откриха няколко такива кисти на мозъчето и аз много се бях притеснила. Обаче една седмица сле ФМ ходих на преглед и е останала само 1. Сега ще чакаме, дано се махне и тя. Но на нов БХС не са ме пращали, много странно.

# 287
Здравейте момичета!
Кристинчето честито ти момченце!
Понякога честита ти принцеса!
Съни 9, много любов дълги години!
Райче много щастие и много да те радва твоя рожденник!
Мяу, Харемче много се радвам за вас!
Аз пък днес бях на ЖК, всичко с бебето е наред. Дадоха ми болничен по мое желание 7 дни, след което мисля да го продължа и да не се връщам на работа. Когато го занесох в службата имаше обидени началници, които се правеха на много изненадани и се държаха като ощипани булки, което първо ми скапа малко настроението, но впоследствие реших, че не си струва. Убедена съм, че взех най- доброто решение в случая, а това е най важно. Страхотно е, че мога да си споделям с всички вас, за което ви благодаря.  Hug  

# 288
  • София
Лотлориен, болничния гинеколога ли ти го пусна? Защото ако не е той има някои хватки, които трябва да приложиш спрямо работодателя.  Mr. Green

# 289
Ника, взех си направление от личния лекар за остро състояние с рискова диагноза. Гинеколога, който ми след бременността ми отпусна 7 дни болничен. На 9 октомври трябва да си взема от гинеколога продължението на болничния, след като проведат ЛКК комисия още 30 дни. След това нова комисия още 30 и така до края. Това ми обясниха.

# 290
  • София
Браво на теб, точно така е правилното!
Аз понеже съм велика шматка, а и гинеколога беше в отпуск по това време, реших, че не ми пречи да си взема болничен от личната 7 дни за мен и 7 дни за детето и след това чак да минавам през гинекологична комисия.
Обаче се оказа, че м/у трите болнични трябва да има по 1 работен ден задължително, който не може да бъде неплатен отпуск. Да, обаче на мен платеният отпуск ми беше свършил за тази година.  Confused И нещо не се връзваше аз с високорисковата бременност да си ходя по един ден на работа /работя на 120 км. от София/ и да обяснявам на шефа колко ми е зле иначе.  Mr. Green
Затова се наложи веднага след първите 7 дни от личната да постъпя в болница и от там излезнах с болничен за общо 36 дни, след това наблюдаващият ме гинеколог ми го продължава с комисия на всеки 30 дни.
Просто аз направих грешка, защото не съм чела Кодекса за Социално осигуряване. Добре, че шуро-баджанащината в Бг никога няма да спре и Личният ни състав ми е рода, за да ме светне как да постъпя.  Laughing

# 291
Lothorien, радвам се, че всичко с бебо е наред!  Simple Smile Хайде, добре дошла в клуба на неработещите!  Hug
Момичета, исках да честитя на меломанките и любителките на рими сред нас Световния ден на музиката и поезията! Аз съм голям фен на ретрото, БГ музиката и любовната лирика, даже от малка си пиша и стихове, така че днес ми е празнично.   Nature Sun With Face  Party Time Пуснала съм си БГ радио, докато домакинствам и ми е много гот!  Grinning

# 292
Ника, понеже моята шефка направо щеше да ме уволни ако бях казала че съм бременна и аз направих същата грешка и първо си взех 7 дни болнични за дискова херния от JPто а след това веднага влезнах в болница и така нататък с продължения.Но сега незная тези първи 7 дни дали влизат в полагащите ми се 180дни.

# 293
  • София
Мии, ти да не мислиш, че шефа ме чакаше с отворени обятия?  Mr. Green
Да, тези дни влизат в полагащите се 180 дни годишно, но няма проблем, няма да ги прескочим като бройка в рамките на тази година. 45-те дни преди раждането не влизат в тези 180 дни.

# 294
Цитат на: Ника link=topic=432207.msg12624558#msg12624558 date=125439746
Аз понеже съм велика шматка
[/quote
Е Ника нали знаеш,че аз съм по-голяма шматка Grinning,другата седмица пак трябва да "постъпя"в болницата заради великите болнични...
Но свикнах с мисълта и не се ядосвам,важното е аз и бебка да сме добре!

# 295
Лошо,аз ще ги прескоча, защото съм в болнични от самото начало, та ще ходя на телк накрая. Инъче ще трябва да оставам безработна тъкмо преди да изляза в майчинство

# 296
  • София
 Мии, нищо, че ще трябва да се явиш на ТЕЛК, той за бременните е буквално про-форма. Недей да оставаш безработна, защото няма да взимаш майчинство.

ПухHug

# 297
Ника, аз също не съм чела Кодекса, а щом взе да ми се поизбистря като идея, че си остана вкъщи поразпитах гинеколожката ми. Rolling Eyes Тя си и е наясно с новостите /колко ли мами като мен са и на главата/ Mr. Green
Човек като се сблъска един път, вторият път си знае. А пък и аз като не знам нещо питам, а на теб ти се възхищавам, че си много информирана и любознателна Hug

# 298
  • София
Ами той гинеколога ми предложи човека как най-чисто да станат нещата, но аз се колебаех, той остана в отпуск и накрая от цялата информираност си отидох на 5-дневен санаториум в Окр. болница.  Mr. Green Добре, че поне условията им са добри, храната също.  Crazy Laughing

# 299
Благодаря Ника, така мисля и аз да направя,  изобщо неискам да се вясвам в офиса за половин ден да отида и съм аут, такива работодатели, които ти казват,  че трябва да питаш преди да забременееш и че работата е по-важна от семейството са за разстрел. #2gunfire Добре че гинеколога ми е много свестен човек, който си обича работата и се радва на всяко родено бебе.

Общи условия

Активация на акаунт