Есента си наближава на Януарска мама тежичко й става - 22

• 26 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • София
valkiria79, не се бях сетила нещо такова да и отвръщам, ама май ще се наложи, че и без това все знае, все казва Simple Smile
И аз викам за Левски Party Laughing

# 16
Благодаря за новата тема!
Мишона, честит рожден ден, много здраве, щастие, любов   bouquet Най-големият и сладък подарък, вярвам ще е през януари  Heart Eyes
Честито на звездните ни мами! Момичета поздравления. Гордеем се с вас  Hug
Норе, вярно е, че колкото повече клиенти протестират срещу такива служителки, на работодаля ще му светне, че това не е начина, но за съжаление за момента ситуацията е идиотска. И на мен хич не ми се нрави. Поне мога да се похваля, че винаги съм културна и колкото и да е капризен клиента - той винаги има право  bowuu
Аз съм ... , я сподели с какво се лекуваш? Аз освен, че съм хремава и съм с много гадна суха кашлица, взех да се плаша, да не си навлека беля, такова дране пада.
Аз пък викам за Локо Пловдив, ама те се борят в едни други турнири  Mr. Green

# 17
Да се запиша и аз в новата темичка  Hug
Вчера бях на консултация и бебчо върви с една седмица напред. Иначе всичко е добре. Аз съм качила 7кг от началото и този път за разлика от първия съм добре  Laughing
Вече не съм и толкова болна

За цигарите да кажа: аз ги спрях веднага като разбрах че съм бременна с първото ми дете и слава богу не съм ги пропушвала. От моя личен опит съдя, че е въпрос на воля всичко, а не на зависимост.

Хайде лека вечер от мен засега   bouquet

# 18
Здравейте, момичета!
Мишоната, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много, много щастлива, а през Януари да получиш най-хубавия подарък на света - здраво и красиво бебче!   bouquet

Аз днес най-накрая си взех списанието. Маме,  Hug
Дано Рая бързо се оправи и да не се стига до АБ, понякога лекарите се презастраховат и бързат да ги изпишат за няма нужда! Тази нощ ти пожелавам един хубав и спокоен сън, а утре едни добри резултати!  Hug

Хоуп, да ти кажа притеснявам се, защото и с Мила така в тези седмици ми беше ІІ степен и в 28г.с. вече беше започнала да се калцира, накрая вече беше съвсем презряла и малката се роди доста дребничка. Та затова съм се притеснила, хич не ми се ще бебсън да страда.
Хоуп, какво имаш предвид естествено, но планирано раждане? А това, че съпружеското тяло ще е с теб е супер. И ние с моя мъж бяхме решили така, но като се оказа, че е секцио се отказахме. Сега обаче, той иска да присъства независимо от начина на раждане и на мен тази идея ми допада!  Heart Eyes

Копнеж, стискам палци всичко да се оправи и да не влизаш в болница! Лежи и много се пази, наистина изобщо не ставай, ако има кой да стои поне седмица при теб да ти принася ще е супер.  Hug

marlin, ти къде се затри?

Илиндичка, стискам палци резултатите да са добри! Чакам да се отчетеш!  Hug

Виола, стискам палци, а освен анти тела защо не си направиш и една ПКК и една урина. Иди да те види и Джи Пи-то, щом толкова се е проточила тази хрема.   

Вскички болни мами и дечица бързо да оздравяват!  Hug

Леле, колко много левскарки сме се събрали!  Mr. Green Само аз дето не гледам мачове, но съм си от Левски!

Имаше още неща, но не помня.

Хубава вечер на всички, мен утре може и да ме захване липсата, че съм решила да ходя на гости на мама, а вечерта да оставя малката на сестра ми и аз да поскитам малко на сладки приказки с приятелки.

# 19
  • Пловдив
записче

# 20
Благодаря за темата!  bouquet

Норе по принцип в кърмата не се развиват бактерии-стерилизацията е излишна Wink
Аз също бях 7 дни в болницата-кърмата ми я взимаха за да хранят другите бебета /но там я изваряват Crazy/..пак по-добре отколкото да я хвърлям, защото просто имах много и нямаше къде да я съхранявам /имах на разположение само хладилник/.
Помпата я миех със Мустелата на бебето Blush и топла вода.
Иначе има течност за стерилизиране или таблетки-мн са удобни, ползвах в началото вече вкъщи, за помпата именно таблетките (докато не разбрах, че няма нужда Mr. Green)

Във връзка с кърмата-за софиянки, има "банка за кърма"-за тези които нямат кърма, но искат да хранят бебета си с такава, и онези които имат в повече-да я продават там Wink
http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg/

Аз съм ... пий коризалия /хомеопатично-точно за хрема Wink/ Както и фервекс, ако не си фен на хомеопатията.

