Кой тръгва от есента на ясла?

• 9 903
  • 207
  •   1
Отговори
# 120
Не че не ти вярвам но ми се струва , че нещата са малко пресилени. Още повече , че допускат и родители. Все си мисля , че биха се прикривали в момент когато има чуждо присъствие. Нали все пак има и по големи деца , те не се ли оплакват. При това положение във вашя град никой не би трябвало да си пуска детето на ясла или детска градина . Както сама казваш , явно повечето ги познавате тези възпитателки..
Не се заяждам, просто изказвам мнение.

# 121

Shocked Kaжи по-конкретно коя е яслата, че току виж някое майче тръпне в очакване детето му точно в нея да бъде Sad.

П.С. как са те допуснали да бъдеш толкова време при децата в групата, че и за обяда?! При нас не дават въобще родители да влизат в групите, за да не се разстроят останалите деца, камо ли да прекарат там повече време.

"Щастливо детство", Плевен

Политиката на яслата е такава - майките остават до обяд с децата в яслата и така колкото дни са нужни за адаптация на малкото. Аз също не мисля, че е редно, но е така.

# 122
Божичко! Чувала съм за това, че не им дават да пият вода (за да не се напишкват) и тук я има тази практика. Не им дават да бягат, за по-безопасно и да не се изпотяват. Но ако разбера, че някой бие, щипе или говори обидни неща на детето ми, ще ги РАЗКАТАЯ, както аз си знам!

# 123
Не че не ти вярвам но ми се струва , че нещата са малко пресилени. Още повече , че допускат и родители. Все си мисля , че биха се прикривали в момент когато има чуждо присъствие. Нали все пак има и по големи деца , те не се ли оплакват. При това положение във вашя град никой не би трябвало да си пуска детето на ясла или детска градина . Както сама казваш , явно повечето ги познавате тези възпитателки..
Не се заяждам, просто изказвам мнение.

За съжаление никак не са пресилени. Описах нещата точно така, както ги видях.
Аз съм обективен човек, не виждам смисъл да пиша неща, които не са вярни (или да ги доукрасявам).
Не съм очаквала да галят с перо децата там, но това което видях ме потресе.
Бях шокирана.
За кои по-големи деца питаш? Дъщеря ми е най-голяма в групата (на 2.5 г. е).
Групите са смесени - отново политика на яслата, за да се учат малките от големите.
В нашия град не е само тази ясла (за градините нищо не съм споменавала) и би било глупаво да си мисли някой, че навсякъде е така. Дори в другите групи може да е по-различно.
Разбирам, че не ти се вярва...
И на мен не ми се иска да е истина.

# 124
Аз ти вярвам изцяло. Пък и щом са ти били познати, те са се отпуснали пред теб и са си казвали всичко както си е. Cry

# 125
Олеее, майка ти на право ме разби!
Верно че не съм очаквала кой знае какво ама чак пък така?
Как няма да дават вода на децата-те нормални ли са? #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ей в тази държава няма едно нещо като света!Не стига че чакаш по толкова време да ти приемат детето, даващ пари а и на всичко отгоре отвратително отношение!
Мойта е малка но по държанието и ще разбера какво става там -със сигурност.
НАли знаете че децата са като отворена книга, а и  досег асама съм си я гледал а-без баби и такива разни и мн.добре я познавам!
А един въпрос?
Колко време важат чревните изследвания и кръвта и урината, че ние си ги напражихме и предадохме преди 2 седмици а още не сме започнали да ходим,не по наша причина!РЕМОНТ БЕ-МИ ЩО ДА НЕ Е СЕПТЕМВРИ???? #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 126
Че няма да ги галят с перо е ясно , но чак пък такива зверове да има .
Под зборна група разбрах , че всички деца от яслата и ДГ са събрани заедно. Другите родители не са ли забелязали нещо. Искренно вярвам , че има и добри възспитателки.

# 127
Че няма да ги галят с перо е ясно , но чак пък такива зверове да има .
Под зборна група разбрах , че всички деца от яслата и ДГ са събрани заедно. Другите родители не са ли забелязали нещо. Искренно вярвам , че има и добри възспитателки.

Там няма детска градина. Цялата сграда е ясла. Нямаше други родители. Само моята дъщеря е новичка в групата.
Видях деца с майките си в другите групи.

Разбира се, че има добри възпитателки!
Ние нямахме късмет да попаднем на такива за жалост.

# 128
Под други родители имах в предвид , такива които са седяли като теб докато се адаптират децата им.
Ако все пак се решиш да преместиш  детенцето в друга ясла, от сърце ти желая да попаднете на истински търпеливи хора.
Приятен ден !!!! Grinning

# 129
Под други родители имах в предвид , такива които са седяли като теб докато се адаптират децата им.
Ако все пак се решиш да преместиш  детенцето в друга ясла, от сърце ти желая да попаднете на истински търпеливи хора.
Приятен ден !!!! Grinning

Нe се засякох с никой от родителите.
Ние отидохме сутринта в 8.45 на втори прием (така е за новите деца) и си тръгнахме след като се наобядва.
Не съм против детските заведения. Ако намеря нормално отношение - ще я пусна веднага!
Благодаря ти много за милите пожелания!
Поздрави! Simple Smile

# 130
Ще ми трябва петилетка, за да укажа връзка към мои мнения в съседната тема за възпитанието в градините.Тъй като тук бих написала нещо подобно, но никак по-различно, много ви моля разходете се до съседната тема и прочетете постовете ми под №№    25,   27   и   29.УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВА  ДА СИ НАПРАВИТЕ ТОЗИ ТРУД!!!
Не се припокриват съвсем с мислите ми за тази тема тук, но имат повече общи неща.

Предварително ви се извинявам, ако сте запознати с темата, в която ви пращам и с личните ми мнения там.

Терора в тази тема тук надхвърли всичките ми представи за нормално поведение към деца и изобщо.Не искам да се заричам да не влизам повече в "Нашите деца", но се замислям дали да не го направя.Не издържам да чета подобни изродски ужаси... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 131
РЕМОНТ БЕ-МИ ЩО ДА НЕ Е СЕПТЕМВРИ???? #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Дъщеря ти да не е записана в нашата ясла? 61-ва в Надежда? Че и там чакаме да довършат ремонта...

# 132
Майка, това наистина е ужасно и недопустимо. Все пак е добре, че си имала възможност да видиш с очите си какво става. До сега не бях чувала да пускат майки в яслата с децата си. А ако не си знаела какво го очаква и се довериш на това, че отива при познати? По-добре е, че си видяла и е добре да кажеш и на другите майки.
А за Плевен знам, че има и хубави ясли. Кумата ми живее там и беше страшно доволна. Мисля, че си пусна детето на ясла преди да навърши годинка (така се наложи) и там го научиха на всичко - махнаха бързо памперса, научиха я  да яде сама и т.н. Беше много доволна. Така, че е хубаво да провериш и по другите как е. Успех ти желая.

# 133
Чудех се дали да пиша, но айде ще го направя.
Ясно е, че всички  майки със свито сърце дават децата си на ясла - ще се адаптира ли, добри ли ще са условията и т.н. След като детето тръгне на ясла, отзивите са различни. И са различни, защото децата са различни. Едно реве, друго не реве, но не иска да яде, трето не дава да му сменят памперса, четвърто няма никакъв проблем и всичко тече по мед и масло. Естествено, че всяка майка иска да сподели как напредва /или не напредва/ детето й, да се оплаче или да се похвали.
Не разбирам, обаче, защо има такава психоза около негативните мнения за детските ясли. Защо някои майки задължително искат да чуят най-гадните впечатления от детски ясли? Защо въпреки несигурността и притесненията си относно тръгването на детска ясла, те държат да знаят какви простотии са се случили там на някого? С какво ще им помогне да се чувстват по-сигурни, или ако започването на ясла е наложително - с какво ще им помогне да се чувстват спокойни , че са направили правилния избор.
Ми хайде по-спокойно! Стига с  този мазохизъм. Простотии по детските ясли има, никой няма да се грижи за децата ви толкова добре колкото вие самите - това е факт.  Но няма нужда от психоза и прекалено много сравнения между различни деца - всяко дете е различен случай. Това, че на някое дете не му понася, не означава, че на всички няма да им понесе.
Гледайте по-ведро на нещата и не драматизирайте
Това от мен, не ми се карайте, малко назидателно стана, но...престанете да се надъхвате една друга . Няма да ви стане по-ведро .
 Peace Peace Peace

# 134
А за Плевен знам, че има и хубави ясли. Кумата ми живее там и беше страшно доволна. Мисля, че си пусна детето на ясла преди да навърши годинка (така се наложи) и там го научиха на всичко - махнаха бързо памперса, научиха я  да яде сама и т.н. Беше много доволна. Така, че е хубаво да провериш и по другите как е. Успех ти желая.
Разбира се, че има!
Нашата ясла се води за една от най-хубавите ясли в града.
На зълва ми детенцето е било в същата ясла (при други госпожи) и е МНОГО ДОВОЛНА, казва че са го гледали дори по-добре от самата нея!
Просто аз не случих на хора.
Благодаря ти за пожеланията! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт