Отговори
# 375
Здравейте, вече сериозно обмислям да не чакам повече с второто забременяване, само чета, чета, даже не отхвърлям варианта да си родя у дома, добре че мъжа ми ми се връзва Simple Smile поне засега. Само се ядосвам още повече, че не обърнахме достатъчно внимание на прилежанието и ме отрязаха ей така, успокоявам се поне че тръгна сама. Весели празници на всички  Simple Smile дано се сбъдват мечтите ни.

# 376
Северина, едва ли има някоя от нас, която да не се ужасява от идеята сценария да се повтори отново. Още повече, че през бременността тези страхове се умножават многократно. Не се кори, а потърси помощ. Ако искаш споделяй тук, ако искаш пробвай с разговори с близки, които те разбират или с професионалисти, опитай ТЕС, или каквото друго ти дойде наум, но се постарай да се освободиш от страховете си преди раждането. Можеш да пробваш с утвърждения от сорта: "Аз съм силна жена и мога да родя детето си!". Мога да потърся подобни в Silent Knife, но може би е по-добре сама да намериш правилните думи за теб.
D+D+D, успех със забременяването! Чакаме добрите новини. И браво на мъжа ти за подкрепата! Wink  Посети темата за раждане вкъщи. Вече е в Алтернативния, там ще намериш много полезна информация, книги, филми и много, много подкрепа. Simple Smile

# 377
  • ул. "Мечтание"
Северина, на мен работата с психоаналитик в тази насока много добре ми се отрази.

# 378
Днес бях на запис на тонове и хич не бяха добри тоновете на бебсън. Наложи се да ги повторят, но докато видя, че вторите са ОК, преживях ужаса на секциото. Аз си отидох със свито сърце, защото нещо вчера не му беше най-активния ден на човека и доста вяло ме побутваше от време на време. Другата седмица пак ще ходя, дано всичко е наред.  Praynig
Не знам, мога ли нещо да правя изобщо в тази ситуация.  Rolling Eyes

# 379
  • Paris, France
Не знам, мога ли нещо да правя изобщо в тази ситуация.  Rolling Eyes

Да, може. Да се успокоиш и да мислиш положително. Няма как да са добри тоновете ако ти си топка нерви и притеснена.

# 380
Уж се опитвам, казвам си, че съм ок, пробвам с разни техники за самовнушение, но явно не е достатъчно. Ще гледам тия дни да се движа повече навън, защото явно домашните "гимнастики" с прахосмукачката и парцала не са достатъчни.
Притеснено ми е, защото плацентата ми е малко по-зряла, отколкото е нормално за тези седмици... Иначе беб е високо и няма признаци да наближава събитието, а и аз хич не съм готова, нито съм си спретнала багаж за болницата, нито пък съм приготвила дрехите на младежа.  Simple Smile

# 381
Успокой се, всичко е наред и с бебето, и с плацентата. Просто бебетата накрая не са безкрайно активни. Борис редовно беше с "понижена вариабилност". А той просто си спеше сладко-сладко. Но аз хич не им се връзвах. Не може да играе фокстрот по цял ден, нали?
Нормално е да си притеснена и поизнервена преди Деня, но не се оставяй на лошите мисли! Излез на разходка, помотай се с приятни хора, посмей се и се постарай да не мислиш за раждането.
Всичко ще е наред! Обещавам! Hug

# 382
  • Разград
За темата вагинално раждане след секцио. Аз имам две секциота и то защото първият път един доста загубен лекар не видя че съм бременна с близнаци. От първото секцио си остнах с болката от операцията и болката в душата от загубата на двете ми момченца, които бяха в 30 гестационна седмица. Второто секцио беше след 1.9 година и имам прекрасната си дъщеричка. И сега като питам колко да чакаме за второ дете и трето раждане и всеки лекар ми казва 5 години и 3 секцио. Никой не се наема за вагинално раждане вече. Така че в БГ явно не им се рискува, но какво да се прави такъв е късметът на едни от нас, но нито едното не е лесно, така че да са всички накрая живи и здрави и бебетата и майките, пък как се е родило детето не е толкова важно.  Peace

# 383
Хора спокойно не съм чак толкова zле с мислите  Wink
Просто не искам да се стига до операция  Hug
Весели праzници на всички желая  Hug

# 384
  • София
Аз не съм чувала за лекар, който да се съгласи за нормално раждане след секцио - аз също издирвах такъв, но уви не намерих.
Колкото до опасността- да има я, и всичко е строго индивидуално - аз лично не бих рискувала, сега като се замисля.

# 385
Зозима,   Hug

Jujka, има, има! Аз намерих!  Peace И думите му бяха, че на колегите му не им се занимава, защото не могат да форсират раждането и то просто трябва да протече естествено! Не е отричал риска, но все пак той е там за това, ако се случи нещо да действа!
Освен всичко и док, който ми отказа категорично, каза, че е положително настроен и вярва, че всичко ще мине добре, просто той не иска да се стресира излишно.

Мая, съжалявам за ужасните неща, които си преживяла! Направо съм изумена!  Shocked
Пожелавам ти само най-хубави неща!  Hug

# 386
Да дам сведение и аз как вървят нещата при нас Laughing
Засега ситуацията е на кантар, като лекарите дърпат в посока към секциото, аз - към нормално раждане. Наблюдаващият ме гинеколог категорично ми заяви, че нямало начин да раждам нормално, изнесе ми лекция 15 минути за рисковете от разкъсване на шева, кръвоизливи и подобни мрачни картини, като "не искал да ме плаши", но според него било въпрос на късмет, а не трябвало да се разчита на късмета... Прати ме на консултация при шефа на болницата, в която искам да раждам, той пък беше много зает и влизаше в операция, така че въобще не пожела да ме види и да говори с мен. Ще ходя отново при него на 12-ти януари, защото преди това е в отпуска, ако дотогава не тръгне раждането. Позната ми акушерка също ме разочарова, с един поглед по корема ми определи, че бебето било голямо и по-безопасно било секциото... Направиха ми запис на тонове, всичко е наред. Ще ходя на консултация при друг гинеколог на 4-ти с надеждата той да ме подкрепи за нормално, въпреки че няма да раждам при него, но поне да даде по-адекватно мнение.
Та така, седя си и се лутам, ту ме хваща яд, ту си викам пък каквото сабя покаже... не знам и аз  ooooh!

# 387
  • ул. "Мечтание"
Аман от такива доктори значи!  #Cussing out

Мяу, дано се наредят нещата по най-добрия за теб и бебето начин и да намериш подкрепа.

# 388
Ох аман наистина! И тази акушерка за ехограф се е взела май.. в крайна сметка има апаратура, чрез която сравнително точно може да се определи колко е голямо бебчето. И моят корем е много голям и все се намира някой разбирач да пита близнаци ли чакам, но ето че при последния преглед доки ми каза, че количеството околоплодни води ми е в горната граница, още повече и структурата ми е такава, че корема ми стърчи само напред. Отзад почти не си личи да съм бременна та оттам предполагам и по-голямото ми коремче. Иначе бебка я измериха 2650 кг в 36 седмица. За моята структура не е малко бебе, но доки не се отказва да пробваме нормално  Peace
Дано да намериш подкрепа от другите доктори.

# 389
Честита 2010 на всички  Hug
 Гледахте ли швейцарката родила у дома? Това да държат плацентата толкова дълго не е ли погрешно, след изхвърлянето и от организма колко време би имала полезни качества  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт