Чуденки

• 15 161
  • 267
  •   1
Отговори
# 75
И Господ, и той - всички го рисуват, пък никой не го е виждал? Thinking
Ти откъде си сигурна,че никой не го е виждал? Wink...Има много хора ,които твърдят,че са го виждали,както Него,така и светците... Rolling Eyes

# 76
Аз се чудя има ли вселената край. И също така какво следва след смъртта.

# 77
Аз се чудя има ли вселената край. И също така какво следва след смъртта.
А де?
И трябва ли да следва нещо след смъртта? Thinking

# 78
Чудя се защо космосът е толкова празен. Дори и да житкаш с космическа скорост,
пак ще трябват години да стигнеш някъде.
Пък ако житкаш с такава скорост, зад себе си ще имаш черно петно, светлината няма да не достига. Пък тая, която е по-встрани от напред и назад, ще я виждаш в друг спектър, в други цветова.
Ще се измести спектъра, който виждаш. Ще почнеш да виждаш светлини, които очите на другите хора не виждат. Няма да имаш нито нет, нито телефон, нито радио, и електромагнитните вълни няма да те настигат, да донесат информация. Ще бъдеш най-самотния пътешественик.

# 79
Дам, чудя се за много от нещата, които вече сте споменали тук. Отдавна ме тормози въпросът защо, след като никъде по обществените пътища по света не е разрешена скорост, по-висока от 130 км/ч примерно, се произвеждат коли, вдигащи 280??
Също и за Вселената въпросите ме измъчват. Чудя се кога ли ще достигнем някакво поне маалко по-високо ниво на знание и разбиране и ще открием толкова много неща, които само предполагаме в момента (та ние не знаем какво има на дъното на Марианската падина; не знаем кой е построил пирамидите - тръгнали сме да предполагаме какво има на 3 млрд. св. год. от нас или какво е движението на Вселената - ускорително или забавящо се.).
Чудя се как може и на каква основа са междурасовите противоречия - кой от нас на Земята решава, че черните са по-низши от белите и т.н.
Също се чудя какви ли световни конспирации са замисляни и предприемани досега по света и кои от тях са се осъществили въобще. В тая връзка се чудя дали някои от "по-просветените" измежду нас не се опитват да ни просветят по някои въпроси, дали не ни дават някакви начални знаци.. Напр. Дан Браун с всичките си книги - как твърди разни такива неща... Честно казано, като много от вас, и аз съм се чудила кое от споменатите от него неща е може би истина.. А и не само той (само че в момента не мога да мисля много креативно и да се сетя други неща, които ме вълнуват по тези въпроси).
Темата може би малко се припокрива с другата - за фундаменталните въпроси. Но и двете са ми любопитни и ще ги чета с интерес. Simple Smile

# 80
Чудя се защо космосът е толкова празен. Дори и да житкаш с космическа скорост,
пак ще трябват години да стигнеш някъде.
Пък ако житкаш с такава скорост, зад себе си ще имаш черно петно, светлината няма да не достига. Пък тая, която е по-встрани от напред и назад, ще я виждаш в друг спектър, в други цветова.
Ще се измести спектъра, който виждаш. Ще почнеш да виждаш светлини, които очите на другите хора не виждат. Няма да имаш нито нет, нито телефон, нито радио, и електромагнитните вълни няма да те настигат, да донесат информация. Ще бъдеш най-самотния пътешественик.
Според мен тия разстояния в Космоса не са предназначени за нас.. или ние - за тях. Животът ни е твърде кратък, за да пътешестваме натам изобщо. Може би сме само несполучлив (но любопитен) опит (и затова ни държат Blush)............

# 81
И Господ, и той - всички го рисуват, пък никой не го е виждал? Thinking
Ти откъде си сигурна,че никой не го е виждал? Wink...Има много хора ,които твърдят,че са го виждали,както Него,така и светците... Rolling Eyes
Ами да yes...баба Ванга твърдеше,че му е видяла сандалите . опс грешка,това беше Вера Кочовска  Grinning
Но и двете твърдят,че е огромно огнено кълбо/слънце/,което не може да се види от светлина.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 17:56 от титана

# 82
Чудя се защо хората попълват тези изумени тестове във Фейсбук Rolling Eyes

# 83
Дам, чудя се за много от нещата, които вече сте споменали тук. Отдавна ме тормози въпросът защо, след като никъде по обществените пътища по света не е разрешена скорост, по-висока от 130 км/ч примерно, се произвеждат коли, вдигащи 280?
Аз този въпрос периодично го задавам на мъжа ми.
Освен това се чудя като са вредни цигарите и водят до ракообразувания защо ги произвеждат ?
Защо от наркотици и оръжие печалбите в световен мащаб са най- големи ?...
" Татенце, защо морето корабчета носи и защо е прасчо розов, патенцата боси  newsm78 "  Joy

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 09:14 от Пумукъл

# 84
Чудя се защо хората попълват тези изумени тестове във Фейсбук Rolling Eyes

Чудя се и на фермите, аквариумите и всички глупости там.

# 85
И защо на Вълка с дълъг ник му е толкова дълъг никът  Thinking
  Joy Joy Joy

# 86
Защото толкова му бе широк аватарът и надписът под аватара.
И се получаваше равна колонка. А ла Монк.  Embarassed

# 87
чудя се,нищото всъщност нещо ли е,щом съществува като понятие Thinking
този въпрос ме терзае вече 20 години Laughing

# 88
От математическа гледна точка нищото е нулево множество.

# 89
  • Насред хаоса
Аз от доста време се чудя и защо големите звезди все се забъркват с наркотици, алкохол и психотропни лекарства. И в крайна сметка повечето умират от свръхдоза или от смесване на алкохол със забранени хапове и дрога. Защо, след като имат всички условия да бъдат щастливи и да живеят максимално здравословно?

Общи условия

Активация на акаунт