Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 003
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Gesika,

Бих пуснала препоръчани писма, но ако държиш по мейл.
inspectorat@rio-sofia-grad.com - това е на РИО -София град, копирай и до press_mon@mon.bg - това е на прес центъра на МОН.

Бих копирала и мейли на медии, ще е видно, че случаят не може да бъде потулен.

# 256
  • София
       Много благодаря и на теб!   
 Не ,че държа по мейл - просто обясних ,че не мога да оставям детето само на легло и да обикалям институциите , затова  търся тази алтернатива......  А започнах и да разсъждавам дали все пак някой ще обърне внимание, като се има впредвид ,че  скандала в кабинета на директорката не доведе до никъде - те си се защитиха една друга и направо си измиха ръцете, че и аз излязох виновна ,че въобще съм тръгнала да търся вина и отговорност???? Mr. Green

А на въпроса ми относно това как ще се обучава детето в това състояние и кой ще го изпитва и ще му пише оценки за да завърши нормално срока - с най аругантен тон ми беше отговорено цитирам :   "Вие искате да се оттървете от детето си и да го тикате тук , Вие вкъщи ще си го обучавате!!!!" ?????    Разбира се ,че ще учим заедно вкъщи - нали вече втора година това правим - но аз не съм учител , не провеждам самостоятелна работа и контролни и не пиша оценки и то на собственото си дете???? newsm78

# 257
  • София
Gesika нямаш много алтернативи.
Подготвяте се у дома, като се върне на у-ще го оформят по всички предмети.
Подаваш молба за частен ученик, но не знам точно как става това.

Аз в 11ти клас се разболях от двойна бронхопневмояния към края на 1вия срок. Вече не помня колко време не ходих на у-ще, но много. Като се върнах за една седмица ме изпитваха по всичко. Беше лек ужас.

# 258
  • София
Gesika нямаш много алтернативи.
Подготвяте се у дома, като се върне на у-ще го оформят по всички предмети.
Подаваш молба за частен ученик, но не знам точно как става това.

Аз в 11ти клас се разболях от двойна бронхопневмояния към края на 1вия срок. Вече не помня колко време не ходих на у-ще, но много. Като се върнах за една седмица ме изпитваха по всичко. Беше лек ужас.

То е ясно ,че алтернативите не са много.   Там е работата , че лично ходих при директорката да питам какъв е реда и никакъв отговор не ми беше даден - това вече го споменах. За " ЧАСТЕН УЧЕНИК" пък изобщо не ми е споменато ???? newsm78  Още повече ,че става въпрос за ученик в начален курс ???  Едва ли положението е сходно с това на ученик в подобна ситуация от ГИМНАЗИАЛНИЯ КУРС  -  не ми се вярва да е така??? newsm78

# 259
  • София
Gesika, нищо не пречи да опиташ, аз все съм оптимист и вярвам, че нещата ще се оправят...
Желая ти успех...

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 16:37 от жгмъц

# 260
Много ми е смело поредложението,но да попиташ класната дали не би се занимавала с детето след/преди училище. И дали има някаква утвърдена схема за това в българските училища.

Друг вариант е да наемеш друг преподавател,който да идва у вас и за 2 часа да му предава материала от деня.
Стискам палци всичко да е наред.

# 261
  • Варна
     То е ясно ,че алтернативите не са много.   Там е работата , че лично ходих при директорката да питам какъв е реда и никакъв отговор не ми беше даден - това вече го споменах. За " ЧАСТЕН УЧЕНИК" пък изобщо не ми е споменато ???? newsm78  Още повече ,че става въпрос за ученик в начален курс ???  Едва ли положението е сходно с това на ученик в подобна ситуация от ГИМНАЗИАЛНИЯ КУРС  -   не ми се вярва да е така??? newsm78
Чл. 83 (1)Индивидуалната форма   на обучение е неприсъствена форма, която включва задължителни учебни занятия по учебните предмети от индивидуален учебен план, периодични проверки или изпити, ако това е предвидено с индивидуалния учебен план, утвърден от директора на училището.
(2) Индивидуалната форма на обучение се организира за:
   1. ученици, които по здравословни причини, не могат да посещават училище повече от 30 последователни учебни дни;
Взех го от тук: http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/r … _zkn_prosveta.pdf

Но пак подготовката ще е у дома.  Confused
Най-добре е, според мен, като се позакрепи малко детето и има възможност - да си ходи на училище.  Peace

# 262
  • София
Мими, звънях на преподавателя по плуване. Той явно е бил зает, защото не си вдигна телефона, но после ми звънна.
Оказа се, че и 2рата група по плуване се е напълнила. Каза да му звънна другата седмица, евентуално за сформиране на 3та група.
Може в петък да му звънна, защото и Ани казала "ако Дияна ходи на плуване искам и аз".

