Отговори
# 255
  • Burgas
Ми защо с пълна упойка,не може ли с месна newsm78

# 256
  • ул. "Мечтание"
White, стискам палци, вярвам, че можеш да се справиш перфектно и всичко ще е наред! Дано всичко се се похвалиш с едно прекрасно нормално раждане! Praynig

# 257

Anik, и аз зададох същия въпрос на лекарката, но нейният отговор беше, че това е една доста неприятна процедура и не е много удачно да си будна докато те ревизират  Thinking

# 258
  • Плевен
Zozima,
Родих секцио поради "ненапредване на раждането". Първо ми изтекоха водите, отидох в болницата - 1 см разкритие, изчакахме 4-5 часа, разкритието не помръдваше, дадоха ми половин хапче и пак нищо. Лекаря прецени, че бебето стои много време без води (бяха минали около 9 часа) и ми включи система. На дванадесетия час разкритието не мърдаше от 4 см, а тоновете на бебето започнаха бързо да падат. Последва и секциото. Бебето го извадиха посиняло от недостиг на кислород. Причината за това беше 3 пъти усукана и затегната с възел пъпна връв.
Според теб дали те сбъркаха с нещо и дали този сценарии с пъпната връв може да се повтори. Доволна съм, че лекаря до последно ме чакаше за нормално раждане, знаеше, че държа на него. Колкото и всички да го обвиняват, че ме е "мъчил" 12 часа и не ме е срязал по-рано.

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 21:17 от стеффи

# 259
  • ул. "Мечтание"
Не съм Зозима, но ще си кажа моето мнение по казуса. Мисля, че шанса да се повтори е малък. При това е състояние, което може да се проследи. Тоест оплетената пъпна връв може да се види на ехограф. Принципно е по-опасно, ако на пъпната връв има възли, те спират притока на кръв и кислород от плацентата към бебето. В повечето случаи оплитането на пъпната връв около врата не е проблем и това не е показание за секцио (освен в редки случаи като вашия).
Не смятам, че си сбъркала. Напълно е възможно бебето да се е оплело в хода на раждането заради форсирането и даването на медикаменти за ускоряване на раждането. Ако имаш доверие на лекаря си на твое място бих опитала нормално раждане без никакви притеснения!  Peace

# 260
Стеффи, напълно съм съгласна с Фрости, че може да се е увила при форсирането на раждането.
Лекар по въпроса за пъпната връв. Блогът е страхотен!
След пукането на мехура обикновено лекарите бързат да накарат бебето да излезе поради страх от инфекция. В някои страни се чака 24 часа раждането да тръгне само, в други 48 часа (мисля, че във Франция е така). По принцип ако мехурът се спука много преди термин на жената се правят изследвания за наличие на инфекция два пъти дневно. Ако всичко е наред, се чака колкото може повече, за да може бебчо да остане в мама по-дълго време. Днес питахме един лекар защо това не се прави и при спонтанно пукване на водите на термин. Е, не можа да ни обясни защо. "Защото така сме свикали да правим" беше приблизителният отговор.  
Та вместо да се форсира раждането, може просто да се чака. През това време се вземат мерките при пукане на водите, които по-напред в темата споменахме - свободно памучно бельо, стриктна хигиена, нищо във вагината като пръсти (вагинални прегледи), пенис и др., приемане на достатъчно течности, витамин Ц, редовно вземане на душ (някои казват, че ваната не е за препоръчване, други казват, че е ок, но аз лично предпочитам по-рестриктивния вариант, т.е. само душ) и пр.

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 19:33 от zozima

# 261
  • Плевен
Явно лекаря го беше страх да чака повече от 8-9 часа, а наистина имаше и възел според лекарите. Бебето го видях с очите си, бях със спинална упойка, беше лилаво. Веднага след като го отмотаха стана розово и заплака. А не страда ли бебето, когато остане дълго време без никакви води? Моите води се изляха наведнъж и бяха страшно много. След това не са текли. Родих в 39 седмица. А според вас ако преди раждането се види, че пъпната връв е така оплетена, какво може да се направи. Веднага ще ме заплашат със спешно секцио, примерно.  Rolling Eyes

# 262
Бебето може да се е задушавало поради твърде силните и чести контракции. Със система те стават по-силни и се застъпват, така че бебето не може да почива между тях. Ако сс разчитали на естествените контракции, е можело нещата да минат нормално.
Бебето не остава без води, те се произвеждат непрекъснато от тялото. И когато се пука мехурът, изтичат т.нар. "предни" води, бебето пак си плува в течност  няма опасност за него, стига да няма инфекция.

# 263
white, кураж, мила! Пробвай техниките, описани на сайта на Естествено,
Настолното ми четиво Wink Май помогна. Днес записът е добър и аз отново мечтая. Grinning Продължавам да се дупя и да усъвършенстваме с мъжа ми ребозото.

Успех  Hug

# 264
  • Плевен
Бебето може да се е задушавало поради твърде силните и чести контракции. Със система те стават по-силни и се застъпват, така че бебето не може да почива между тях. Ако сс разчитали на естествените контракции, е можело нещата да минат нормално.
Бебето не остава без води, те се произвеждат непрекъснато от тялото. И когато се пука мехурът, изтичат т.нар. "предни" води, бебето пак си плува в течност  няма опасност за него, стига да няма инфекция.
Наистина контракцийте бяха доста силни и чести, все пак след неуспеха на първата система, сложиха втора. Накрая се стигна до положение, в което секциото беше неизбежно. Стискайте ми палци сега да успея да родя нормално, секциото си е гадна работа.  Sick

# 265
white, дай отчет как сте с бебче?!

Мен напоследък доста често ме наболява областта на операцията, чудя се дали са някакви сраствания или е някоя миома.  Thinking

# 266
  • ул. "Мечтание"
Моя приятелка, която живее в Германия и роди наскоро там, ми разказа, че там практиката е да се изчакат 24 часа поне след спонтанното пукане на водите, дори да не е започнала родова дейност. Ако не е започнала родова дейност след тези 24 часа, чак тогава евентуално спомагат започването на раждането с медикаменти и пак зависи от конкретния случай. Ако няма проблеми, могат да изчакат и повече.

# 267
И днес на хоризонта е слънчево. Wink Май девойката ще излезе послушна. Grinning Сега записваме два пъти седмично и стискаме палци.

# 268
Стеффи, напълно съм съгласна с Фрости, че може да се е увила при форсирането на раждането.
Лекар по въпроса за пъпната връв. Блогът е страхотен!
След пукането на мехура обикновено лекарите бързат да накарат бебето да излезе поради страх от инфекция. В някои страни се чака 24 часа раждането да тръгне само, в други 48 часа (мисля, че във Франция е така). По принцип ако мехурът се спука много преди термин на жената се правят изследвания за наличие на инфекция два пъти дневно. Ако всичко е наред, се чака колкото може повече, за да може бебчо да остане в мама по-дълго време. Днес питахме един лекар защо това не се прави и при спонтанно пукване на водите на термин. Е, не можа да ни обясни защо. "Защото така сме свикали да правим" беше приблизителният отговор.  
Та вместо да се форсира раждането, може просто да се чака. През това време се вземат мерките при пукане на водите, които по-напред в темата споменахме - свободно памучно бельо, стриктна хигиена, нищо във вагината като пръсти (вагинални прегледи), пенис и др., приемане на достатъчно течности, витамин Ц, редовно вземане на душ (някои казват, че ваната не е за препоръчване, други казват, че е ок, но аз лично предпочитам по-рестриктивния вариант, т.е. само душ) и пр.
Мен ме чакаха 24 часа със спукани води,дори си ме изпратиха в къщи да си седя,докато получа контракции.Такива не се появиха ,добре че майка ми ме натика в колата и сменихме болницата и лекаря. Добре че не проявих ината си в този момент. Peace

# 269
  • Плевен
Lady Frost, Германия е на светлинни години. Малко са лекарите тук, които ще те чакат с дни. Те и няколко часа не искат да чакат.  #Cussing out Гледат да ти мушнат системката и да родиш по най-бързия начин, ако можеш можеш, ако не - секцио. Честно да ти кажа учудвам се на хора, които казват "Аз съм много доволна от секциото, и  второто бих родила така". Просто не ги разбирам....

Общи условия

Активация на акаунт