Отговори
# 165
  • ул. "Мечтание"
Heureuse, и тук да ти честитя страхотното постижение!  bouquet

# 166
Heureuse, безкрайно се радвам за твоята сбъдната мечта. Да сте живи и здрави цялото семейство.
ПП Чакам с нетърпение пълния разказ. Grinning

# 167
  • ул. "Мечтание"
Имам малко странно питане, ако можете да ме насочите.

Търся си приличен гинеколог в София, който да е по здравна каса, но да не изражда. Трябва ми за да ми води ЖК. Не съм бременна още, но искам да избера предварително. Някой, който няма да ми се прави на интересен и да иска всеки месец да ми прави ехограф и да се подлагам на излишни изследвания. Не е като да не мога да откажа, но нямам желание да водя такива спорове. Не знам дали обясних добре, какво ми трябва. Wink
Аз имам един предвид, но още не мога да реша дали да се върна при него или не.

# 168
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте! Благодаря за поздравите! Най-после и аз гласувах Simple Smile 40-годишната Heureuse роди пак след секцио по нормален път бебе, тежащо 4 кг и 300 гр. Без никакви проблеми. Нарочно отидох с пълно разкритие, напъните ми бяха започнали. Системи с окситоксин за ускоряване на родовата дейност, предизвикване на раждането и подобни болнични простотии не допуснах.
Честито  bouquet браво, такива постове ми действат страхотно!
Да сте живи и здрави цялото семейство Peace
Ще чакам подробен разказ в отделна тема  Grinning

# 169
heureuse , честит син! Браво на теб!  bouquet  bouquet

На една моя роднина са и препоръчали да роди със секцио, защото при последния преглед кръвното и е било високо.
Това показание за секцио ли е?

(Първо са и предлагали дати, за да и предизвикат раждането преди термин, без да и обяснят защо).

# 170
Здравейте момичета! Благодаря ви още веднъж за поздравите!
Кукла, на последния ми преглед аз също имах високо кръвно, но нямах белтък в урината и май така изключиха вероятността от ...  ох, как се казваше онова усложнение, съвсем забравих Embarassed Не, това не ги накара да ми насрочат секцио. Тези лекари на приятелката ти не ми изглеждат никак читави. Пак повтарям - изкуствено предизвикване или ускоряване на раждането увеличават рисковете от руптура на матката. И на мен ми предложиха предизвикване, ама ако не съм родила до една седмица след термин. Питах лекаря дали така не се увеличава рискът от руптура, той видимо се смути "Да, малко". Аз се спазарих с тях за ново секцио направо 2 седмици след термин, като раазчитах че няма да стигна до там. Пък това да предизвикват раждане след секцио преди термин... нямам думи.
Да ви разкажа накратко за моето раждане - почна през нощта вкъщи, като за три часа бях стигнала на контракции на 2-2 и половина минути, много интензивни, а според пишман гинеколога мъжа ми Laughing разкритието било станало 7-8 см. Тръъгнаахме към болницата, като малко се притеснявах че поради сутрешния трафик мога да родя в колата. Обаче имайте преедвид че стресът, светлината, чувството че си наблюдаван, страхът, са все фактори, които затрудняват отделянето на естествения окситоксин - хормона, който стимулира раждането.  Та докато стигнем до болницата, контракциите ми станаха на 5-6 минути. Тогава решихме да чакаме в болницата, пак в гинекологичното отделение където ме бяха следили (в коридорите му), защото предположихме че там ще има най-малко болни от вирусни заболявания. Ако имаше подходящо кафе, ресторант, или дори хотел до болницата, щяхме да предпочетем да отидем там. В болничните коридори прекарахме 3 часа, като в началото бях много притеснена, защото ме гледаха любопитно, но после открихме едно коридорче по което минаваха малко хора, взехме си стол, раазходки, седене, успях да се абстрахирам от заобикалящата среда и раждането отново тръгна. По едно време усетих напъните и тогава отидохме в родилното. Естествено вече бях с пълно разкритие и естествено че нямаше повод да ми правят изкуствени интервенции. Това е накратко от мен. Само да напомня че от секциото до раждането ми бяха минали точно 2 години и 1 месец.
Виждам че Зозима е писала за това как може да се измери разкритието. Има и един алтернативен начин, който също може да се използва за да се добие някаква представа. По време на раждането (ама може да започне и преди това, тъй като разкритието може да започне седмици преди раждането) от ануса нагоре по гърба тръгва една тъмночервена линия, която стига до опашната кост. Та образно казано, тази линия отговаря на размера на разкритието. Примерно можете да прецените дали е половин разкритие, четвърт и т. н. Не знам доколко е точен този начин, ама съм го чела в учебник за акушерки.

Само да допълня, че сега видях форумната статистика от темичката и умрях от смях Laughing 20 процента от участничките в "допитването" са родили със секцио 4 години след раждането и са получили руптура на матката Laughing Това за сетен път доказва че ние българките сме уникални, физиологичните закони на Homo Sapiens нас не ни касаят Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 18:49 от AnMary

# 171
heureuse, думата, която търсиш е еклампсия. Simple Smile Права си, че високото кръвно само по себе си не е причина за секцио! Просто трябва да си почива повече и най-вече ДА СМЕНИ ЛЕКАРЯ!!!
ИНДУКЦИЯТА Е ОПАСНА ЗА МАЙКИТЕ И БЕБЕТАТА! Към индукция трябва да се прибягва само, ако евентуалните ползи надвишават евентуалните рискове! А те не са никак малко! Тук или в другата тема пуснах листовката на окситоцин ампули, сега ще цитирам статия от сайта на Естествено, където се споменава Цитотек, често използван за индукция на раждането.

Цитат
Преди няколко години, лекарство с генерично име misoprostol (или с търговско име Cytotec) е било одобрено от Комисията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) като медикамент по лекарско предписание в случаи на определени стомашни неразположения. Известно е, че единият от страничните ефекти е контракции на матката и поради тази причина на продукта изрично е указано препарата да не се приема от бременни жени. Акушер-гинеколозите обаче са открили, че приет орално или поставен вагинално Cytotec, заради страничните си ефекти, може да започне или да ускори раждането.

Реално, без предварително тестване на Cytotec като медикамент за индуциране на раждане, акушер-гинеколозите започват да го използват върху своите пациентки родилки. Докторите започват да споделят в интернет техния опит с този нов начин за предизвикване на раждането. Един лекар пише, „Трябва да кажа, че чух някои страхотни неща за Cytotec. Само бъдете внимателни! Това нещо прави шийката на матката на пихтия.” В специализираните списания се появяват няколко проучвания за акушер-гинеколози, но те са прекалено малки, за да предоставят адекватни научни доказателства за употребата на този препарат. Изследванията показват някои рискове, като например тенденцията да се ускори сърдечния ритъм на плода, както и други знаци за стресиране на бебето, както и сериозни разкъсвания на матката при някои жени. Преглед на тези научни доказателства бе направен от престижен научен орган, като заключението е, че поради липсата на достатъчна научна обосновка и наличието на сериозни странични ефекти, използването на Cytotec за индуциране на раждане „не може да бъде препоръчано за рутинно прилагане на този етап.”

Фактът, че Cytotec не е одобрен от FDA като препарат за индуциране на раждането, не е одобрен за подобна употреба от производителя (който продължава да указва на опаковката, че не трябва да се дава на бременни жени), не е наложен нито от Американския колеж по акушерство и гинекология, нито от организацията на акушерките, не е одобрен от учените за рутинно използване, не оказва никакво влияние на ентусиазма, с който го прилагат лекарите. И реално няма нищо, което да спре лекарите да използват Cytotec не по предназначение, защото въпреки, че FDA трябва да одобрят всеки медикамент преди да бъде пуснат в продажба на пазара, един път вече в продажба – всеки доктор може да го прилага в каквато и да е доза, с каквато и да е цел, върху какъвто и да е пациент.

След като един акушер-гинеколог от Южна Дакота ми се похвали по време на обяд, че той бил първият лекар в тяхната общност, който използвал Cytotec за индуциране на раждане, а сега призовавал и другите лекари да го използват, той оправда своите действия по следния начин: „Трябва да чакаме безкрайно дълго, докато бюрократите във FDA във Вашингтон одобрят даден медикамент; затова трябва да ги изпробваме сами, ако искаме някакъв прогрес.” Когато го попитах, той ми сподели, че не казва на жените, че им дава Cytotec, който не е одобрен за целта, с която им го дава, както и че не иска от тях информирано съгласие. Той се надсмя на моето предложение, че той реално експериментира с родилките без тяхно знание. Здравният департамент на щата Орегон разкрива, че според техните записи Cytotec е най-често срещания начин за индуциране на раждания в щата и се използва върху хиляди раждащи жени.

Използването на Cytotec при родилки се разпространява мълниеносно поради една елементарна причина, която споделиха много доктори: той връща възможността за „акушерство през деня” – или когато жените постъпят в болницата сутринта се индуцират с Cytotec и е повече от ясно, че ще родят до късния следобед. По този начин докторът спокойно може да си бъде у дома за вечеря. Колко ли жени ще трябва да преживеят разкъсване на матката, преди съдът да разпореди прекратяването на тази практика? Аз лично приветствам събирането и изучаването на случаи, в които индуцирането с Cytotec е било направено без информираното съгласие на пациентката и като последствия тя е страдала от разкъсвания на матката, разкъсвания на шийката на матката или други сериозни увреждания.

Неестественият и недоказан начин, по който е бил въведен Cytotec като препарат за индуциране на раждането е типичен пример за останалите процедури и технологии, използвани по време на бременността и раждането. Ултразвуковото сканиране по време на бременността, както и следенето на плода с апаратура по време на раждането, са други примери за неконтролирано въвеждане и употреба на нетествани технологии. Има голяма празнина между това, какво знаем като добри практики и това, което реално се практикува. Като резултат, няма никаква защита на потребителя, освен завеждането на съдебно дело. Докторите обвиняват адвокатите и жените за факта, че повече от 70% от американските акушер-гинеколози са били съдени един или повече пъти, но това е единствения начин жените и техните семейства да се защитят от подобни вредни практики.
Цялата статия тук.

# 172
  • ул. "Мечтание"
Мен се пробваха да ме метнат и с високо кръвно! Всеки път като ходех на консултации кръвното ми беше 130-135, ама то и как няма да бъде такова!  Mr. Green Аз обаче си купих апарат за кръвно и редовно си следях кръвното налягане по три пъти на ден. Високо кръвно - нъцки! Варирах между 110 и 120, даже по едно време имах ниско кръвно, защото се бях обезводнила.

Между другото, доколкото разбрах, тоя доктор дето правел незаконните аборти е използвал Цитотек върху пациентките си. Аз не знаех, че е забранен за използване в България. Понякога било полезно да се слушат новини!  Wink

# 173
  • Stuck in a moment
Много благодаря, Зозима за полезната информация за Цитотек и дано повече жени я прочетат!

# 174
Здравейте, смели мами, и успех на решилите се на ВБАК! Hug ЗА Варна препоръчвам следните лекари, относно ВБАК:
д-р Петър Атанасов, гл.лекар на АГ Варна - наскоро е водил успешен ВБАК, макар че е индуцирал раждането
д-р Жоро Георгиев, АГ Варна - също наскоро е имал опити С ВБАК, и успешни, и неуспешни, но подкрепя идеята да се опита
д-р Николов, АГ - не съм чувала за водене на ВБАК, но е твърдо "ЗА" нормално раждане  и си заслуважа да се говори и с него
д-р Стефан Скочев, Окръжна болница Варна - знам, че е водил ВБАК, но не знам дали е бил успешен
д-р Максим Яков, Майчин дом - също е имал опит с ВБАК

Evil, специлно за теб -случаят на Basilisk  е следният - д-р Максим Яков се е съгласил на ВБАК, но след 24 часа ненапредване на раждането и много силни контракции, майката много се е изтощила и са я оперирали; най-добре прочети разказът й за подробностите Peace Така че, задължително говори и снего!
Дано ви е от полза  bouquet

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 01:34 от raniya

# 175
  • Варна
raniya Благодаря ти. Ще говоря с Яков на 6.11. да видим какви ще ги решим. Thinking

# 176
zozima , не намирам постинга ти с описание как се определя разкритието. Може ли линк, плс.

# 177
кукла, ето го.
evil, стискам палци и чакам да разкажеш.  Hug
raniya, благодаря за включването.  Wink Hug

# 178
  • ул. "Мечтание"
raniya, много полезна информация!  Hug
Хубаво е, че все повече имена на гинеколози се спрягат с успешни ВБАК.

# 179
Почвам леко да се нервирам с тези "успешни ВБАК". Просто трябва да се навият да вземат жената и да не пречат на естествения ход на раждането. Нищо повече. Ще помисли човек че е някаква супер сложна нАука да водиш ВБАК Confused
Момичета, а не е ли по-добре вместо гинеколог да си "изберете" акушерка и да отидете когато тя ви каже че е време при дежурния екип?

Общи условия

Активация на акаунт