Ако водите децата в кристал на гимнастика, мога да идвам с вас да водя Дияна на плуване Simple Smile Макар, че вариантът с преподавателят от у-ще е по-удобен.

# 263
Абсолютна безотговорност!Нямам думи!Всъщност,знаем ли на кого поверяваме децата си?
Случилото се с детето не бива да остава така,дори ако трябва Нова ТВ "Господари на ефира",биха се отзовали - нека стане достояние на цяла България,защото утре може да се случи с неговото дете.Децата са на всички и трябва да ги пазим!
Колкото до материала - не се притеснявай.Няма нищо сложно,вземи подготовката на детето у дома - ще се спаравите!А следващата година - смяна на училището!
Бързо оздравяване!

# 264
Gesika  първо след като опишеш случката на който и да е директор на друго училище, не смятам че ще ти откаже да приеме детето.
Дори си мисля, че е най-добре то изобщо да не се връща в това училище, а директно да тръгне в ново такова. Там хората ще са предупредени, че детето ще е пропуснало материал и ще се погрижат с някакви консултации и индивидуални занимания да му наваксат пропуските.
Повярвай ми това, че не сте попаднали на подходящо място не означава, че все още няма хора в тази професия.
Миналата година ми се наложи спешно да преместя вече записания си в първи клас син след като бяха минали всички срокове, класирания, резерви и т.н. Случката беше нестандартна. Просто отидох при директорката на нашето училище и като на човек и разказах в каква ситуация сме поставени. Жената ме разбра и ми съдейства максимално! Изключително съм и благодарна за реакцията и човечността. Така че не губи време, а проучи близките и удобни за вас училища и щом детето се посъвземе малко отиди и разговаряй на място с директорите им. Ще видиш, че ще го вземат детенцето!
Второ моле те напиши къде се намира вашето училище - имам предвид квартала, просто държа да предупредя всичките си познати, че в това училище не е безопасно за децата им!!!

# 265
  • Варна
Лени, ето го въпросното училище:  Hug
74 СОУ  "Гоце Делчев"

# 266
  • София
Gesika ,нямам думи направо Shocked ужасно е.Дано бързо се оправи детенце Praynig

При нас още няма оценки,което ми се струва разумно  и домашните продължават да са им малко(според мен).
Росен тръгна на английски в АВО в понеделник.Днес учителката е казала на баща му,че и се струва че му е трудно защото не успява да запише всичко толкова бързо като останалите Rolling EyesМатериала го знае,всичко му е ясно,но просто пише по-бавно.Другите деца са 3ти и 4ти клас,нормално е да пишат по-бързо.И сега предлага да го прехвърлят в по-ниското ниво(въпреки,че това ниво те са му го определили Close),та се чудя как да постъпя.От една страна материала го знае,от друга определено му е трудно да ги догони,пък и учителката говори доста на английски и той не е свикнал да  различава отделните думи в изречение при нормален говор и затова на моменти не я разбира.Отделно в тази група има 2 момиченца от блока с които при нужда може да се прибере и сам,пък и друго е да си имаш  познати на ново място.Много съм объркана,как да постъпя,макар,че той като че ли е склонен да се прехвърли.Може пък наистина да сме го надценили малко Thinking

# 267
  • София
Момичета благодаря на всички Ви за разбирането и подкрепата !!!!    Съветите , които ми давате в този тежък за мен момент са безценни!!!!

БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!!!

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 268
Добро утро!
Лиани, според ми е добре да посети това ниво още два-три пъти. Може да свикне с темпото. Все пак досега доколкото разбрах е бил един път.
Ако и тогава продължава да му е трудно, аз бих изместила детето на по-ниското ниво. Според мен има риск от много зор и неразбиране в началото да му се изпари желанието за школа по английски.

Gesika, кураж и спокойствие.

# 269
  • Варна
Добро утро!  Hug
Петьо вече има оценки от входящите нива: 3 по български език и 5 по математика. Има и една 5 по околен свят, която е написана само в тетрадката.
Поредната забележка за дисциплина също е на лице.  Confused
Сега учи думи по английски. После ще ходи на футбол, след това на логопед и след обяд на училище.
В неделя е първия му футболен мач срещу друг отбор. Голямо вълнение.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт