НОЕМВРИйкска мама с гордост си разхожда пупата голяма - 43

• 22 602
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • София
До колкото знам (от акушерка) в ТК искат само пакет памперси (по малък) и мокри кърпички за бебета. Ако тя ме е излъгала ви лъжа и аз. Само в деня на изписването се носи комплекта с дрешките за обличане.

Момичета, помагайте.....От кади да взема памперси за бебчо, какви да са (като марка)? newsm78 Това ми е пълна мъгла и нямам идея какво да взема. newsm78 Мислех да отидем до метро ама като не знам какво да купим к'во да ходим.  newsm78Дайте съветче...

Абе къде се загуби Стелету

# 631
  • home!sweet home!
Аз препоръчвам от опит Памперс - най-малкия размер!

# 632
  • Пловдив Белащица
И аз така знам. Че докато бебето е в болницата от там ги обличат с техни дрехи (оборотни) и само за изписването трябва.
...
Най-добре питайте в болницата да ви потвърдят. Във ВМИ Пловдив, поне преди нямаше дрехи. Докато ми донесат дрешките на бебето, го бяха повили с едни техни смотани пелени.

Ако някой има списък за конкретна болница да дава - ще го публикуваме отпред на първа страничка за да се ориентират всички, които смятат да раждат на конкретното място. Или го пишете в блога, или ми го пращате на лични и аз ще го сложа в блога, както предпочитате.

И ние бяхме с Пампрес (жълтите, тогава ги нямаше тези бели пакети) 2-5 кг. Сега съм взела и малко Либеро с такъв размер, но още не съм ги пробвала  Wink. Хващате едни за "ушите", защото мнения всякакви за всички марки - много доволни, средно доволни, недоволни...

# 633
baq - Не четеш мацко! Точно преди теб писах! Пелени от Кауфланд, Била и т.н. Аз идвам от Метро - купих си на "Памперс" , но са по 40бр - те са си ми за вкъщи. А в хипермаркетите има от тези по 20 (Благодаря на БИБИ за инфото)....

Абе мами На джвъчките на бебо се радвам като малко дете. Каква залъгалка, каква четчица, какво термометърче, какво лигавниче... А пък бибероните, а пък шишето... а кремчето за дупе  -  hahaha hahaha hahaha Мъжът ми се побърка с мен Simple Smile

# 634
  • София
Steletu чета аз чета...видях, че си писала...ама нали си го пях написала та много бързо го побликувах...

# 635
Добър ден и от мен  Mr. Green Аз имам едно питане:Първоначално какво носим с нас в болницата?Имам предвид като решим,че моментът е настъпил,целия багаж ли помъкваме или само някой неща?Много ме тормози това newsm78
Иначе и ние сме почти готови за бебенце  Heart Eyes останах съвсем малко неща за купуване и Голямото гладене  Mr. Green смятам да гладя всичко на един път,което предполагам,че ще отнеме цял ден ooooh!
Ооо и да се похваля,видях я тази коластра  Mr. Green не знам до сега дали се е появявала ,но днес официално я видях,че я има  Mr. Green
Хубав ден   bouquet

П.С. Вчера една приятелка ми прати това, няма как да не го споделя с вас Mr. Green http://www.youtube.com/watch?v=xsaZlMILl_w&feature=related Mr. Green

# 636
Boyannа това  и  аз го бях срещала преди време. Ама е супер как се кискат сладко направо и на теб да ти се досмее.
За Тина Киркова искат само на ПАМПЕРС памперси, един пакет от 20бр (задължително пакет, не трябва да са на бройка) + мокри кърпички нищо друго за бебето. За Шейново нямат претенции на коя марка ще е. Аз другата седмица ще купувам тия неща. И в Шейново не искат даже нощници да си носиш. Те ти дават. Но като отида н а28 на отворени врати ще разбера всичко подробно .
Стели много се радвам че вече всичко е на лице и си готова. Щото нещо взе да ме тревожиш. Даже днес като ми звънна направо викам край Стела роди  Crazy Я казвай подробно какво си взе, какви шишета и биби купи? И като цени че и те не са маловажни.

# 637
Честита рожбичка на мама Дивиана, много да ви радва и слушка.

Има ли мами, който са вече в 9 месец и още на са си получили направлението за раждане. Аз вече съм в 9, а вчера на ЖК на ми дадоха нищо, бебето ще се ражда секцио, а аз още нямам дата , цяла нощ не съм спала, а сега само плача. Ами ако тръгне да се ражда а аз нямам документи. Лекарката ми е на 100 киломметра - извиняваите ,но съм много разстроена, а на мъжа ми му е смешно - направо ми иде да го удуша.

Извинявайте за смотания пост.

# 638
  • София
ленора, не се безпокой за направлението

важното е обменната карта да е с теб защото в нея е цялата инфо за бременността. иначе моята лекарка ми обясни че направлението ще ми го даде 1 м преди термина, но ако нещо стане спешна ситуация в болницата си те приемат, няма проблеми, пък мъжът ти ще отиде и ще го вземе и ще им го занесе.
само със секциото незнам как документално се оправят нещата....
а за мъжете - въобще не ме учудват, на тях нищо не им се вижда достатъчно сериозно

стелету радвам се че още стискаш кълките  Hug, че колкото по-близо до термин толкова по-добре.... живи и здрави ще те видим ли в мола на лекцията?

мацки мерси за инфото относно шейново... че и аз се чудех трябва ли дрешки да приготвям или не?  за всеки случай мисля да си сложа една нощница... и безопасна игла си приготвих... даже днес съм при наште на 20 км извън София и вече почнах да си вървя с вързопчето  Hug

хубав ден от мен и дано още се задържи циганското лято...

# 639
  • София, Борово
Информацията ми е от четвъртък за Тина Киркова и е за мамите със секцио
за постъпването искат да се носи :
  • нощница,
    вода поне 6 малки бутилки със спортна тапа,
    хавлиена кърпа,
    джапанки,
    тоалетни принадлежности - сапун, тоалетна хартия
    лъжица, вилица и чаша
На следващият ден за бебето
  • пелени малък пакет
    мокри кърпи
След като си отидете в стаята вече може да си вземете каквото ви душа иска.
Багажа за постъпване задължително в найлонов плик за да е по-компактен.
анестезиолога ми каза да си взема 3 лепенки 25х9 см. 2 дишащи и 1 водоустойчива, както и 1 опаковка солпадеин.
Ленора, не се притеснявай, няма да те върнат от никъде, но са длъжни с болничният 45 дни преди раждане да ти дадат и направление и обменна карта.  [/b]

# 640
Честита радост на мама Дивиана! Да расте жива, здрава и щастлива малката принцеса и да носи много радост на мама и тати!
Ленора те мъжете са си такива, не се ядосвай! Всичко ще е наред, обади се ако можеш на лекарката ти, кажи и че си притеснена относно това и я попитай какво да правиш. Все пак мисля че ако тръгнеш да раждаш и без документи никой няма да те остави, така че спокойно и не се притснявай.  Hug
askim87 стискам палци за изпита! Ще го вземеш! Peace
Комикс аз също редовно те шпионирам в недоносени и стискам палци всичко с нашето първо борбено ноемврийче да е наред! Дано скоро се оправи малката Бо и да я гушкаш вкъщи! Hug
Neya за контракциите на мен доки ми каза, че ако не са болезнени до около 10 на ден не са проблем- това са подготвителните контракции.
Аз тези дни не мога да се добера до компютъра, че всичко вкъщи е покрито с найлони. Нямам търпение да свърши ремонта вече, а постоянно нещо се забавя. Поне детската е боядисана вече, днес и хола трябва да е готов- утре идват да циклят паркета и ще останат спалнята и кухнята за боядисване. Силно се надявам до края на другата седмица всичко да е готово, че ми писна от тази бъркотия- как само ми се иска всичко да е подредено.
Моят багаж за болницата е почти готов- остана да добавя някои дребни неща. Взех си един сутиен за кърмачки на Бебето за 18,20 лв. от Слънчице. От помпите последно се спрях на Авент , но решихме като за начало да вземем една най- обикновена за болницата да видя дали ще имам кърма. Взех си една от Джъмбо за 20 лв.- моя приятелка е ползвала същата и каза че е била доволна- единствено се счупила за един месец, но  тъкмо за това време ще преценя дали ще ми трябва помпа и евентуално ще си взема Авента след това. Wink
С покупките за бебо ние почти сме готови- останаха някои дребни неща ,които съм поръчала за подаръци. За нас остана само матрачето да си купим. Wink
Вчера една приятелка ми донесе две огромни торби с бебешки дрехи - от новородено до около 9 месеца- какво пране ще падне другата седмица! Обзаведе ме и с едни джинси и едни дънки за бременни- тъкмо се притеснявах с какво ще ходя последния месец, защото аз само едни дънки си бях купила. Wink
Желая ви хубав и приятен слънчев уикенд!

# 641
Здравейте мамчета, личи си че времето е хубаво и почти всички са на разходка.
Минавам само да ви поздравя и после ще се включа.

# 642
Мамите, днес сте много активни.
Вече и шишета и помпи изваряваме. Памперси сменяме.
С две думи треска ни тресе.  
Аз още сяках съм спокойна, може би защото съм минала по този път макар и преди 7 години, или защото от домашни нямам време за останалото. Rolling Eyes

Мамчета от Пловдив, понеделник наближава.
Къде ще се разберем да се чакаме и кога?
Определено ако е там няма да се познаем по-големите кореми!!! Laughing

# 643
  • София
Lenora само спокойно. Аз съм с термин 4.11 и още не са ми дали нищо. Като попитах доктора ми каза като отида на 20 на ЖК ще си ми даде всичко (макар, че го заплаших със събуждане в 2-3 по телефона, че раждам, каза че няма проблем, можело и после да се занесат)

# 644

bilyana44 -аз също мисля да се запиша за 28.10 на посещение в Шейново, че на 13 или 14 беше няма да успея от много ангажименти.

И на мен още не са ми дали обменната карта, но ми споменаха че ще ми я дадат на 19-20.10 като отива на консултация ... то и тогава влизам чак в 9 месец Mr. Green Mr. Green Като гледам коремчето ми не е много голямо ... още имаме да се носим с бебо  Laughing Laughing
Памперси ще взема от Кауфланд хем ми е наблизо хем пък и има голям избор така че не се притеснявам... за всеки случай обаче миналите дни замъкнах татето в магазина и му показах от къде какво да вземе за бебо ако ни изненада  Mr. Green Mr. Green
Той какъвто ми е изтръпнал... дали ме разбра не знам... Е добре, че сестра ми ще е на линия тогава ако той не може да се справи тя със сигурност ще знае какво да направи  Peace
За родилните контракции да ви кажа от личен опит болката е толкова различна, от тези които сме свикнали че няма как да я объркате ... Най-странното е че я знам , но ако ме питате какво представлява няма да ви отговоря ... ЗАБРАВЯ СЕ  newsm78 трудно ми е да си призная но факт...  Mr. Green Mr. Green
Стели, поиграй си сега после няма да ги забелязваш или по скоро ще им се дразниш като ги хвърля бебо през оградката на креватчето си към 6 месец за да му обърнеш внимание  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт