Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 56 928
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
  • област Софийска
Леле, Gesika, ега ти случката, честно! Горкото дете! Какви са тези учители, какво е това чудо, бре? То бива, бива безхаберие, бива, ама чак пък толкова... На твое място ще спретна скандал до небесата, как така ще ти крещи директорката, що за хора! Възмутена съм до дъното на душата си! Ето затова дъщеря ми носи в училище GSM. По-сигурна съм като имам връзка с нея.
Пожелавам на сина ти да се възстанови възможно най-бързо  Hug
Gesika, неприятна случка. Дано малкият се възстанови бързо.
Нямаш много опции за действие. Гледате се у дома, учите. Аз бих се замислила за смяна на у-щето, разбира се, ако има тази възможност.
Разбирам, че си разстроена, но майките в темата само се опитват да помогнат по някакъв начин.
Подкрепям напълно АнМари. Но ако има възможност да се смени училището, преди това хубавичко ще ги наредя, та да ме запомнят.

# 241
  • София
        Момичета , много Ви благодаря за подкрепата!!! Hug Hug Hug

Нали Ви писах по нагоре - вчера бях в кабинета на директорката , тя извика и класната и мед . сестра - която потвърди ,че е разбрала за случая в 18,45 ч. вечерта - когато баща му го е занесъл на ръце в кабинета и. Директорката - разбира се защити класната - оправданието на която беше ,че тя като го питала : Дали го боли , той казал ,че по - малко го боли - един вид той не дал сигнал???? newsm78    Само ,че неговата версия е абсолютно противоположна????

Попитах ги , при положение ,че са видели и са били свидетели - и класната и майката на самата злополука , независимо от това какво казва моят син - колко го боли , не би ли трябвало веднага да му се окаже поне първа помощ????    Отговора беше , че те не можели да правят трагедия от всяко падане на дете и да викат родители????? Mr. Green newsm78

Нима може да се слага на везна психиката и разсъжденията на едно 8 годишно дете срещу тази на учителки на 50 и повече години?????   Ами то детето всичко може да казва, мисля ,че те са тези който са длъжни да вземат  адвекватни мерки и решения , независимо от това какво казва детето ( малко ли го боли или много?????)
     Изкараха ме ,едва ли не че аз съм ненормална и какво съм тръгнала да търся виновни?????  Един вид - завеждаш си детето в у-ще и какво става с него, и дали е живо или не нямам право да знам ?????

# 242
  • София
      Да добавя нещо относно джи- ес - ема - разбира се ,че има джи-ес ем - още от І клас му го давахме - но навъртя страшни сметки и реших да му го давам от време на време , когато преценя че ще има нужда - не съм очаквала подобна ситуация. Още повече ,че при положение,че го водя за ръка и го предавам на учителката и после пак от нея си го прибирам , просто бях решила ,че не е належащо всеки момент да го носи в себе си - мислех ,че си имам онтошения с възрастни и отговорни хора , но явно не е така............ newsm78

Благодаря Ви още веднъж за подкрепата, за мен от голямо значение в този момент!!!!!

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 243
  • София
Аз съм, като латерна, но ако бях на твое място щях да се оплача, където трябва... Малко им е скандала на госпожата и директорката!
А кое е училището ?

# 244
  • София
Учителката на Дияна беше казала миналата година "вие носите отговорността за децата до входа на у-щето, след това отговорността я поемата аз, докато не си ги вземете"
Имало е инциденти, но учителите, сестра и т.н. са реагирали адекватно. Едно момиченце от класа на Дияна миналата година паднало в двора и получи комоцио.
Но пък имаше и аналогичен случай на вашият. В занималнята. Гаджето на Дияна пада от катерушката в двора, случката се разиграва на обяд, чупи си ръката. Никой не реагира. Мисля, че майката случайно минава покрай у-ще, трябвало да даде нещо на детето. Спряха детето от занималня, а учителката (от занималнята) даже питала (мисля, че тази година) защо детето не ходи на занималня.

Аз съм, като латерна, но ако бях на твое място щях да се оплача, където трябва... Малко им е скандала на госпожата и директорката!
А кое е училището ?
Пише в 1вия пост.

# 245
Gesika подобна небрежност  граничи с престъпление - непременно се обадете поне в РИО и пуснете оплакване и до МОН. Не може да има подобно отношение към децата! Твоето сега е зле и ще отнеме месеци да се възстанови, утре друго може да няма този късмет. Ако вместо счупване на крака си беше ударил главата, за това време от един вътрешен кръвоизлив просто си отива!!!
Сериозни мерки и наказания трябват, за да не се повтаря подобна история. Предложението да стигнете до медиите също е уместно стига да не ви притеснява.
И не на последно място аз също бих се замислила за смяна на училището, при такава директорка и такива учители - детето ти не е в безопасност - физически, остави ученето.
Преди 2 години в класа на големия ми син едно дете си счупи така лошо крака, тогавашната им госпожа ходеше 2 пъти в седмицата у тях, за да му помага с материала!

# 246
  • София
      Точно това обмислям смяна на училището !!!!   Но голямото ми безпокойство е в сегашната ситуация - поне до свалянето на гипса - а това се пада около 5-6 декември детето не може изобщо да ходи на у-ще , кой ли директор на у-ще ще приеме дете в такава ситуация - без да го е видял , само по документи?????   Много се тревожа как да постъпя - то е ясно ,че  в това у-ще живота на децата е изложен на риск - спор няма за това????

# 247
  • Варна
Gesika, бързо възстановяване на малкия ти юнак!  Hug А такива учители...нямам думи...  Sick

Да ви питам вашите деца записват ли цялото домашно, което им дават? Ние имаме голям проблем с това... Вчера им дали по математика 2 страници със задачи за домашно, Петьо записал само една задача. При разговор с другите майки се установява, че има още... По английски им казали да носят зарче и пионка - нашия пак не разбрал... По домашен бит - друго и т.н. Обясняваме колко е важно, ако не може да ги запише в тетрадката, то поне с молив да отбелязва в учебника... е, няма и няма... не чул, не разбрал, забравил и т.н.  Tired

# 248
Момичета, извинете, че нахлувам в темата Ви, но случая на Gesika ме ужаси -меко казано.

Ако това се беше случило с моето дете бих пуснала отворено писмо до: Министър Председателя и копия: Министър на образованието,Агенция за закрила правата на децата, медиите, директора на училището.

1. Няма такъв вариант да е счупен крака и да не боли, който каквото иска да казва
2. Искане да се осигурят учители в къщи
3. Кой и как ще поеме отговорността за безхаберието на учители и директор в това училище, та там учат много деца, чийто живот явно е изложен на опасност

Бих направила и консултация с адвокат.

Бойко Борисов показа, че реагира адекватно при такива ситуации - случая с Охридското езеро, болният от Иран /простете , ако греша държавата/

# 249
Цитат
ЯВНО НЕ СТЕ НАЯСНО ЗА КАКЪВ КОШМАР СТАВА ВЪПРОС????    ПРОБЛЕМ Е ДОРИ ХОДЕНЕТО ДО ТОАЛЕТНА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ОТ СТРАХ И УПЛАХА ОЩЕ МУ ТРАКАТ ЗЪБИТЕ????[/b]    За сега дори не може да стои седнал , а камо ли  да ходи на у-ще????

Напълно съм наясно с положението ти. Сега си много афектирана, но с това не помагаш на детето. Синът ми - първокласник при това си счупи подбедрицата в средата на октомври миналата година. Беше в гипс 60 дни като първите 30 беше на легло. Гипсът беше на целия крак до чатала. След първия месец по инициатива на доктора и заради доброто зарастване на счупването му сложиха пластмасов гипс до коляното. Не искам да омаловажавам това, през което преминаваш и ти и детето, но се преживява. Учехме си вкъщи всеки ден, направихме му една поставка като масичка за хранене за да може да пише. Така че, не е изоставал спрямо съучениците си.  За ходенето до тоалетна също има решение - можеш да използваш мъжки уринатор (купува се от аптеката) и подлога за голямата нужда. Първите 2-3 дни след като сложихме ПВЦ гипса категорично отказваше да стъпва, но всичко беше по-скоро от уплах. На седмия ден тръгна на училище. Водихме го и го вземахме от класната стая, за което директорът издаде заповед за разрешение. Не казвам, че не ме е било страх, страх ме беше да не го бутнат, но нито е първия, нито последния, който ходи с гипс. Всъщност по едно време ме беше страх от самия него, защото тичаше и скачаше с гипса. Нещата ще се оправят и при Вас. Съветвам те да пуснеш жалба обаче в регионалния инспекторат по образование. Не може да държат детето толкова време без да му  е оказана медицинска помощ.

# 250
  • София
кой ли директор на у-ще ще приеме дете в такава ситуация - без да го е видял , само по документи?????   Много се тревожа как да постъпя
Можеш да изчакаш да завърши 1вият срок.След това да мислиш за местене.
Не помня момиченцето от класа на Дияна колко време не ходи на у-ще, може би няколко месеца. Майката я готвеше у дома

# 251
  • област Софийска
При всички положения обаче не бива да оставяш нещата просто така - безнаказана да е безотговорността на учители и директор. Момичетата са те посъветвали за жалби разни и т.н. Ти сама ще решиш как да постъпиш, но мисля, че трябва да предприемеш нещо.  Peace

# 252
  • София
       Мили момичета БЛАГОДАРЯ ВИ ИСКРЕННО ЗА СЪВЕТИТЕ И ЦЯЛАТА ПОДКРЕПА , КОЯТО МИ ОКАЗВАТЕ!!!!!      БЛАГОДАРЯ!!!! newsm51 Hug Hug Hug

Искам да Ви попитам за нещо друго - много се рових из сайтове на МОН , но  така и не разбрах има ли някакъв начин да пусна директно жалбата чрез интернет направо да техен сайт или на ел. поща???   Аз съм по цял ден прикачена към детето , нямам човек който да ми помага вкъщи - не мога да го оставя , а имам и по малко дете на 4г. и половина и него водя и прибирам от детска градина - имам впредвид ,че нямам никаква физическа възможност да обикалям по институции , а това отнема страшно много време , с което не разполагам.... 

Много моля , ако някоя от Вас знае как бих могла да напиша жалбата и да я пусна по Интернет да ми каже  ( в смисъл да ми дадете някакви координати или пък линк, защото аз намерих други контакти с МОН ,но за жалби и оплаквания никъде нищо????)

Предварително Ви благодаря!!!! Hug

# 253
  • София
       Мили момичета БЛАГОДАРЯ ВИ ИСКРЕННО ЗА СЪВЕТИТЕ И ЦЯЛАТА ПОДКРЕПА , КОЯТО МИ ОКАЗВАТЕ!!!!!      БЛАГОДАРЯ!!!! newsm51 Hug Hug Hug

Искам да Ви попитам за нещо друго - много се рових из сайтове на МОН , но  така и не разбрах има ли някакъв начин да пусна директно жалбата чрез интернет направо да техен сайт или на ел. поща???   Аз съм по цял ден прикачена към детето , нямам човек който да ми помага вкъщи - не мога да го оставя , а имам и по малко дете на 4г. и половина и него водя и прибирам от детска градина - имам впредвид ,че нямам никаква физическа възможност да обикалям по институции , а това отнема страшно много време , с което не разполагам.... 

Много моля , ако някоя от Вас знае как бих могла да напиша жалбата и да я пусна по Интернет да ми каже  ( в смисъл да ми дадете някакви координати или пък линк, защото аз намерих други контакти с МОН ,но за жалби и оплаквания никъде нищо????)

Предварително Ви благодаря!!!! Hug

Не можеш да пуснеш жалба директно по и-нет. Трябва на място в инспектората, мога да ти дам тел., миналата седмица се обаждах по повод проблем със занималнята.
Горещ телефон за сигнали:
935 60 81

Успех

# 254
  • София
      Много, много благодаря!!!!   Hug Hug Hug

Ще се обадя да ми кажат какъв е реда за подаване на жалба.

Общи условия

Активация на акаунт