Отговори
# 345
pochti pezobidna какво стана с теб, успя ли да си запишеш час при друг доктор в Токуда или реши да смениш болницата..

# 346
Всъщност повече не пробвах, ужасно им се вбесих. Оставам на варианта при д-р Гергов, тези дни трябва да му се обадя и дано се договорим. Ако ли пък не, ще е дежурният екип.
Някой има ли инфо за Втора Градска?

Аз тези дни много си мисля за домашно раждане. Само дето знам, че никой няма да ме остави вкъщи, но активно визуализирам леко и прекрасно раждане, и все си го представям в спалнята.

А някой чувал ли е нещо за Лайт, отдавна не се е разписвала. Надявам се че са добре с бебче!  Praynig

# 347
Тук съм вес още 2 в 1. Grinning
Чакам принцесата да се накани да излиза. Засега всичко е наред.
Мерси, че ме мислите.

# 348
pochti_bezobidna, във Втора Градска можеш да говориш с д-р Калев, той е шефът на родилното там и знам, че е добър човек и специалист. Една жена му беше казала, че няма мъж и не може да се грижи за двете деца самичка след секцио и той ѝ казал, че може да опитат нормално. Докато аз лежах в Патологията там, близначета се родиха вагинално, не искаха да оперират майката.
Д-р Щърбанова е много мила, но не знам какви са ѝ статистиките.  
white,  Hug

# 349
  • ул. "Мечтание"
И аз имам доста добри отзиви за Втора градска и докторите за които сте говорили. Особено за д-р Калев. Но си имам едно наум. Една приятелка щеше да има VBAC при него, но й е направил все пак планово ресекцио. По нейните думи заради сраствания. Но не гарантирам, че именно това е причината и всъщност каква е била цялостната ситуация. Та мисля, че е добър вариант.

Ех, Уайт, не остана! Надявам се всичко да мине така, както искаш!  Hug

# 350
Аз в сряда ще ходя на Отворени Врати там и ще разказвам после. Принципно за Втора градска се чудя дали да правя уговорки или просто да отида при дежурния екип. Нещо хич не ми се ходи в Тина Киркова, единственото което не ме отказва напълно от там, е, че таткото може да присъства, за Втора Градска не е така и няма свиждания.

Уайт, стискам палци!  Hug

# 351
не виждам нищо лошо в това

# 352
# 353

Мисля че има предвид, вагиналното раждане след секцио.
 Аз се включвам, за да се оплача, че ме отрязаха - сиреч пак ще ме режат  Confused Много ми е криво в момента и съм в голяма чуденка, дали да не се опитам да сменя болницата, но много се съмнявам и на друго място да се навият особено като нито една от двете операции няма да е правена там. Пък и въпросната болница в която съм е известна даже прекалено със застъпничеството си към нормално раждане и щом те не искат, просто май не ми остава друг избор.
 Шева от миомата бил на задната маточна стена и при секциото не е имало начин да се види (според доктора от Шейново пък, би трябвало при секциото да са ми вадили матката и да са я огледали от всички страни, а тук ми казаха че това било немислимо) и сега не искат да поемат риска от евентуални усложнения. Аз пък имам седмо чувство че усложнения нямаше да има ама на..., направо ми потънаха гемиите като ми връчиха информираното съгласие и термин за секцио  Sad Висях там като изтокана , дума не можех да обеля ама и не можех да си тръгна, мъжа ми каза че съм изглеждала все едно ще му скоча на доктора на бой, аз едва се сдържах да не се разрева. Накрая попитах ако все пак реша, че искам да опитам нормално раждане какво мога да направя и асистентката каза да се обадя да отменя термина, пък доктора "ааа не е толкова просто, ще трябва да си намерите доктор който да е съгласен и ми се хили" - един вид - това в тяхната болница няма да е  Tired
 Сега си мисля ако евентуално тръгна да раждам преди въпросния термин за секцио, как да направя нещата че да отида  почти родила и да не ми се налага да ме режат и дали има изобщо такъв вариант или ще мина под ножа при всички случаи newsm78
 Почти безобидна, Уайт, стикам палци при вас всичко да е наред и ще следя кога ще се похвалите, да не забравите Hug

# 354
  • Paris, France
Roroana, съжалявам  Hug. Не зная какво да те посъветвам. Защо досега нищо не са ти казали и изведнъж се хващат за белега? Освен да родиш в къщи  hahaha? Не знам. Наистина е жалко, но аз съм чувала, че при многобройни операции, особено за миоми, много лекари предпочитат да се застраховат. Тогава рискът е наистина доста по-висок.

# 355
Рори, много неприятно.  Sad Защо все пак не опиташ да намериш друг лекар? Нищо не губиш. Не знам колко време имаш още, но си струва да пробваш.
Другото странно е как биха те накарали да те оперират, ако не си съгласна. Проучи въпроса. Говори с някоя акушерка, те са склонни да помагат с информация или поне да те насочат към лекар. Те разбират по-добре как се чувстваш и защо искаш да "рискуваш" и като хора от системата могат да ти обяснят по-добре какво можеш да направиш.
Раждането у дома не е изключено, но не знам дали си склонна да го направиш така без предварително обмисляне. Ако не ти е толкова далечна тази мисъл, мога да ти помогна с информация за безопасността и може и акушерка да намерим. Simple Smile
Уайти, с теб сме!

# 356
Аз също смятам, че не трябва да се отказваш. Още повече след като усещаш, че ще се справиш.
За кога ти насрочиха операцията? Предполагам е преди термин.
Вярно, че не искат да рискуват и се презастраховат. Но пък и на извиване на ръце ми прилича.

# 357
Но пък и на извиване на ръце ми прилича.

Ахам... И аз така мисля.

# 358
Невена, казали са ми за белега, че е най добре да разбера как е направен разреза, за да могат да преценят риска, ама майка ми като ходила в Шейново вместо да ми се обади аз да говоря с доктора по телефона и да му задам точните въпроси го оставила да и обяснява как тук при секциото трябвало да са видели какво що, даже май и епикризата не знам дали е погледнал  ooooh! Изобщо на кой му пука особено като си представя ситуацията - майка ми супер скептична задава въпрос, той още толкова по скептично й отговаря, а тя хич не разбира защо искам нормално. В къщи няма да мога толкова лесно да остана, нито мъжа ми нито майка ми ще се съгласят пък и на мен не ми се рискува, пътя до най близката болница ми е около час, ако тръгне да става инфекция пиша се аут Crazy
 Термина ми го насрочиха за 28-ми януари,а моето усещане е че ще тръгне по рано, но да видим.Ако все пак стане така ще гледам да задържа максимално тръгването към болницата пък там на място може да им се опъна- вярно е че не могат без мое съгласие да ме оперират освен при спасяване на живота ми, но и мъжа ми ще е с мен, а него го е страх Rolling Eyes
 Абе ще видим, за сега нищо не съм подписала и няма да подписвам преди да съм влязла да раждам, пък тогава ще му мисля. Дето се вика като отида там нито могат да ме изгонят, нито могат да ме оперират насила пък да видим кой по инат само дано разбира се чувството ми не ме лъже и бебо тръгне навреме.
 Все още мисля и за смяна на болницата, но ми е трудно да се пренасоча така изведнъж.

# 359
  • Paris, France
Другото странно е как биха те накарали да те оперират, ако не си съгласна. Проучи въпроса. Говори с някоя акушерка, те са склонни да помагат с информация или поне да те насочат към лекар. Те разбират по-добре как се чувстваш и защо искаш да "рискуваш" и като хора от системата могат да ти обяснят по-добре какво можеш да направиш.
Раждането у дома не е изключено, но не знам дали си склонна да го направиш така без предварително обмисляне. Ако не ти е толкова далечна тази мисъл, мога да ти помогна с информация за безопасността и може и акушерка да намерим. Simple Smile
-Похвално е, че даваш толкова от себе си за да и помогнеш, но мисля, че ще е трудно. Майка и и мъжа и ги е страх и едва ли ще я подкрепят, а това е важно. Тя живее с неприятеля Mr. Green. Другото е, че има 2 операции, едната от миома и в този случай малко лекари рискуват, дори и тук. Нямат и епикризите. Ако аз съм лекар там, никога не бих се съгласила да я израждам нормално, защото в случай на усложнения всеки адвокат би ме забил в съда. Не е само до желание, разбираш ли?

Рори, най-добрия ти шанс е стискане до последно в къщи и раждане там. Съжалявам, била съм точно в твоето положение, но без операцията за миома и пак беше трудно. В съда си е мамата си трака, ако не дай Боже стане фал. А и болницата ти е далече. Моето мнение - естествено раждане да, на всяка цена - не! Да не забравяме, че точно благодарение на секциото и кувьозите е жив и здрав сина ми. С тебе съм, искам да стане както го искаш, ама......... ако не може, не може.

Общи условия

Активация на акаунт