Отговори
# 150
И аз се записвам да следя. При мен секцио по спешност за съжаление. Чувствам се леко ограбена от липсата на избор Sad
Живот и здраве за второто детенце смятам да се помъча нормално ако всичко е наред Praynig
И едно въпросче - вярно ли е, че след секцио не се препоръчва трета бременност newsm78

# 151
И едно въпросче - вярно ли е, че след секцио не се препоръчва трета бременност newsm78
Не е вярно. Аз планувам и трето детенце. По-скоро ме предупредиха, тук в Канада, да съм се настройвала от сега за секцио, никакви уговорки за нормално раждане. А аз се готвя за такова. Много повече чета от миналия път.

# 152
malachika, по принцип не се препоръчва секцио, ако планираш по-голямо семейство, защото един от рисковете е субфертилност, с всяко следващо секцио този риск се повишава. Така също се повишават рисковете от абнормално положение на плацентата, но това не означава, че не можеш да планираш повече деца. Като дори вагиналното раждане след две цезарови сечения по последни изследвания нoси същите (но никой не отчита посттравматичното стресово разстройство) рискове за майката и плода, отколкото ресекцио. Виж това.

вижте какво прочетох днес:  Party Party Party
Цитат
Момичета, влизам да съобщя хубава новина.  Grinning
Heureuse е родила още в петък следобед, Михаил, едро бебе. И най-важното: по естествен път. Подробности не знам, не исках да задържам мъжа и на телефона. Още са в болницата, защото се съмнявали за някаква бактериална инфекция при бебето. Предполагам стрептококите. Иначе са добре.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 20:44 от zozima

# 153
вижте какво прочетох днес:  Party Party Party
Цитат
Момичета, влизам да съобщя хубава новина.  Grinning
Heureuse е родила още в петък следобед, Михаил, едро бебе. И най-важното: по естествен път. Подробности не знам, не исках да задържам мъжа и на телефона. Още са в болницата, защото се съмнявали за някаква бактериална инфекция при бебето. Предполагам стрептококите. Иначе са добре.
СТРАХОТНА НОВИНА!!!  Grinning  Да са живи и здрави и дано скоро Heureuse се включи да разкаже подробно!
На цялото семейство пожелавам много обич, малкият човек да расте здрав и обичан, а мама бързо да се възстановява! Hug   bouquet

# 154
  • Варна
Ех, че хубава новина, дано скоро се приберат у дома и да разкаже как е минало.

# 155
Здравейте! Благодаря за поздравите! Най-после и аз гласувах Simple Smile 40-годишната Heureuse роди пак след секцио по нормален път бебе, тежащо 4 кг и 300 гр. Без никакви проблеми. Нарочно отидох с пълно разкритие, напъните ми бяха започнали. Системи с окситоксин за ускоряване на родовата дейност, предизвикване на раждането и подобни болнични простотии не допуснах.

# 156
  • Пловдив
Heuresse, честито!Да ти е жив и здрав малкият мъж! Hug
Извинявам се за тъпия въпрос, но как разбра, че си достигнала пълно разкритие? Интересно ще ми бъде да разкажеш и повече за това, как е минало раждането като цяло.

# 157
  • София
Heuresse, честито! Да сте живи и здрави цялото семейство! Радвам се, че всичко е минало добре, пожелавам ви и за напред всичко да върви по мед и масло!   bouquet

# 158
 Party
честито!!!!Поздрави на мама и бебо!  bouquet

# 159
heureuse,  Hug
Знаех си, че ще успееш.  Heart Eyes

# 160
Heureuse, каква по-хубава новина от това! Grinning Колко хубаво може да бъде, когато всичко протича, така както Господ е отредил! Grinning

# 161
  • Пловдив
Ето един разказ за естествено раждане след секцио, в България, в домашни условия:
http://natalyoga.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=11

# 162
Дам, възхитена съм от Мая аз.  Hug

# 163
zozima, благодаря за подкрепата  Hug Аз не се обвинявам защото взех решението след доста четене, мислене и консултация с двама гинеколози, но все пак съмненията ще си останат дали пък не можеше детенцето ми да се размине с гнявенето и дърпането, и евентуално с алергията. Ама каквото такова. Връщане назад няма. Дано поне при второто всичко да е наред. Със сигурност благодарение на тази тема и информацията, която всички давате този път ще отида при лекаря подготвена, с доста конкретни въпроси и искания. То дано да стане хлапето де, че за сега с татито май само се напъваме  Joy
heureuse, честито ти бебече мила! И браво за куража и борбата! Да сте живи и здрави цялото семейство!

# 164
Да кажа и аз моя опит, родих секцио пред почти 5 години големия батко, беше спешно секцио. Сега за второто ми детенце питах 5-тима доктори за нормално раждане, никой не беше навит, но може би задари ситуацията, която беше наложила първото секцио, а тя беше отлепване на плацентата. И така  в последствие и малкта я родих секцио пак спешно, получи се същото като при баткото ConfusedНо пък сега всичко е наред Peace

Общи условия

Активация на акаунт