Отговори
# 390
Честита 2010 на всички  Hug
 Гледахте ли швейцарката родила у дома? Това да държат плацентата толкова дълго не е ли погрешно, след изхвърлянето и от организма колко време би имала полезни качества  newsm78

Да, и аз се зачудих над това. Знам, че е хубаво пъпната връв сама да си изсъхне, а не да се бърза да се реже, но пък толкова дълго време  newsm78  Rolling Eyes

Чесита нова година на всички и дано 2010 донесе повече естествени раждания!  Grinning  Hug

# 391
Това е т.нар. лотус-раждане. При него чисто физиологически плацентата не носи ползи за бебето, но се смята, че това е период на трансиция, в който бебето е все още свързано с вътреутробния живот. По-скоро предмет на културни разбирания.
Иначе късното клампиране носи огромни ползи за бебето, макар че има съмнения, че удължава физиологичната жилтеница. Но имайки предвид, че бебето получава допълнително 80 мл. кръв, смятам, че би следвало родителите да имат мнение по въпроса. Моето мнение е, че детето ми трябва да се възползва от тази допълнителна кръв и желязо, особено ако е недоносено!

# 392
Честита нова година и от мен! Дано донесе много сбъднати мечти на всички ни!
Какво стана с pochti bezobidna, финалът вече наближава  Grinning
стискам ти палци  Hug . И аз чакам развоя при мен до края на този месец..

# 393
Тук съм, още 2в1!  Grinning
Марче, едни стиснати палци за теб и от мен!  Hug
Честита нова година и много слънчеви усмивки!   bouquet

# 394
  • София
pochti_bezobidna, стиснати палци и от мен  Peace дано всичко мине лесно и гладко и точно както ти го искаш  Praynig Peace

# 395
Аз докато бях бременна всичко беше наред и през цялото време се подготвях психически, че ще родя вагинално. Накрая ме приеха в болницата за да ми предизвикат раждането. Два дни стоях в болницата и акушерките ми казваха ето ето  имаш контракция, усетили я ? А аз отвръщах ами щом казвате значи е така. Болеше ме непрекъснато и така и не разбрах какво е това контракции. Накрая не издържах, подписах някакъв документ и  се прибрах в къщи за една нощ да мисля. Мислих мислих и реших. Секцио ще бъде. На сутринта отидох и веднага ме оперираха. Радвам се, че всичко мина и всички сме здрави но така и не разбрах какво е това да родиш. Имам чувството, че синът ми е осиновен....което не ми пречи да го обичам. След това раждане едва ли ще се реша да имам второ дете но ако все пак се реша не бих правила никакви планове и сметки без кръчмар. Все повече лекари и акушерки твърдят, че няма проблем второто раждане да е вагинално и че е грешно веднага да се прибягва към секцио. Според мен е много важно жената да се чувства в сигурни ръце и да може да избира, а лекарите да са готови по най – бързия начин да реагират ако нещо се обърка. Рискове има винаги без значение как ще родим. Пожелавам на бременните да мислят по малко за рисковете и повече за момента в който ще са родили и ще се радват на децата си. А за раждането в домашни условия съм твърдо на мнението, че е безумно и безотговорно и никой не е в състояние да ме разубеди.

# 396
Да ви разкажа за моята акушерка Heart Eyes  и нейния опит с нормално раждане след секцио.

Жената практикува от 30 години. Първите 10 години е помагала на жени само в болнични условия, а след това е започнала да съпровожда и домашни раждания. За нея секциото не предпоставка да не се ражда в къщи, дори напротив.
За всички тези години е имала един единствен случай, когато се е стигнало до второ секцио, заради руптура на матката. Казва, че болката и поведението на жената не могат да бъдат сбъркани за какво става дума. Било е домашно раждане. Като обаче е видяла, че нещо не е наред е убедила жената да отидат в болницата. И там след още един час уговорки (майката много е искала нормално раждане) я склоняват на повторно секцио. Докато не подпише никой не може да я среже или накара да направи каквото и да било. Акушерката е присъствала и на ОП-то. Крачето тъкмо е било започнало да се показва през стария разрез.
Та така. Накрая всичко завършило успешно.
Други случаи не е имала, но и тя не предизвиква никога раждане след като е имало вече секцио. Пък това си е голяма предпоставка да се стигне до повторно секцио.

Ох, така се радвам, че си я намерих. Heart Eyes

# 397
За съжаление са малко докторите, които биха се хванали да израждат след секцио.

# 398
Лолита, супер, че си намерила такава акушерка!  Grinning Дано всичко мине както подобава  Hug. А я кажи - къде живееш - някъде по Немско ли? А това, което казваш - че нямало как да не се разбере, че има руптура, много ме обнадежди. Аз почти нищо още не съм чела, признавам си без бой  Blush, но си мислех, че биха разбрали, ако има руптура, едва когато е малко късно вече.. И това ме притесняваше.  Hug

B&CHug И аз в началото сина ми го възприемах като чуждо бебе  Sad. Но някак нещата си дойдоха на мястото, може би заради кърменето  Thinking За раждането в домашни условия - сега, на този етап, аз не бих пробвала. Прекалено много ме е страх, искам да си има екип от специалисти, които обаче да се намесят когато и ако има нужда  Peace. Кога ли ще се случи в България..  Whistling

# 399
Здравейте! Винаги съм искала да родя по естествен начин и съм мечтала за момента на раждане още преди да забременея. Не знам защо но исках да го изживея, въпреки болките , въпреки че всички ми казваха, че съм луда да искам нормално раждане. За мен беше много важно.

Но дъщеря ми си беше увила пъпната връв 3 пъти около врата и се виждаше ясно при 3ма доктори, които бяха единодушни да не рискувам. Добре, че ги послушах защото като я извадиха се оказа, че освен че се е увила, преди това я е вързала на истински възел, който беше почти затегнат. Видях го с очите си, понеже бях със спинална упойка.

Вече не съм такъв противник на секциото, след като го прежиях, защото се възстанових учудващо бързо, от първия ден си вземах детенцето, кърмих същата вечер и т.н. Преди това мислех, че едва ли не ще съм инвалид.
Но ми остана това желание да изпитам нормално раждане и си виках ще почакаме с второто и дано всичко е наред да си го родя нормално.

Да, но не почакахме толкова и след 2 г. отново съм бременна, а док. каза категорично ресецкио! Тъкмо вика ще си карам по същата чертичка...
Като поизчетох темата, май нямам шанс да родя нормално и сега...

За мен компромисното решение е спиналаната упойка (която също е много опасна). Исках да си видя бебето веднага и съм доволна, че избрах този вариант, сега като не мога да родя нормално пак ще искам спинална.

# 400
Ето ви един адрес по темата но е на немски език
http://www.babycenter.at/pregnancy/geburtundwehen/geburt_nach_schnitt/
По късно ще преведа част от него за хората които не говорят немски език.
Ето още един адрес този път на английски
http://www.ican-online.org/vbac/home
и понеже намерих информация и на английски се отказвам да превеждам, бих правила преводи само ако някой изяви желание да му бъде преведено

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 13:07 от B & C

# 401
  • ул. "Мечтание"
Да, но не почакахме толкова и след 2 г. отново съм бременна, а док. каза категорично ресецкио! Тъкмо вика ще си карам по същата чертичка...
Като поизчетох темата, май нямам шанс да родя нормално и сега...

Здравей!

Честита бременност и тук!  Hug
Ако причината да те карат за ресекцио е само предишното секцио, на твое място бих сменила лекаря...
Потърси и други доктори и техните мнения. Разпитай за такива, които поддържат ВБАК и нормалното раждане, консултирай се с тях. Разбира се, ако имаш желание за нормално раждане след секцио!
Успех!

# 402
Здравейте и от мен момичета  Hug
От известно време влизам да чета темичката (всъщност откакто съпругът ми ми пусна мухата да си имаме още едно детенце  Blush )... и така днес реших да се представя набързо и защо темата ме вълнува.
В болница отидох във 38 г.с. без индикации за раждане (бременна с близнаци), но по съвет на лекар, защото в моя град няма условия за раждане на близнаци - апаратура, кувиози.
На първия преглед в болницата прокървих, свикаха консулт от лекари, видяха ме на видеозон и решиха, че въпреки липсата на признаци за раждане не могат да чакат и трябва да ми се предизвика раждане на следващия ден. Там нещата доста се объркаха - система с окситоцин, контракции около 3,5 часа и никакво разкритие. Може би щяха да чакат още ако едното бебче не направи над 200 уд/мин. а тоновете на другото почнаха да се губят. И така - секцио по спешност, много бях уплашена, но слава Богу се прибрахме всички живи и здрави вкъщи. Говорих след това с моята лекарка, която направи и секциото, и тя ми каза, че матката ми е била толкова преразтегната че не е имало изобщо шанс да получа "добри" контракции които да направят разкритие... Незнам, може и да е имало шанс да родя нормално, но не се получи каквато и да е причината.
Сега 4 години по-късно се замисляме за детенце и макар все още само да си говорим, мене почва да ме гложди мисълта какво ще се случи при следващо евентуално раждане....
Много ме е страх от второ секцио и бих искала да раждам нормално.  естествено никой не може да предскаже дали и какво ще стане но ви чета за кураж  Simple Smile 
Извинете , че така дълго се получи  Hug  А ако някой има някаква информация, как се процедира при второ раждане след секцио и близнаци, ще съм благодарна да сподели
  bouquet

# 403
Лейди Фрост, здрасти  Hug
Имам желание и не съм изгубила съвсем надежда, но е рано още. Като наближи ще мисля и разпитвам.

# 404
Аз непрекъснато чувам по немската и австрийската телевизия, че е грешно да се смята, че след едно секцио задължително трябва да се роди пак със секцио. Имало проучване което гласяло, че не било толкова опасно както се е смятало до сега. Била важна причината довела до секциото и също така било важно при едно следващо вагинално раждане да не се използват медикаменти за предизвикване или засилване на контракциите защото използването на подобни медикаменти води до повишаване на риска от руптура. В страницата на немски която ви написах пишат, че риска е 0,7 процента. Аз лично си мисля, че няма проблем стига жената да ражда в болница под наблюдение при опитен специалист. За съжаление в България доста лекари се страхуват и не се интересуват от нови проучвания, методи и практики в света и си карат по учебника който е от преди 40 години.

Общи условия

Активация на акаунт