Отговори
Много от нашите клиентки в детския ни магазин зарязват детето си и само викат по него или упражняват насилие над него.
Как да им помогнем да не ги нараняват, а да ги възпитават по-добре и да се опитаме да спрем това насилие?
Моля, дайте своите съвети!

Цитат
Mnogo ot na6ite klientki v detskiq ni magazin, zarqzvat deteto si i samo vikat po nego ili uprajnqvat nasilie nad nego.Kak da im pomognem da ne gi naranqvat,a da gi vuzpitavat po dobre i da se opitame da sprem tova nasilie!Molq daite svoite suveti! smile3518 smile3518

------------------------------------
Моля, спазвайте правилата на форума и пишете на кирилица!

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 10:06 от Mamma

# 1
Като начало, започни да пишеш на кирилица  bouquet

# 2
А защо авторката мисли, че тя трябва да възпитава децата на клиентките си?

# 3
Всеки има право да възпитава децата си по начин който смята за добър.Въпроса е  колкто добър начина. Смятам че всичко трябва да е балансирано ,да се прибягва по-малко към насилие и ако може всичко да се постигне с повече спокойно говорене.Е понякога и на мен ми избиват балансите но това са рисковете на родитлството! #Crazy #2gunfire #Cussing out

# 4
Всеки има право да възпитава децата си по начин който смята за добър.Въпроса е  колкто добър начина. Смятам че всичко трябва да е балансирано ,да се прибягва по-малко към насилие и ако може всичко да се постигне с повече спокойно говорене.Е понякога и на мен ми избиват балансите но това са рисковете на родитлството! #Crazy #2gunfire #Cussing out
да благодаря ти,така е но е много болно да гледа6 как тя го бие и но6о немойеш да и кажеш.

# 5
  • Brokenpromiseland
Не смятам, че който и да е служител в един магазин трябва да ми дава съвети и да се меси във възпитанието на детето ми.
Ако едно дете пипа всички стоки в магазина ти, или счупи нещо, разхвърля, или прави някоя друга беля - ти ще останеш ли равнодушна.
Когато ти имаш собствено дете, и имаш опит в пазаруването с дете, тогава се върни във форума да обсъждаме тези неща.
Няма нищо по хубаво от това едно дете да се възпитава с тих, но строг тон. За съжаление обаче (а може би за щастие) децата са различни, което предполага възпитателните методи също да са различни.
Обща рецепта за добро възпитание няма.
Може да ти е мъчно да гледаш как майките "ступват " децата, но повярвай понякога и ние нямаме избор.
За пример мога да ти дам последният ни критичен момент в магазина при който дъщеря ми начупи една телерка с кебапчета, след което започна да се гивизи и да се тръшка по пода.
Ти как ще постъпиш в тази ситуация....Повярвай само с прикаки не винаги става.

# 6
Имам приятелка която ги бие за щяло и нещяло , става ми гадно но нищо не мога да направя и преценявам какво да не правя!

# 7
Имам приятелка която ги бие за щяло и нещяло , става ми гадно но нищо не мога да направя и преценявам какво да не правя!
болно ти е и аз се 4увствам така аз обожавам бебетата те ти дават сили за живот искам да им помогна

# 8
Не смятам, че който и да е служител в един магазин трябва да ми дава съвети и да се меси във възпитанието на детето ми.
Ако едно дете пипа всички стоки в магазина ти, или счупи нещо, разхвърля, или прави някоя друга беля - ти ще останеш ли равнодушна.
Когато ти имаш собствено дете, и имаш опит в пазаруването с дете, тогава се върни във форума да обсъждаме тези неща.
Няма нищо по хубаво от това едно дете да се възпитава с тих, но строг тон. За съжаление обаче (а може би за щастие) децата са различни, което предполага възпитателните методи също да са различни.
Може да ти е мъчно да гледаш как майките "ступват " децата, но повярвай понякога и ние нямаме избор.
За пример мога да ти дам последният ни критичен момент в магазина при който дъщеря ми начупи една телерка с кебапчета, след което започна да се гивизи и да се тръшка по пода.
да права си за това но вьпреки вси4ко няма да го удрям в това сьм напьлно сигурна,знам 4е те изнервя но ако имаш здрави нерви ще го изтьрпиш

# 9
От другата тема ли идеш?  Grinning
Ако ли пък не, в което дълбоко се съмнявам, като пораснеш и имаш собствени деца, ще разбереш. За сега си гледай магазина или това, с което наистина се занимаваш.

# 10
винаги може6 да възпита6 детето си без да го удря6 и да кре6ти6 по него

# 11
  • Brokenpromiseland
siluvana, тук 99% процента от бъдещите мами и тези на малки (до 1,5-2г. деца) се кълнат, че никога няма да ударят детето си. Самата аз съм била убедена, че винаги ще намеря сили да възпитам детето по правилният за мен начин - без шамари.
Реалността обаче е съвсем друга. За да отгледаш едно дете (особено ако не е от най-кротките ) се изискват не здрави нерви, ами биволски непукизъм....
Важното обаче което трябва да се знае е, че не бива да удряме децата за щяло и нещяло - това и аз не го одобрявам.
Окапало си дрехите, изляло сок и за милион други "бели белички", които могат лесно да се оправят аз лично никога не съм била.
Друг обаче стои въпроса с хаотичното бягане по улиците, драскането с моливи и червила по новите тапети или удрянето на други деца..
Живот и здраве ще се убедиш сама. Laughing

# 12
  • Варна
Важното обаче което трябва да се знае е, че не бива да удряме децата за щяло и нещяло - това и аз не го одобрявам.
Окапало си дрехите, изляло сок и за милион други "бели белички", които могат лесно да се оправят аз лично никога не съм била.
Друг обаче стои въпроса с хаотичното бягане по улиците, драскането с моливи и червила по новите тапети или удрянето на други деца..
Живот и здраве ще се убедиш сама. Laughing
Мдаааа, има наистина моменти, в които и най-здравите нерви не издържат. Особено на 3, 4 и повече год. защото знаеш, че детето много добре осъзнава какво върши. Важното е каквито и мерки да предприемеш при бела, детето да разбере защо точно го наказваш. А не просто така "защото така казвам аз и толкова".

# 13
  • София
Моля, моля, ССФ не вика и не удря.
Кой как ще възпитава децата си е негова грижа, на теб ако не ти харесва и искаш да помогнеш  се обърни към Агенцията за закрила на детето.
Детето дава сила за живот, но взима от съня, нарушава ритъма, изпускаш контрола... не е твоя работа да характеризираш хората.
Навий си часовника за 2-4 ставания през нощта(може и с повече да пробваш), стани и се разходи се при всяко звънене. Изкарай така 7 дни в седмицата 1-4 месеца и ходи на работа (защото майката "работи" през деня) и бъди усмихната и вежлива с всеки в магазина независимо какъв идиот е. 

# 14
  • Варна
Може ли някой да каже какво е това чудо ССФ?

Общи условия

Активация на акаунт