За цигарите-спрях ги 6мес. преди първата ми бременност. После ги пропуших след 2-рата год. на синковеца-по малко Naughty щото още кърмех..
След отбиването си пушех по около 10-ина цигари на ден..до втората бременност. В мом в който се усетих бременна-край Stop
Сега имам поне 4 кутии намерени от разни чанти Mr. Green
На моменти ми се допушва, но не съм запалвала и не бих го направила..да видим и колко дълго ще кърмя Whistling, но към момента съм сигурна, че след отбиването ще пропуша пак smile3546
Съпруга ми е също бивш страстен пушач /той пушеше по 2к. на ден Sick/ и толкова му харесва, че лафа му е "ако имаше поне едно полезно нещо в цигарите..ей тъй, един витамин да бяха боднали, щях да съм най-стриктния пушач!"/ Joy

# 21
Здравейте и от мен, момичета! ЧРД на рожденичката!
И аз официално се присъединявам към розовия отбор. Женските мами ставаме доста повече. Вчера най-после се видя малкото човече. Беше застанало в много добро положение за гледане на пола и доктора със сигурност каза, че е момиче. Много се радвам, въпреки че и първото ми дете е момиченце. Като тегло каза, че е 699 грама. Laughing
Иначе за диоптрите и моите са високи - 6. Първият път раждах нормално, но с течение на времето ми се увеличаваха и стигнах до тук. Сега обмислям варианта за секцио,  пък и лекарят ми каза, че около 90 процента ще е така. В седмия или осмия месец ще ме прати на очен лекар и тогава ще се реши със сигурност. Вчера също ми каза да си пусна изследване за хормона на щитовидната жлеза, защото нещо погледа ми бил "някак блестящ" / не знам какво значи това/. Пуснах го още тогава в Хронолаб и сега проверих резултатитте в интернет. Значи при референтни граници от 0,34 до 5,5 моя е 2,03. Мисля, че си е в границите на нормалното, но ако някой разбира повече от това изследване, нека ми пише дали е така.
За килограмите засега съм с 4 отгоре. Не е много, но корема ми изглежда доста голям, май само там трупам. Чудя се какво да обличам за работа и така не ми се ходииииииии, но няма как. Аз трябва да изляза в отпуск по майчинство чак в началото на декември, но имам 12 дена платен отпуск, който пазя, за да използвам преди болничния, така че ще стискам зъби до средата на ноември.
И аз вчера си купих списанието и даже ви показах на колежките - вие сте нашата гордост!!!
Мислех и друго да пиша, но и аз много забравям, така че до после. Лека вечер!

# 22
  • София
Здравейте!

И аз чак сега смогнах да ви изчета.

Хоуп, мина ми вече, а и чушките наистина бяха хубави :Р Милото ми се скара как мога да се ядосвам на такива неща, ама ето на... ядосах си се...

Копнеж, стискам палци лежането да помогне... Редче, на теб също...

ilindi4ka, и аз се замислям да си самоназнача изследването за диабета... някак си искам да съм спокойна... дано при теб всичко е наред!

И аз съм от тези дето не знаят какво е контракция, за което за момента много се радвам...

Влязох в 7мия месец аз вчера и някак си се чувствам по-спокойна. Знам, че и нещо лошо да се случи, някакъв проблем, не дай си боже, лекарите ще се погрижат за бебето и то си има всички шансове да оцелее. Иначе в 36тата ще съм напълно спокойна вече, да се надяваме, че всички ще стигнем до там. Стискам палци на всички, които имат нужда!

# 23
  • Madrid
Елиа,писах ти на лични. Simple Smile

Благодаря ви за положителните мисли,момичета  Heart Eyes

Мама Це,щом се подобрява Рая,можеш да я проследиш и да изчакаш даването на антибиотик,знам,че и на теб не ти се нравят. Confused

valkiria79 ,хареса ми чувството ти за хумор. Laughing

Цигари не пуша сега,понякога си дръпвам от на мъжа ми,но ми става доста гадно и аз не знам защо пробвам. SickПреди да имам дете-пушех,но страстна пушачка никога не съм била.Със Сами ги спрях от раз,след кърменето пропуших,но само като пия алкохол  Crazy.

само цска  tiptoe

# 24
Хей, тези, дето влизате с бодра крачка в седмия, да се пазите и внимавате, да не "снесете" януарчетата през октомври Naughty

Мама Цоци, бързо оздравяване на Рая Praynig

Куин, честита ви девойка Hug

Щях да пиша за бебето-и при мен към момента е седалищно, и ритниците му хич не ме радват Mr. Green Не се сетих да питам за грамовете, иначе е седмица напред.

