Отговори
# 30
  • Варна
Започва се со кротце, со благо, а като се наложи обръщам дебелия край.
Мразя да врещя, но понякога се налага, да повишиш няколко октави...

# 31
Понеже жената пита как да помогне на майките, да опитам да дам конструктивен съвет.

Направете в магазина кът с подходящи играчки, където децата могат да играят. Ако имате повече персонал в магазина, една от вас може да занимава децата в детския кът, докато майките си пазаруват. Дори само една маса със столчета и пастели и книжка за оцветяване може да свърши работа. Или конструктори. Ако кътчето е оградено, така че децата да не могат да излязат оттам, би било още по-лесно.

# 32
Предимно със спокоен тон,но се изпускам и да викам понякога(за щастие само вкъщи).
Колкото до другият въпрос - как да помогнеш - най-добре не се меси.Не знам имаш ли деца,но аз докато нямах много се възмущавах от майки,които викат по децата си - е,сега съм една от тях.

# 33
  • BG
Тон повишавам,когато има за какво и ли вече чашата прелива.

# 34
siluvana, тук 99% процента от бъдещите мами и тези на малки (до 1,5-2г. деца) се кълнат, че никога няма да ударят детето си. Самата аз съм била убедена, че винаги ще намеря сили да възпитам детето по правилният за мен начин - без шамари.
Реалността обаче е съвсем друга. За да отгледаш едно дете (особено ако не е от най-кротките ) се изискват не здрави нерви, ами биволски непукизъм....
Важното обаче което трябва да се знае е, че не бива да удряме децата за щяло и нещяло - това и аз не го одобрявам.
Окапало си дрехите, изляло сок и за милион други "бели белички", които могат лесно да се оправят аз лично никога не съм била.
Друг обаче стои въпроса с хаотичното бягане по улиците, драскането с моливи и червила по новите тапети или удрянето на други деца..
Живот и здраве ще се убедиш сама. Laughing
Подкрепям мнението  Peace всеки си мисли, че няма да удари ( докато си бременна, докато е бебе), но в един момент то израства, и започва да оформя характера си, почва да се налага и в този момент ти раждаш и второ и идваш в другия отбор(на тея дето не издържат на вечното искам и няма.
Понеже жената пита как да помогне на майките, да опитам да дам конструктивен съвет.

Направете в магазина кът с подходящи играчки, където децата могат да играят. Ако имате повече персонал в магазина, една от вас може да занимава децата в детския кът, докато майките си пазаруват. Дори само една маса със столчета и пастели и книжка за оцветяване може да свърши работа. Или конструктори. Ако кътчето е оградено, така че децата да не могат да излязат оттам, би било още по-лесно.

# 35
  • Сливен
    По принцип повишавам тон и шляпкам само в къщи,но да видиш детето ти как тича към улицата и ти да му викнеш "спри,отиваш към улицата" ,а той да продължава.После смятате ли че ще му говорите спокойно или ще изяде едно шамарче по дупето и му се скарвам.Понякога го правя от страх не от гняв или от нерви или нещо подобно.

# 36
  • sofia
И с двете  Laughing
Любима реплика на свекърва ми (към мъжа ми) "Аз никога не съм ви била", а отговора "Но ни тормозеше психически".

# 37
  • Монтана
Как да си сдържаме нервите и да не крещим на децата си?

Общи условия

Активация на акаунт