Отговори
# 15
Не смятам, че който и да е служител в един магазин трябва да ми дава съвети и да се меси във възпитанието на детето ми.
Ако едно дете пипа всички стоки в магазина ти, или счупи нещо, разхвърля, или прави някоя друга беля - ти ще останеш ли равнодушна.
Когато ти имаш собствено дете, и имаш опит в пазаруването с дете, тогава се върни във форума да обсъждаме тези неща.
Няма нищо по хубаво от това едно дете да се възпитава с тих, но строг тон. За съжаление обаче (а може би за щастие) децата са различни, което предполага възпитателните методи също да са различни.
Обща рецепта за добро възпитание няма.
Може да ти е мъчно да гледаш как майките "ступват " децата, но повярвай понякога и ние нямаме избор.
За пример мога да ти дам последният ни критичен момент в магазина при който дъщеря ми начупи една телерка с кебапчета, след което започна да се гивизи и да се тръшка по пода.
Ти как ще постъпиш в тази ситуация....Повярвай само с прикаки не винаги става.
Отлично казано!!! Peace Peace Peace

# 16
  • София
средностатистическата форумка

# 17
Здравейте и аз да се включа.
Дъщеря ми е на 1г7м, забелязвам, че когато нещо не стане на нейната започва да посяга и да вика"на-на". Аз избягвам да я шляпвам през ръцете за щяло и нещяло, както казва Angel^wings. Тя вижда в парка как децата се бият, съответно и тя посяга /тогава се намесвам аз/. В такъв случай как да постъпи човек. Пробвам с приказки и обяснения, пробвам с леко плясване през ръчичките за сега няма резултат. Единствено когато посегне към мен и аз и казвам, че много ще ме заболи и ще плача, тогава тя иска да ме целуне. Попаднах на статия в която пише, че детето трябва да знае, че ние сме по силните и това трябва да му го покажем със строг, но тих тон "НЕ" така не се прави. Е и това много не ми помага. За сега се залъгвам с това, че тя е още малка и не разбира какво и обяснявам, но се надявам това да не продължава.
Моите родители никога не са ме били, дори не са ми посягали. Те  са ме възпитавали само с думи и мълчание, но мен пък мълчанието ме тормозеше много. Беше по лошо от това да ме шляпнат. Като на рекламата мълчанието ражда насилие
Всеки сам според детето си решава как да постъпва, ситуацията се мени постояно съотватно и подхода.

# 18
Най-вече с пример. Убедих се, че децата гледат от родителите си, от другите деца, после от госпожите в градината и т.н. Много приказване и на моменти строгост са достатъчни, това че ще плеснеш едно дете на 1-2 годинки какво ще постигнеш, освен да му покажеш че така се постигат нещата... По-добре му отвлечи вниманието или му обясни простичко защо нещот не може - с търпение и приказване можеш да възпиташ всяко дете. Аз имам две дечица, не особено послушни и кротки, не съм ги пляскала досега, но за викане - викала съм, ефект има винаги, защото рядко го правя.

# 19
Не викам ,дори и да се карам не повишавам тон.

# 20
Имам 2 вече порастнали деца-дъщеря ми е на 16,синът ми на 12 години,като всички деца са били палави и своенравни,но никога не съм ги пляскала,даже и през ръчичките,просто кляках до тях и с тих глас говорех бавно и натъртено,повтарях няколко пъти и накрая питам дали сме се разбрали.Това за изтърваните нерви нещо не го разбирам,и аз съм ставала по хиляда пъти през нощта или не съм мигвала по няколко нощи,когато са изгаряли от температура,но за кого са ни нервите,ако не за детето ни newsm78

# 21
Не смятам, че има полза от крясъци. Нито ще постигнеш нещо по този начин, нито е добър пример за детето. Не говоря за инцидентните случаи, защото едва ли има човек, на когото да не му се е случило да повиши тон.

# 22
Да викаш по детето си или да го биеш на публично място, освен всички негативи, които поражда у него като гняв и страх, насажда и срам. Това дете трудно ще има добро самочувствие и самоувереност, когато порасне и винаги ще се срамува да не направи нещо не както трябва.  Всяка ситуация трябва добре да се обмисли и да не се реагира прибързано. Важно е.

# 23
  • Варна
болно ти е и аз се 4увствам така аз обожавам бебетата те ти дават сили за живот искам да им помогна
Видяла си да бият бебета?! Чула си да им крещят?
Ако е наистина така, то нещата действително са били извън контрол и притесненията ти са основателни.
Колкото до така поставената тема, естествено никой няма да напише, че смята за нормално да възпитава детето си с викове и шамари. Последните не винаги могат да се избегнат.

# 24
И, кой е този детски магазин? Не беше ли забранено деца и колички да се подвизават в магазините. А, сигурно, в тези, в които е разрешено, майките викат, защото пък е забранено да се пипа. Недай си боже, да съборят нещо. Всички знаем, колко са стерилни магазините в България.

# 25
  • София
И викам, и крещя/само в къщи/,че ме е срам от себе си Embarassed,но то си има и различни по характер деца.Скоро обаче видях как майка/иначе спокойна/ удари детето си само защото изпусна шишето с водата си. ShockedДъщеря ми също е пляскана,но в невероятни ситуации,когато с часове ми е скачала здраво по нервите.
Не може да възпитаваш чуждите деца,на каквото и да си свидетел.

# 26
Нищо не можеш да направиш.
Защо, ако някой не бие детето си, не изневерява и не в диви разпри с роднини е ССФ? Много е тъпо вече това клише. Ааа, не биеш детето си, ми да, нали си ССФ. Ооо, не се чу**ш с чужди мъже и вярваш че и мъжът ти не се ч**а с други жени, ами как, нали си ССФ. Брей, разбираш се с брат/снаха/свекърва/девер, тъй ами, нали си ССФ.  hahaha

# 27
  • София
Като изтропам и се разкрещя, му се извинявам.

# 28
Като изтропам и се разкрещя, му се извинявам.
     Laughing И аз!
     Смятам,че е много важно човек да се извини,ако сгреши.Даже и да е родител.Стига да осъзнава грешките си..... Wink

# 29

Може би,почти всеки родител иска да възпитава детето си без бой и викове.
     Трудно е,но е хубаво,поне да се стремим към това.
     Не съм забелязвала битите деца да растат по-възпитани и по-добри от небитите.
     Добре е да го помним,преди да замахнем  следващия път на детето си! Peace

Общи условия

Активация на акаунт