Кой тръгва от есента на ясла?

• 9 916
  • 207
  •   1
Отговори
# 105
Дъщеря ми тръгна на 7-ми на ясла.
Политиката в нашата е майката да остане в яслата с детето до обяд, толкова дни, колкото са нужни то да се адаптира.
Аз лично не смятам да я водя отново след това, на което станах свидетел.

# 106
Абе мами всички ли са си вземали децата по обед в началото?Аз си мисля мойта да не я вземам Thinking
След това няма ли да очаква всеки ден така да я вземам?
Споделете опита си?
Да не говорим че яслата ще работи от 19.09 #Cussing outБЯСНА СЪМ!
А обещанията бяха за 7.09

# 107
Абе мами всички ли са си вземали децата по обед в началото?Аз си мисля мойта да не я вземам Thinking
След това няма ли да очаква всеки ден така да я вземам?
Споделете опита си?
Аз също така смятах, но лелките казаха, че ще е голям  стрес и те ще преценят кога ще я оставям по цял ден. Стоя два дни до обяд и днес втори ден спи там. най-добре говори с учителките и кажи какво искаш. Уговорете се, че искаш да я оставиш от първия ден за цял ден, но на обяд или ще звъннеш или ще отидеш на място ама да не те види детето. Ако има проблеми и е неспокойно си го вземи, ако всичко е наред нека си остане да преспи. Чувала съм от други майки, че децата свикват с това вземане на обяд и неискат да  спят. Но за една седмица или няколко дни едва ли е проблем. След малко отивам да си я взема и ще видя днес как е минало.

# 108
  • BG
Майка, какво се е случило, обясни по-подробно, че и без това съм притеснена и не особено очарована от яслите, като цяло.

# 109
Майка, какво се е случило, обясни по-подробно, че и без това съм притеснена и не особено очарована от яслите, като цяло.
Ще ти пиша на лични.

# 110
Е, защо на лични-кажете какво можем да очакваме от тези ясли?

# 111
Майка, пиши тук и ние да знаем, че се притесняваме май всички. А има и бременни Wink

# 112
Ей мамчета я стига,че ще вземете да ме разубедите с тая ясла...  smile3506
Емили ще я пускам сега в края на септември  Weary
Много ми хареса яслата,ама ще видим дали ще свикне  newsm17
Някой знае ли нещо за нея "Приказка",намира се до рум.посолство

# 113
Eдинственото което ме притеснява е че лелките хич не обичат бодитата, а с тези тениски..все ще им е гол кръста...
Защо да не обичат лелите бодитата? Моето все с бодита ходи Rolling Eyes и ще ми е много неприятно, ако не я искат с боди. И на мен ми е за кръста й...

# 114
Момичета от понеделник Боби тръгва на градина.
Уф, пожелавам ти късмет, на Боби - също. И непременно да пишеш в понеделник, как е минал първия ден. Големи вълнения са.

Моето ми казаха, да му пусна на 20-ти изследванията и към края на месеца ще тръгва и то. Все още тече усилен ремонт в нашата ясла. Имало и сборна група, но аз не искам да я давам в нея. Не стига, че ще е стресирана от новата ситуация, ами и сред много деца, а в другата стая ще чукат и праскат строители. Тц Naughty. Завеждащата каза, че до 20-ти ще свърши ремонта и можем да я водим.

# 115
Ще ти пиша на лични.
Кажи на всички де. Какво видя толкова в яслата? Всички ни вълнува това... Моля те.

# 116
Ще ти пиша на лични.
Кажи на всички де. Какво видя толкова в яслата? Всички ни вълнува това... Моля те.
Хайде ,разкажи за яслата и ние от 19.09 сме там.
Някой да знае нещо за 54 ОДЗ

# 117
И аз искам да разбера за яслата. Моля те, разкажи на всички!

# 118
Добре.

Първо да кажа, че яслата, за която говоря не е в София, а в провинцията.
Значи - малтретират ги. Видях с периферното си зрение, как лелята която чисти ощипа едно от дечицата, тъй като много плачеше (от сутринта не беше спирало и към 10.30 заспа от умора)
В момента, в който погледнах към нея, тя започна уж да го милва...
Не им дават вода, за да не се напикават.
Чух ги случайно (медицинските сестри) как си говорят, когато ставаше течение. (едната - Става течение....Другата - карай, днес 20 утре 18 (деца), т.е. (поне две ще са болни и няма да се довлекат)
Нямаше здраво нито едно дете, всичките имаха зелени сополи (сори за израза).
Едната от мед- сестри държи детенце на видима възраст 1.2-1.3 г. и казва -
Този май е болен.
Другата - Ми виж деееее
Първата слага ръка на челото му и след минута-две казва - Според мен няма повече от 37.5 Т
Не им дават да играят с играчките, за да не разхвърлят....
Не ги държат в стаята, в която трябва, за да не чистят след тях, а в приемната, в която умряхме от студ.
Има дежурен по кухня (столова) от децата!
Не им помагат (на съвсем малките) когато излизат навън.
Днес се ВТРЕЩИХ от менюто (казах в яслата че е болна, докато си дойде мъжът ми, за да говоря с него) Та менюто включваше риба. Рибата беше от най-костеливите! Аз напълних половин чиния с кости от две малки парченца...
Та кой идиот е включил такава риба в менюто??????? Има филета (мерлуза, хек), които са подходящи за тези дечица)
Не ги наблюдават. Събират се и си приказват...
Карат децата да релаксират (едната е в напреднала бременност и явно прави упражнения за раждане)
Сърдиха се, че дъщеря ми не използва ВИНАГИ учтивите думички (мерси, моля, заповядай)
За справка, дъщеря ми е на 2.5 години
Дъщеря ми се наака. Те изобщо не разбраха. Умишлено си замълчах да видя ще обърнат ли внимание (аз седя отстрани, те се разправят с нея), чак като започнах да я разсъбличам те се усетиха.
Имаше детенце, на около 1.5 г. много кротко. Казах го, а те ми отговориха - о, той е дресиран вече.
Групите са сборни. Т.е. включват от най-малките до най-големите. Такава е политиката на яслата, което на мен изобщо не ми се струва добра идея.
Едно момченце захапа едно момиченце до синьо! Никаква реакция от тяхна страна.
Аз се намесих, отговорът бе - мииии и тя се хапе!
Удряха едно детенце с гумена играчка по главата и го наричаха глупак. Други три дечица си играеха, тях нарекоха тримата глупаци....
И още, и още, и още...и всичко това пред мен...( че са ми и познати, срамувам се от което)..
След това преживяване ще потърся частна детска ясла или ще си я гледам в къщи.
В понеделник ще пусна официално оплакване до директорката на яслата и Инспекторатът.

# 119
  • Бургас

Shocked Kaжи по-конкретно коя е яслата, че току виж някое майче тръпне в очакване детето му точно в нея да бъде Sad.

П.С. как са те допуснали да бъдеш толкова време при децата в групата, че и за обяда?! При нас не дават въобще родители да влизат в групите, за да не се разстроят останалите деца, камо ли да прекарат там повече време.

Общи условия

Активация на акаунт