Сега се върнах назад и прочетох...ей мацки, да ги спирате цигарите Twisted Evil  не сте за каране, ами за бой! Я бъдете малко по отговорни...няма как да се скриете от това което ви мърда в коремите, и като сте решили да дадете живот, то го направете качествен такъв! Ще се лишите за няколко месеца в живота ви от и без друго вредните навици.
Най-малкия проблем /ако може изобщо така да се нарече/ вследствие от пушенето е рждане на плод с ниско тегло...а това не е изобщо без значение..отделно в момента цигарите свиват кръвоносните ви съдове-респективно ощетявате бебето си...
Прекрасно знаете, че цигарите са вредни за непушачите-само дима е достатъчно вреден, а вие какво правите?!?!
Само за миг се замислете, ако родите бебе с проблем-чий е проблема-мой или ваш? И тогава какъв ще е ефекта и да си оскубите цялата коса?
Айде спирам с градивната критика-дано мааалко ви вразумя...ако не да продължавам? newsm66

# 25
  • Пловдив
Мами,много си харесах от този сайт сгъваеми ванички за баня
http://www.safety1st.com/usa/eng/Products/Child-Care/Bathtubs/
въпросът е,че из бг-сайтовете не мога да намеря на този производител и въобще сгъваеми ванички не мога да намеря.Та,мисълта ми е-виждали ли сте да се продават такива сгъваеми ванички и къде?знаете ли цената в бг колко е

# 26
  • София
МТВ, не съм им чела учебниците по педиатрия, но толкова глупости чух от лекари, че реших хич да не им се доверявам относно кърмене и захранване. Свекърът не беше чувал за Плана за хранене от 2005г. Постарах се да му го разпечатам, а коментара беше, че това е някакъв нов експеримент с децата. Колко години децата били отгледани със сокче на 40я ден и пюренца от 2ри месец, а аз съм се вързала на модерните глупости. Заявих му, че модерни или не сега всички така си кърмят децата по 2 години и захранват максимално късно, та се наложи да се чуе с колегите си педиатри. Колегите му набори не бяха чували за такова "безумно" кърмене и то без вода. Умолява ли  го да ме вразуми, защото съм щяла да увредя бъбречетата на детето. Доста го бяха ошашкали та се наложи да си показвам рогцата. След това в нас цареше мир и любов, защото не чувах давал ли е съвети и какви.
Норе, раждах във Вита, а там си имаше стерилизатор, където стерилизираха шишетата за бебоците. Първите 5 дена детето ми беше в кувьоз, та ме  караха каквото изцедя да го хвърлям и не се е налагало да стерилизирам. След 3-я ден ми разрешиха да давам изцедената кърма на детето и акушерките ми стерилизираха шишето от помпата.На 5я ден като извадиха Емо от кувьоза не позволявах повече да го отделят от мен и следващите 2 дни спа с мен на леглото и си го кърмех колкото пъти поиска. Помпата вече неми бе необходима. Ако се научиш да се цедиш на ръка няма да имаш ядове със стерилизирането Wink Иначе МТВ ти е казала за таблетките за студена стерилизация, ако няма да купуваш стерилизатор. За мен този уред бе напълно ненужен.
Куин , добре дошла в розовия отбор.

С цигарите съм скарана - не ги понасям и без да съм бременна. Край мен никой не пуши - нито приятелите ни, нито роднините. Агресивен непушач съм. Покрай пушенето на баща ми съм развила алергия и сега не понасям абсолютно никакви силни миризми, а от цигарите се задушавам. Не мога да неподкрепя изказването на МТВ за цигарите.
Преди 3 години приятелка като бременна не спря да пуши, нито тя, нито мъжа и. Детето се роди малко, с порок на сърцето и претърпя куп операции през първите 2 години от живота си, след това се оказа, че е развил и херния, та се наложи и от това чудо да се оперира. Абсолютно всички лекари бяха на мнение, че за всичко са били виновни цигарите. Плацентата не спира 100% от отровите. След това и да ревете и да се тръшкате вината ще е у вас. Не допускайте да родите хронично болни деца - вместо да ви радват ще ви носят вина. Спирайте с цигарите, не помагате на себе си тровейки бебето си. Ако не мислите отсега за него, след това ще е късно.
На всички болнички майки и дечица много прегръдки и пожелания за бързо преборване на болежките.  Praynig Hug Praynig

# 27
Ето ме и мен в новата тема. Интересно - розовите гащи взеха доста да преобладават за сега.
Относно цигарите ще кажа  Embarassedпуша по три четири на ден и не се гордея със себе си но трябва скоро да ги спирам напълно защото после искам да кърмя бебчето.

# 28
Добро утро и от мен!

bouquet за новата тема!

Мишона,  newsm59 на патерица! Жива и здрава, и през януари едно здраво и пухкаво бебенце!!!

Тази сутрин се събудих без отоци и все още съм така, но вчера изпих малко повече от 4 л. вода. Явно това е лечението...

Момичета, искам да ви питам някой има ли вагинално течение. На мен ми се появи едно такова безцветно, със специфична миризма. Докторът каза, че щом нямам други симптоми / като сърбеж, парене и т.н. / е нормално, в следствие на хормоните от бременността. В понеделник пак ще го тормозя с него, но бих искала, ако някой има подобен проблем да каже на него какво са му казали.

# 29
Честита нова тема, момичета.При мен всичко с прегледа мина наред и пак ме вика в началото на декември, каза на всяка цена да раждам със секцио и да не си търся белята.Купих този специален брой на Журнал за жената за бебето и ми се видя интересен.Честит Р.Д. на тези дето съм пропуснала.  bouquet
Гледам, че говорите за кърменето, в списанието има съвети за пози, какви храни да употребява кърмачката и как да се цеди. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт