Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 56 981
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!Ние имаме 1 път седмично 6 часа останалите по 5.С домашните се справяме в занималнята ,която при нас е безплатна и съм много доволна от учителката ,страхотен педагог и преподавател.Краснописа ни мъчи малко, но и аз не го притискам ,неможе да пишат всички идеално.Чакаме да сформират от другата седмица групата по айкидо и 3 седмично сме там,и за събота и неделя мисля плуване ,засега е само идея за която той често говори.Може би да е доста трудно, но ние и вие ще успеем да постигнем добри резултати

# 76
  • София
Добро утро Wink

# 77
  • sofia
Здравейте и от мен, аз на моята второкласничка давам по 2 лв на ден - харчи ги за закуска и нещо за пиене. На обяд се прибира заедно с кака си, така че и стигат. Тренира всеки ден без изключения, на английски ходи веднъж седмично, а в училище учи италиански.
Искам съвет - нейната класна настоява да я водя на логопед, а аз съм против. Причината е, че при диктовките бърка звучни и беззвучни съгласни, мисля си че при повечето деца е така, вие какво ще кажете.

# 78
  • Варна
BOHU, защо не я заведеш на логопед, а той да си каже мнението дали детето има нужда да ходи?  Hug

# 79
Здравейте и от мен,
Щерката ходи на английски по един час всеки ден,а от другата седмица и на танци ще тръгва.  За джобни и давам по 1 лв на ден - достатъчни са й.

# 80
  • sofia
Защото когато беше в детската градина  казаха че има нужда от логопед - на 4-5 г не можеше да казва Р, след двумесечно ходене не се разбираше на какъв език говори толкова я беше объркала тази логопедка. Затова сега съм против, а и при говор не се забелязва да има някакъв проблем, просто прави страшно много грешки при диктовка. Обясних това на класната й но тя си държи на нейното.
п.п. идвала е логопедка в училището и е казала, че трябва да я посещава въз основа на някаква диктовка която са правили.

# 81
  • София,
BOHU, защо не я заведеш на логопед, а той да си каже мнението дали детето има нужда да ходи?  Hug
И аз мисля така, ти я заведи пък специалистът ще реши, но по добре е да отиде няколко пъти, много ще и помогне. В училището нямат ли логопед - попитай, той трябва да ВИ обърне внимание и да помага безплатно  Peace
НАшата програма също не е много натоварена - три дни по 5 и два по 4 часа мисля  newsm78. И нашите бележници още не са подписани и раздадзени, иначе шестици имаме много и ние, но вече не помня по какво, основно май са по български, на някакъв преразказ, а входните нива не са ги минали още, явно преговарят повече. На изходните нива в края на учебната година - доста деца се бяха изложили и като цяло успехът на класа не беше от най добрите, та явно сега госпожата иска хубаво да ги подготви  Wink. НЕ е лошо като идея.  Peace
НИе даваме на ден по 2 - 3 лв. различно, но той не ги харчи всичките естествено. Обаче си купува основно водичка, той много пие течности и едно шише - дори две не му стигат за целия ден та си купува и още. МИслех си да му сложа едно голямо шише от 1,5 литра - обаче при тежестта на раницата в момента не виждам как и това може да стане, то аз не мога да вдигна пустата раница. Tired
НАправи ми впечатление обаче, че много скъпо и в нашата лавка един кроасан 0,90 ст. Shocked. ВЕднъж си купило детето и повече не посмя. ТАтко му му е купил вече в къщи и му слага в раницата сутрин, когато го е изял и него. Иначе е от 8 до 17 в училище, закуската е сандвич от вкъщи и малка краставичка Wink, слагаме му плодове. НА обад обядват в стола, а следобед си взема нещо от лавката ако иска. И при нас има такава кафе машина и той обожава да си взима какао от нея, досега не е имало инциденти и кафета не е пил. Thinking Извънкласни дейности още не сме записали, в училище ще имат пак плуване - като СИП - но е задължително, но в момента басейна е в ремонт, английския е към занималнята, така че другаде няма да го записвам. От понеделник ще го водим пак на спортни танци, мисля че това ще му е достатъчно, тъй като ще е три пъти в седмицата вечер по час и половина - даже два, така че едва ли ще има време и сили зап нещо друго. Иска ми се да го водя отделно на плуване и в събота или неделя, но трябва да потърся къде и как, а ако е възможно и малката с него newsm78
fros къде ще спят децата и за колко дни ще са на зелено училище, ако има нещо или нещо те притеснява да ми пишеш, нашите баби живеят там, ще помагаме няма проблем  Peace дано им хареса на децата. Peace
Ксилометазолин, знаеш ли много неприятно ми стана от случката с вашата учителка по пиано, поговори с нея или просто я сменете. Не е хубаво да се травмира детето, още повече че щом има желание да свири, тая госпожа ще и убие желанието. Казвам го от собствен опит и аз като малка съм свирила на пиано, и нашата госпожа беше отврат - биеше ни по пръстите с една пръчка, ами отказах се Confused и много съжалявам за това, защото обожавам музиката,  Tired Така че направи всичко възможно детето да се чувства добре  Peace[/color]

# 82
  • Linz
BOHU, логопедката от 49-то ОДЗ ли е? Ние с малката започнахме да ходим при нея.
При положение, че няма проблем с говора, аз не бих водила детето. И Александра прави много грешки- ще започваме 3-та тетрадка по писане (първата я скъсах, на втората тя сама си изпокъса много листи и вече свършва). А класната на моменти е толкова педантична, че чак се дразня.

# 83
  • sf
Вероника ходеше на логопед в 12то училище,когато беше 4та група в детската градина. Тя бъркаше с и ш, ч и ц, з и ж. За една учебна година се оправи.
Добре е да се вземат мерки навреме, най-добре се консултирай с още някой.

# 84
  • sofia
BOHU, логопедката от 49-то ОДЗ ли е? Ние с малката започнахме да ходим при нея.
При положение, че няма проблем с говора, аз не бих водила детето. И Александра прави много грешки- ще започваме 3-та тетрадка по писане (първата я скъсах, на втората тя сама си изпокъса много листи и вече свършва). А класната на моменти е толкова педантична, че чак се дразня.

Същата, но нямам доверие на логопеди - след предишната детето почва да реве само като се спомене за логопед. Най се дразня , че класната само за това говори на щерката и тя вече се плаши да не би да имат диктовка и нейната да е пълна с грешки.

# 85
Имаше ли някой за добавяне в списъка?  Rolling Eyes Свиркайте, докато мога да редактирам.  Hug
Здравей -ще добавиш ли и моят син! Ангел-роден е на 22.01.2001г.
Благодаря!

# 86
  • Sofia
Лори учи следобед три часа седмично немски, два пъти ходи на бадминтон и два пъти на танци - Роберта балет.
Стига и толкова, чак догодина ще мисля за втори западен език. От пети клас ще учат руски.

# 87
Здравейте  Wink
Днес имаме ден за упражнения. Малкия го взе баба му и аз се занимавам само с ученика.
Голяма мъка ни е тази математика. Доста неща е забравил. Обаче като влезе в час и няма грешка. Трудно става с текстовите задачи. Само като прочете повече или по-голямо и бърза да събира цифрите. ooooh! Аз се скъсвам да обяснявам и да му рисувам схеми по задачите ooooh! В един стар бележник му пиша оценки от упражненията. Голяма сърдене пада.
По БЕЛ е много добър. Не прави грешки по диктовки с маалки изключения. Бързо схваща Laughing обаче тази математика май ще ни мъчи. newsm78
След всичко това и гатанка ще съставя /по четене за домашно/ Интересно ми е какви ще ги измъдри там. Rolling Eyes
Чао, момичета, и да продължавате с темпото newsm10

# 88
Поздравления за новата тема!   bouquet
Сега само запис...

# 89
  • София
И Монката ходи на логопед. Но освен че бърка при писане шъшкащите и съскащите съгласни има и проблем с изговарянето. Засега логопедката го учи предимно да пише правилно, защото е с млечни зъби и като паднат има вероятност пак да зашъшка. Има голям напредък. Но аз съм за частен логопед. Безплатните никак не ги бива, работят в групи, по 20 минути. Монката ходи още в ДГ на такава, за цяла година въобще не напредна.
Оценки все още няма, едва вчера им дадоха бележниците.
Правили са родословно дърво, но Симеон е сътворил такова кръвосмешение, че трябваше аз да му обяснявам как се прави. Не знам в час госпожата какво прави? #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт