Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 020
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • sf
Ние бяхме на безплатен логопед, но си беше сама. Не бяха на групи децата.

# 91
  • Варна
Ние бяхме на безплатен логопед, но си беше сама. Не бяха на групи децата.
И ние миналата година като подадохме молба в Логопедичния център, с децата се занимаваха индивидуално. Така и не се освободи място за Петьо до края на годината... та не го посещавахме. Сега обаче се вредихме, но понеже пак в последния момент, май ще е заедно с едно момиченце от неговия клас. От вторник започва. Ще пиша за резултати после.  Peace

# 92
  • Варна
Имаше ли някой за добавяне в списъка?  Rolling Eyes Свиркайте, докато мога да редактирам.  Hug
Здравей -ще добавиш ли и моят син! Ангел-роден е на 22.01.2001г.
Благодаря!
Добре дошли!
Вече не мога да редактирам поста, съжалявам.
Ще ви добавим в следващата тема.  Hug

# 93
  • София
Пиши на Ели.

# 94
  • Варна
Пиши на Ели.
Писах. Благодаря!  Hug

# 95
Ние нямаме безплатни закуски - оправдаха се със смяна на правителството Mr. Green Имаме автомат до входната врата и децата свободно я ползват, но не сме я ползвали досега. Не се бях замисляла за кафетата. Лафката ни е в ремонт. Ще имаме екскурзия - Карлово-Сопот, а зеленото ще е пролетта в Сандански. 

# 96
  • София
Росен също ходеше на безплатен логопед още докато ходеше на ДГ.Беше сам(с мен)  и имаше страхотен резултат.После обаче нещата се върнаха на изходно положение,защото освен мен, никой друг не го поправяше когато кажеше нещо по старому и постепенно той спря да се старае. Close
Сега обаче знае техниката и успешно се прикрива,като го препитват логопеди Wink
М/у другото и в нашето  училище са правили диктовка от логопедите и мен много ме учуди защо диктовка,а не устно препитване,но явно това също е някакъв тест newsm78

# 97
  • No Line On The Horizon
Семирамида, благодаря за предложението  Hug
Ще спят в базата на Спектър керамик, в началота на града.

Днес ги водих на цирк, на Балкански. Хареса им. Четох в една тема лоши отзиви, направо се чудя тези хора какво очакват да видят.

# 98
Защото когато беше в детската градина  казаха че има нужда от логопед - на 4-5 г не можеше да казва Р, след двумесечно ходене не се разбираше на какъв език говори толкова я беше объркала тази логопедка. Затова сега съм против, а и при говор не се забелязва да има някакъв проблем, просто прави страшно много грешки при диктовка. Обясних това на класната й но тя си държи на нейното.
п.п. идвала е логопедка в училището и е казала, че трябва да я посещава въз основа на някаква диктовка която са правили.

Според мен е добре да вземете под внимание мнението на класната
и да идете някъде на консултация
Логопедите освен с заекване и звуци
помагат на децата за диктовките ,смятането
http://www.logoped-bg.info/V7.html

безплатна логопедична помощ получава всяко дете
http://logoped.bg/i.php/index.html
действително се работи на групи-
но , са 3-4 деца със  сходни проблеми
ето от този сайт вижте къде има кабинет ,който ви е удобен
Дъщеря ми 2 години поред ходи на логопед и изчисти проблемните звукове
ефект има ,,но  и родителите трябва да помагат и да не подценяват проблема

# 99
според мен е добре да се ориентирате към логопед ,който има кабинет в училище
Консултациите и прегледа са безплатни,

# 100
Това за безплатния логопед само за София ли важи или и в др градове.
Нещо Р -то ни е френско Joy
Във Варна от коя школа сте доволни по английски да изкажете мнения. Мерси Wink Wink Wink

# 101
  • Варна
И моят малчо ходи на логопед и изговаря по-добре проблемните му звуци, по отношение на правописа има много голям ефект, почти не прави грешки на диктовките. Моят съвет е да се избере внимателно логопеда.  Peace

# 102
  • Пловдив
Хайде мами размърдайте си мозъците: (задачката е от някакъв конкурс, но се нуждая от смислено обяснение)

Имам три ябълки и пет круши. В една от ябълките и две от крушите има червеи. Колко най-малко плода трябва да взема, за да е сигурно, че в поне един от тях има червей?

Тази задача и със система не мога да я реша. Сигурно е елементарна, но не мога да и схвана логиката. Т.с. може да се реши по сложен начин, но тогава вече няма да е задача за втори клас. Идеи?

# 103
  • No Line On The Horizon
Ами можете и да ми се смеете, не съм математически талант, но взимаш 3 ябълки (плода) и все в една от тях ще има червей.

# 104
  • нейде там, където ....
Задачата би трябвало да се решава с принципа на Дирихле (ако не греша), наричан още метод на чекмеджетата, но не са го учили ... май.  newsm78
Иначе ... намират се колко са плодовете без червей. И ако се вземат поне с един повече - със сигурност поне в един от плодовете ще има и мезе Simple Smile . Малко е за съобразителност и досещане.

Общи условия

Активация на акаунт