Есента си наближава на Януарска мама тежичко й става - 22

• 26 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Не помня дали честитих на Мишона  Blush Да си жива и здрава   bouquet

Тази сутрин се събудих без отоци и все още съм така, но вчера изпих малко повече от 4 л. вода. Явно това е лечението...

Момичета, искам да ви питам някой има ли вагинално течение. На мен ми се появи едно такова безцветно, със специфична миризма. Докторът каза, че щом нямам други симптоми / като сърбеж, парене и т.н. / е нормално, в следствие на хормоните от бременността. В понеделник пак ще го тормозя с него, но бих искала, ако някой има подобен проблем да каже на него какво са му казали.

И аз съм без отоци тази сутрин. Ще си наложа и аз подобно количество вода днес, обикновено пия по около 2 литра.

За вагиналното течение да ти кажа, че и аз нямах никакви симптоми като парене и сърбеж. Течението ми беше без цвят и миризма. И аз мислех, че е хормонално, ама излязоха гъбички. Така че докторът ти вместо да дава диагнози напосоки, да ти пусне една микробиология!

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 09:03 от Тарталета

# 31
Не помня дали честитих на Мишона  Blush Да си жива и здрава   bouquet

Тази сутрин се събудих без отоци и все още съм така, но вчера изпих малко повече от 4 л. вода. Явно това е лечението...

Момичета, искам да ви питам някой има ли вагинално течение. На мен ми се появи едно такова безцветно, със специфична миризма. Докторът каза, че щом нямам други симптоми / като сърбеж, парене и т.н. / е нормално, в следствие на хормоните от бременността. В понеделник пак ще го тормозя с него, но бих искала, ако някой има подобен проблем да каже на него какво са му казали.

И аз съм без отоци тази сутрин. Ще си налож и аз подобно количество вода днес, обикновено пия по около 2 литра.

За вагиналното течение да ти кажа, че и аз нямах никакви симптоми като парене и сърбеж. Течението ми беше без цвят и миризма. И аз мислех, че е хормонално, ама излязоха гъбички. Така че докторът ти вместо да дава диагнози напосоки, да ти пусне една микробиология!

добро утро момичета  Hug
и аз се присъединявам към тарталета, при мен стана същото  Simple Smile

# 32
  • София
Аз имам течение - беличко е на цвят, понякога малко гъсто, без мирис; но микробиологията не хвана нищо, така че при мен е от бременността (то аз и винаги съм си имала течение, просто преди да забременея беше по-малко).

# 33
Добро утро!
Тарталетка, вчера те пропуснах в поста, стискам палци да нямаш албумин. Как ти е кръвното, пиеш ли още лекарства? А малката Тарталетка как е?

А за течението, просто без микробиология не трябва да остане, наистина секрецията се увеличава по време на бременност, но това не значи, че винаги резултатите са стерилни! Стискам палци да са такива!

Хубав ден, аз отивам да стягам багажа за еднодневно гостуване.  newsm68

# 34
Ноpe, както ти е казала ra4e в болниците си имат стерилизатори. А има и таблетки за студена стерилизация на Чико, продават се и на бройка, но трябва да имаш съд, в който да слагаш помпата.

tedinka87 относно диоптъра, с предната ми бременност моят се покачи с още -2 и после не го свалих, преди това 5 години не ми беше мърдал, мислих, че е спрял да расте. Сега пак съм вече с още -1 отгоре, а си остават още 2-3 месеца до края.  Embarassed При прогресираща миопия също препоръчват задължително секцио.

На вчерашната консултация нищо ново не ми казаха, бебето си е седалищно. Мериха ми кръвното - 120/80, претеглих се и съм вече + 10 кг.  Crazy Не че това ме притеснява... и без това няма да изкарам целия 9-ти месец. Докторът каза, че коремът ми бил учудващо спокоен и е така, в сравнение с предишната ми бременност досега контракции не съм имала, нито болки.

Копнеж - 37-ма седмица започната ли е няма никакъв проблем, ако не изостава с теглото. Моят син се роди преди края на 37-ма седмица, почти 3 кг. и нямаше никакви проблеми с дишането. Не е страшно и в 8-я месец, но тогава има вероятност бебчето да постои в кувьоз, но е индивидуално. По принцип момичетата се адаптират по-лесно и нямат проблеми с дишането, при момчетата е по-трудно. Сестрата на моя мъж роди втората си дъщеря в 8-я месец заради спукан околоплоден мехур в Свети Лазар в София и малката стоя в кувьоз само 1 ден, на 4-я ги изписаха.  Peace

На Куин, честито розови гащи!

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 08:59 от little rabit

# 35
Anelia83, изчисти си кутията, че не мога да ти отговоря ...

# 36
Да спирате цигарите, мацки! Всеки път като ви се допуши си намирайте работа с ръцете, плетенето и смученето на прополки е добър заместващ механизъм или просто си каже те - мен или аз - тях?! Simple Smile Дайте да направим дневник, като в група за отказване. Примерно като се включите за деня казвате : днес съм +2, а вечерта днес съм +3, т.е. изпушили сте само три. И така всеки ден по малко и ги отказвате. Всички останали ще ви насърчаваме и ще ви помагаме въртуално. Какво ще кажете?

За течението - само микробиология може да каже дали и какво е. Тарталет е права. Аз имах същия проблем, но се оправих, но не за дълго. Сега съм пак така...но това е от повишения хормон също.

Пожелавам на боледуващите да се възстановят бързичко. Hug

Хора, сега да изврещя и аз. Водих Ния на забълекар. Д-р Златарова детска зъболекарка в Стоматологията. НЕ СИ водете децата таааам! Ния вече е със стрес, а това беше третото ходене. На първото нямахме проблем докато не прекали с машината, въпреки болката. На второто едвам успях да я убедя да си отвори устана. А днес още докато видя лекарката и започна да врещи неистово. Какво ли не направих да я успокоя, че трябваше да се махне това лекарство, да се изчисти и да се сложи пломба. Е, резултатът - с отворен зъб е детето. В туй време търсих друга зъболекарка. Но сами разбирате, че е добре като един е почнал зъба трябва и да го довърши - знае какво е правил и т.н. Златарова е груба, нетърпелива, убедена, че всички деца се преструват. Детенцето преди нас я ухапа два пъти и пищя също неистово, защото тя като пусне машината не спира въпреки протестите и молбите на децата, за да бърза. Мразя я. В понеделник имаме час при д-р Илиева, моя позната ми я препоръча, дано, дано се получи!

Та като говоря за зъболекар - вие ходихте ли профилактично. Аз ще ходя другата седмица. Казват че по време на бременното се трупа много зъбен камък...и емайла се наврежда от недостиг на калций при кърмещите...

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 09:57 от Мишона

# 37
Да ви е добро утрото и деня!

# 38
  • Чехия
Добро утро от мъгливите планини. Честита нова темичка.   bouquet

МТВ къде ни е кофито тази сутрин? ааа...доката съм писала си го сервирала   bouquet Бравос.  Flutter

Днес ни съобщиха, че по високите места да чакаме сняг, а ние сме точно по тия места.   Wink

За ПЗ, има деца още докато ги кърмят майките им имат алергия на нещо, обикновено това определени групи продукти млечни, пилешки, телешки белтък, цитрусови, мъхести и ядки. Същото е при ПЗ въпреки, че детето яде несортирани храни, сама знаеш какво има в супата и от кое е вероятно да има проблем.
С плодовете е лесно, на ден не съм давала и боровинки и ябълки и банан, само от едно.

Обикновено непоносимост при храна се проявява още на другия ден, точно покрай устичката на дребното, по меките части също. Веднага се вижда и ако яло супа с застройка, а преди е ти е направило проблем с киселото мляко, значи е яйцето.  И така... малко сложно звучи, но от 6м. до 10м. яде толкова малки дози, че няма начин да видиш дали има проблем... Истинското ядене започва към 11м. и въпреки това още има  антихистани от кърмата и нещата с алергиите не са така изразени като при заместените хранения на класическото захранване.
Към годинка организма е доста по-съзрял, дечкото хапва повече неща, вероятен проблем може да настане точно в това време, но не задължително още кърми доста усилено.
При някой деца проблемите може да дойдат след 2г дори и пак се минава на метода на изключването.

Лично с Верето не съм имала проблеми, но мед примерно е яла след годинка, орехи след 1.5г. ,  белтък варен също, но белтък в ядене, супа след 11м. и така... пилешкото след 10м. , телешки бульон като супа без месото към 8м. ... плодовете за тях не съм ограничавала, стига да иска да лизне и портокал е опитвала след 6м. Доста винимавах с прясното мляко, в чист вид го пила чак към 1.8м и то защото нямаше как да не и дам като аз самата го пия. Кислето го ядеше по лъжичка две след 10м. точно от интерес не толкова от необходимост.
Дано да съм била изчерпателна.

Течение, имам обилно, но напълно нормално.

Тартелета, скорошно оздравяване на малката.

ilindi4ka, какво ново по резултатите. Как сте с тези наводнения в Испания, при вас има ли проблем.

Сега бягам, че ме чака една риба за готвене и едно дребно което иска да помага...

# 39
  • София
Добро утро!

Едно усмихнато кафенце от мен  Hug

Аз днес съм много щастлива, надявам се това да ми е последния раб. ден Party , от понеделник съм отпуска.
Нашето девойче ме събуди рано рано- към 6 сутринта отнесох такъв ритник, че подскочих Laughing. На мама футболистката Heart Eyes
Темата със зъбите мисля, вече я обсъждахме, но да споделя - имам си вече пломба, изчистен ми е зъбния камък, за всеки случай, и ми остава 1 зъб само за правене. Според моя зъболекар, сега е най- добре да се правят такива манипулации.

