Отговори
# 330
  • Paris, France
Всъщност нито е смешно, нито е невъзможно. Знам за няколко случая при които жената не е подписала Информираното съгласие и е била питана букваляно за всяко нещо и всичко й е било разяснявано! НО се е случило в малка провинциална болница.
Варианта за придружител е добър, но той трябва да е отлично подготвен за това с което трябва да се сблъска!  Peace
- конкретно в моя случай за много, дори незначителни според мене неща като дали да ми спукат мехура преди да почна изгонването (набързо казаха, че ако го спукат ще родя по-бързо а ако не, рискът от охлузвания е по-малък), кой да пререже пъпната връв и други подобни, ме питаха и обясняваха. Но! Сложиха ми абокат и включиха окситоцин без дори да ми кажат, през същия абокат биха метаргин и чак като се усетих набързо казаха за какво е, но не са ме питали. Питаха ме дали искам да "изтикат" плацентата, но докато отговоря тя излезе сама. Това, че започнаха да ме заливат с окситоцин ме уплаши, но кел файда. Персоналът не винаги знае кое точно е важно за даден човек. Най-добре на консултациите да питаш. На мене, например, гинеколожката ми обясни, че тя лично няма нищо против да съм във вана, но политиката на клиниката не и позволява да ми предложи този вариант. Не настоявах и в деня на раждането, ,колкото и да ми се искаше, не го поисках. Не съм разочарована, защото предварително знаех, че не може и бях подготвена психологически. Ако този ден са много заети, повярвай ми, няма да могат да те питат и обясняват всичко. При мене акушерката се заседя точно половин час, като непрекъснато влизаше и излизаше. Една стажантка и асистираше и стоя там през цялото време, тоест около 40 минути. 

# 331
Добре де на мен тогава защо ми вляха окситоцин при третото раждане, като второто ми е секцио и не се  бяха минали две години.
Сега да разирам ли че доктора ми е постъпил рисково за мен
Аз напълно му се доверих, той каза че имам шанс за нормално раждане, но пренасях повече от две седмици и тогава ме попитаха дали да ми сложат окситоцин или да чакат още.
Аз не можех повече да чакам нито пък съм знаела за този риск. И казах да. Доктора ми даже не беше там, родих само с една акушерка. Той дойде почти накрая и никой не ми е правил такъв преглед след раждането за руптура.
Родих без епизиотомия, без разкъсване с много напъване от моя страна.
Сега да разбирам ли че е било един голям риск.
Родих в Швейцария

# 332
  • Paris, France
Добре де на мен тогава защо ми вляха окситоцин при третото раждане, като второто ми е секцио и не се  бяха минали две години.
Сега да разирам ли че доктора ми е постъпил рисково за мен
Аз напълно му се доверих, той каза че имам шанс за нормално раждане, но пренасях повече от две седмици и тогава ме попитаха дали да ми сложат окситоцин или да чакат още.
Аз не можех повече да чакам нито пък съм знаела за този риск. И казах да. Доктора ми даже не беше там, родих само с една акушерка. Той дойде почти накрая и никой не ми е правил такъв преглед след раждането за руптура.
Родих без епизиотомия, без разкъсване с много напъване от моя страна.
Сега да разбирам ли че е било един голям риск.
Родих в Швейцария

Абе, нали всичко е завършило добре! Явно практиката им е такава, знаели са какво правят. Ти си раждала веднъж нормално, тоест, не ти е било първо вагинално раждане и за да ти дадат шанс да родиш нормално при такова преносване са те индуцирали. И мене не ме прегледаха за руптура. Казаха ми, че ако е много малка зараства по-добре сама без шиена, ако е голяма си личи.

# 333
  • ул. "Мечтание"
Руптурата може да си проличи и без да ти се прави ревизия на матката.
Не знам колко голям риск е било, но щом крайния резултат е добър (тоест имаш успешен VBAC) и ти си доволна как са протекли нещата, тогава няма от какво да се притесняваш какво е било. Манолото си е заминало!

# 334
Вие май не ме разбрахте
Естествено че съм доволна и предоволна защото всичко мина успешно.
Но нали пишете против окситоцина в този случай и сте против него затова попитах.
Аз не съм знаела за този риск и никой не ми и каза и по добре май.
Исках само да знам имало ли е риск за мен или не, това е.
Незнам как практикуват тука , била съм досега при един единствен гинеколог, тоест незнам други мнения.

# 335
Раби, по принцип има изследвания, които показват, че малки количества окситоцин не са толкова опасни. В едно такова, което е с най-малък брой руптури, окситоцин се използва, но до определено количество.
От друга страна Бланшет съобщава, че окситоцинът увеличава риска от руптура 4 пъти.
Ако въпросът е секцио или индукция поради медицински причини (изключвам "преносване" до две седмици след термин), аз бих избрала индукция с окситоцин, но след като опитам други по-нетрадиционни за конвенционалната медицина методи за предизвикване на раждането.

# 336
Благодаря за отговора
zozima Какво имаш предвид за тези методи за предизвикване на раждането
две седмици при мен бяха минали
аз дори незнам колко окситоцин са ми вляли, знам само че бъх през цялото време с банката и дори по време на напъните без да искам съм си извадила абоката и напъните на момента спряха, та се наложи по най бързия начин отново абокат и окситоцина за да довършим изгонването

# 337
  • ул. "Мечтание"
Мисля, че добре са си свършили работата! Някъде имаше разказче, май в разказа на Gichka, тя пишеше, че също са й сложили система, но на много слаба капка, за да не се форсират нещата. Много е важно да се хване баланса в това. Може би при теб наистина е било нужно. Мисля, че си попаднала на страхотен лекар!  Peace

# 338
бих добавила и страхотна акушерка, той лекаря дойде накрая и само гледаше

# 339
  • ул. "Мечтание"
Хех, да, аз не съм дочела нещо както трябва! Simple Smile

# 340
zozima Какво имаш предвид за тези методи за предизвикване на раждането

Ами...
- секс с оргазъм  Wink
- акупресура
- хомеопатия
- стимулация на зърната - предизвиква конртакции, може и при забавяне на раждането
- чай от малинови листа
- акупунктура
- ходене и основно почистване на къщата Simple Smile

# 341
Всичко това без акупресура и акупунктура съм пробвала
Секса с оргазъм не съм го спирала въобще, даже от хормоните бях като обезумяла и до последния ден си го практикувахме.
Нон стоп изкачвах стълби, последния месец се местихме в къща, всяка жена знае за кво става въпрос и последните два дена цял ден нарочно качвах стълби.
Малиновите листа и тях ги подкарах ама нищо....Зърната и тях не ги оставих на мира

# 342
Секса с оргазъм не съм го спирала въобще, даже от хормоните бях като обезумяла и до последния ден си го практикувахме.
Зърната и тях не ги оставих на мира

Ей така се бременне! Ще вземем да ти завидим!  Simple Smile Hug
Да си призная като чета така се сещам как се чувствах преди една година и ми се приисква пак да съм бременна.  Blush Много ми харесваше и нямам търпение!  Grinning

# 343
  • ул. "Мечтание"
При мен секса с оргазъм и акопресурата доста добре подействаха. Само да ме пита човек за къде се бях разбързала толкова и не го оставих детето да си тръгне само.

Запарката (по-силно от чай) от малинови листа започва да се пие от рано, някъде в началото на деветия месец май беше. Не знам краткосрочно дали действа!  newsm78

# 344
Зърната и тях не ги оставих на мира

Ей така се бременне! Ще вземем да ти завидим!  Simple Smile Hug
Да си призная като чета така се сещам как се чувствах преди една година и ми се приисква пак да съм бременна.  Blush Много ми харесваше и нямам търпение!  Grinning
То не е за завиждане, вечно бях сърдита на таткото при отказ идеше ми да #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт