''Парфюмни размисли и страсти'' 46

• 34 138
  • 710
  •   1
Отговори
# 300

Аз смятам да внеса малко ерес, ама не с голия Тиери Мюглер /той е за по-късно Mr. Green/, а с масовката Crystal Noir. Mr. Green

Даа, всяко нещо с времето си.
В "зората" на парфюмните теми като пишех, че го обожавам -  никой не споделяше възторга ми, защото беше непознат кристалът.   Grinning
Всъщност превръщането на нещо в масовка показва, че се харесва на много хора и наистина има достойнства.
Но на някои егото не може да понесе, че вкусът им съвпада с този на доста други хора.  Joy
Всеки е уникален за себе си.  Wink

Дайте да видя Тиери гол, че изтървах!
Както се казва "Проблемът на давещия се е проблем на самия давещ се."  33uu Всеки е свободен да следва чудатостите си, или, както казваше баба ми, да си шета на акъла. Mr. Green

Тиери ще ти го пусна на ЛС, че не е за публичното пространство. Sunglasses

Днес заложих на най-голямата си любов - Ange ou Demon. Беден ми е речникът вече, за да изразя чувствата си към него. Това не е парфюм, а удоволствие. smile3544

# 301
  • София
Добро утро!

Чудя се с какво да съм днес... А, Карен - казала си го както трябва! Съвсем си права, но да си призная и аз понякога се дразня от масовостта на някой аромат.... Е така някак ми се ще да не го срещам пет пъти за ден по различни жени.... Ама пък това не би ми попречило да го имам... Mr. Green

Тес, позачистих...!  Hug

Днес заложих на най-голямата си любов - Ange ou Demon. Беден ми е речникът вече, за да изразя чувствата си към него. Това не е парфюм, а удоволствие. smile3544

Mr. Green И в резултат сега ми идва да запаля към някоя парфюмерия и да го пробвам пак.....! Crazy

# 302
А как различавате , че някой е с имитация?
Ще си позволя да отбележа, че са единици тези, които могат да различат "реплика" от оригинал. Трябва да си носил достатъчно дълго време оригинала, за да можеш да различиш ментето. И пак не е 100% сигурно. Позната носи т. нар. дубайски ментета, ами няма никакъв проблем да го объркаш. А средностатистическият българин/българка и понятие си нямат за "върхови ноти, средни ноти и dry down", да не говорим, че понятия като "шлейф", "развитие на парфюма" и пр. на непросветените звучат меко казано странно. Така, че, кой каквото има и може - да си носи, като разчитаме на парфюмна толерантност  Mr. Green

# 303
  • Sofia
... "върхови ноти, средни ноти и dry down", да не говорим, че понятия като "шлейф", "развитие на парфюма"

Ето заради тези неща ми се струва невъзможно да разпознаваме ментета разминавайки се с други жени по улиците и магазините. Просто не разполагаме с достатъчно време .
Ако става въпрос за колежка или приятелка, с които прекарваме часове - да, може да се разпознае (но те си признават и сами).  Grinning

# 304
  • виртуално
Досега ментетата, на които съм попадала винаги имат една първоначална много остра спиртна нотка.

В това дъждовно време както винаги съм с Believe - това е моят дъждовен парфюм  Crazy

# 305
"върхови ноти, средни ноти и dry down", да не говорим, че понятия като "шлейф", "развитие на парфюма" и пр. на непросветените звучат меко казано странно.
Честно да ви кажа аз за тези неща научих , като почна да чета парфюмните теми, това стана като забременях с малкото миналата година и получих контракции и трябваше да почивам повече.
От тогава и страстта към парфюми, преди това имах 2. Изобщо сега гледам по друг начин, търся различни неща.
Ментета незнам дали различавам.
Сутринта си пръснах Черната орхидея Цветния воал, този парфюм го имам от юли, е всеки път е супер различен, но е жесток Heart Eyes сега си душа ръцете и се опиянявам.
Исками се вече да се нафъскам яко с Алиен, но ще удуша децата Crazy
L arte di Gucci, не го познавам, но като гледам как му се радвате, сигурно е хубав Laughing да пристигне на всички и със здраве да си го пръскате Hug

# 306
  • София
И аз като Алиен  Blush Преди имах 1-2 парфюма докато не ги изпръсквах нови рядко взимах нов а сега откакто чета темата първо вкусът ми тотално се промени  и  второ вече имам към 20 парфюма  Grinning  Благодаря на всички за подробните описания и информации, които давате тук   bouquet  bouquet

# 307
Ментето, ако го държиш в ръцете си (нямам предвид да го различиш по флакона, да речем че е в неутрално шишенце) и можеш да го пробваш на себе си, най -вероятно ще го различиш - по острата, алкохолна начална миризма и пр. шлейфове или липса на такива, ако го усетиш парфюма менте, обаче напръскан на друга жена е доста по -сложно - вече е улегнал аромата, развил се е докъдето може, слял се е с нейната химия и задачата е много по -сложна. Струва ми се, че най -трудни за имитация и общо взето винаги си личи фалшименто ли е, или не - са Шанел, явно наистина са много трудни за копиране. Заключението ми идва от тестването на над 20 - 30 аромата реплики на ФМ груп., на моя приятелка,  колежката (на тетка ти Петка зълвиния син Laughing) се занимаваше с дистрибуцията на въпросните реплики, та - общо взето повечето миризми бяха докарани сравнително сполучиливо, като например Be Delicious, Emporio Remix, Sensi....в момента за тези се сещам, е да де, ама дойде реда и на Алюр класическия, на Шанс, на Коко Мадмоазел......ужас! Някаква бегла прилика в първите ноти и после ад и безумие, тотално различни аромати - много, много грубо направени, трябва да не си се докосвал до парфюми на Шанел, за да се объркаш. Едва ли не са искали да ги докарат и не са старали, просто явно не могат. И пак казвам, пробвала съм ги от шишенцата, на себе си, но все си мисля, че специално шанелските и на друга жена няма да объркам, ако е менте. Поне така си мисля, знае ли човек Laughing

# 308
  • София
 Мога да различа оригинал от менте по трайността, това винаги е основният показател. Толкова добре ги правят, че понякога липсва начална спирна нотка. Ако не се усеща след 1-2 часа...работата е ясна.

# 309
  • виртуално
Мога да различа оригинал от менте по трайността, това винаги е основният показател. Толкова добре ги правят, че понякога липсва начална спирна нотка. Ако не се усеща след 1-2 часа...работата е ясна.
зависи
имам оригинални парфюми, който на мен изчезват за 15 минути

# 310
Е,  ако държиш парфюма в ръце, ако пък и го познаваш със сигурност ще го различиш.  Laughing
Мисля че ставаше въпрос по-скоро за това на друг да различиш дали е менте.
Трайността не е критерии, тя е различна при всеки, а и от много други неща зависи.

# 311
  • Sofia
Не ставаше въпрос по принцип как различаваме менте от оригинал, то е ясно. Като са минавали десетки парфюми през ръцете ни бързо се ориентираме.
Въпросът беше за ароматът върху друга жена. И поради химията с кожата, сезон ( температура, влажност), и от колко време е нанесен на кожата - задачката става сложна.
Дали конкретният аромат не стои добре на дадена жена или е менте.
Аз не мога да се ангажирам да отгатна ако не разполагам с поне 2 часа да го проследя.  Laughing

Повдигнах въпроса, понеже някои ( не тук и сега) много смело твърдят, че надушват имитациите,  разминавайки се с непознати.  Laughing

# 312
разбрах те и съм съгласна Simple Smile

# 313
Здравейте момичета. Преди няколко дни някоя от вас беше пуснал линк към този БГ магазин http://www.azola.bg/. Та въпросът ми е нали са ОК парфюмите? И по-специално този: , http://www.azola.bg/product.php?p=18963&SESID=ssln6c8gh4scdj7e6kq54sk9h7? Не го познавам като аромат, но много съм слушала за него и все суперлативи. Дали ще ми хареса?  newsm78 От марката познавам само Л'инстант Меджик и Самсара, като и двата ми харесват, а въвъ втория съм влюбена. Въпрос на време е да го напоръчам от някъде, щото тука цените са малко дебеликс.

# 314
Момичета, този парфюм лесен ли е за харесване? Че ще купувам подарък...

Общи условия

Активация на акаунт