Лек ден засега от мен!

# 40
Добро утро!  Simple Smile
valkiria79, момичето, което ми се обади ми каза за Майчин дом София, тя прекрасно знае, че няма да отида до Варна за това, а и тя самата живее в София - въпреки, че е от Варна, но там ходи 2 пъти в годината, лятото и за Коледа. Аз не съм проверявала в сайта на Ла Лече Лига, ти провери ли там? Ако искаш да й звънна пиши на лични, веднага ще разберем  Peace
Hope, давах медикаменти на Яна, но не сваляше Т, снощи ги смених и сутринта нямаше  Heart Eyes Аз не съм от кърмилите майки, така и нищо не потече, но ние живеем близо до болницата и мъжа ми ми носеше помпата стерилизирана в специален плик на Авент, който се продаваше заедно с нея. Другото момиче в стаята си я миеше на чешмата с гореща вода  Peace

# 41
Добро утро и от мен!

Нека всички да сме здрави! Който е настинал и има болки или дискомфорт някъде  - бързо да се оправя!!!  

Вчера правих ремонт у дома в София - сменяха ни дограмата, стана много по-красиво и уютно, ама и доста чистене падна после. Вечерта с мъжа ми отидохме в Тетевен и сега съм там... Малко на спокойствие, тишина и радост сред природата...

Вижте на каква новина попаднах:
Бременна американка изненада лекарите в САЩ
http://news.ibox.bg/news/id_1732767692

# 42
Здравейте Красиви Мами, само наминавам за да ви честитя деня на усмивката. Усмихвайте се повече днес, newsm03.
Мама Цоци да то оздравява бързо момичето.
Куни , честита девойка...вече станаха много девойките тъкмо нашите момчета много приятелки ще имат.  Simple Smile леле току що осъзнах, че ще бъда свекърва Shocked вече съм в шок.

Гледам някой момичета са коментирали течението, и аз имам но ходих да ми вземат микробилогия и нищо не откриха. Но винаги като се засили се притеснявам.

MTV ,почерпките сутрин са супер. Умирам за кафенце, относно цигарите като разбрах, че съм бременна бях в ужас че няма да успея да ги спра /пушех по кутия на ден/, но като почна да ми се гади ги спрях от раз. Сега от време на време ми се припушва особено с кафето, може би до сега съм си дръпнала 2-3 пъти от нечия цигара.

На всичко които имат контракции или някакви болежки, пожелавам днес да се чустват по-добре. Хайде сега усмихнат ден  Hug

# 43
Водицата е за отичащите мами и тези, които не пият кафе Wink

ivalex благодаря за изчерпателния отговор Hug Мислех аз да захранвам педаг., но предвид написаното от теб, май ще си бъде пак класическата схема..то има време де Mr. Green С Тити я карах бавно и едно по един Laughing-проблеми не е имало, но именно от неговото поведение и предпочитания, за мом мисля да кърмя /само/ поне до 8-9мес. и да захранвам след това (че може и към годинката). Да видим дали ще ми се получи, или баткото ще захрани с нещо бебето зад гърба ми Joy и ще осуети всичките ми планове Laughing.

teo86 мерси за кафето Hug аз пия по 2 сутрин Wink

Мишона, заведи Ния на лазерно зъболечение-писах за това в предната тема-абс. безболезнено е Peace Ето ти сайта със сертифицираните стоматолози /избери само държавата/:
http://www.laserdentistry.org/patients/search.cfm

# 44
  • София
Добро утро, момичета!  Hug

МТВ, мерси за кафето!   bouquet

Иве, Hug пак много интересен пост! Явно трябва още неща да чета за ПЗ.

Мануела, аз си взех комплектче на Safety 1st oт www.mytoys.de Сега видях какви колички има... ще видя далои има начин за доставка до БГ. Това ми харесва страшно много, а цената е меко казано смешна!
http://www.safety1st.com/usa/eng/Products/Travel/Strollers/Trave … ort-Travel-System
Моля момичетата с опит да кажат дали става за зимата?  newsm78

СДК, и аз наскоро осъзнах, че ще съм свекърва. МъжО от сега съжали горките девойчета. Каза, че ще има да присвивам очи и устно..пък аз не съм такава  Crossing Arms  hahaha

И аз имам някакво воднисто течение, но като количество не е голямо. Образно казано на бельото имам петно, колкото монета от 1 лв. Последната микробиология ми беше чиста, но това беше преди месец. В събота като бях на преглед док. ми каза да си взема полижнакс след като контракциите се успокоят да започна да ги слагам. Мисля скоро да го направя. Днае ми е последен ден на гинипрал и малко ме е сртах да го спра. Дано да не се налага да го започвам пак!  Praynig

Мамо Це, как е Рая?

Минана, радвам се, че детенце вече няма Т!

Май е това за сега.. и да е имало още не се сещам.

П.П. Копнеж, Евка, как сте?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт