Бременна и наранена

• 5 504
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
..... семейния живот е низ от компромиси,само да не са всеки път само от едната страна.прегръщам те и ти желая увереност,спокойствие и щастие
Да, семейният живот е низ от компромиси. И те не тежат, когато се правят от двама, даже и компромиси не мога да ги нарека в такъв случай, а малки крачки към другия. Но, виж, ако само единият прави крачките, а другият не, тогава натежават като воденични камъни и са пречка за хармоничните отношения. Всичко е до усещане, до нужда, до познаване и приемане на другия.

# 16
Според мен мъжът ти просто си е търсил повод да се скарате. Сигурна ли си, че всичко в отношенията между вас е наред?
Няма нормален човек, който зорлем да накара бременна жена в 8 месец да пътува 300 км, защото това ще е някакво безумие, ако го направиш.
Сигурна ли си, че родителите му наистина са пожелали да ходите с тях? Те поне би трябвало да разсъждават по-трезво, майка му примерно.

# 17
Да, семейният живот е низ от компромиси. И те не тежат, когато се правят от двама, даже и компромиси не мога да ги нарека в такъв случай, а малки крачки към другия. Но, виж, ако само единият прави крачките, а другият не, тогава натежават като воденични камъни и са пречка за хармоничните отношения. Всичко е до усещане, до нужда, до познаване и приемане на другия.
[/qu

на същото мнение съм.има неща(реакции,размяна на реплики) които в определена ситуация в дадено семейство се случват , но гледайки отстрани човек си казва-боже ужас, ако при нас се случи ще..........както и обратния вариант, нашите реакции при конфликт да са неприемлива за други.не говоря за грандиозни скандали , побоища и тем подобни.затова непознавайки дадена двойка не можем да сме толкова крайни в мненията и съветите си.съпруга на авторката е постъпил гадно, но не се е случило нищо толкова непростимо.това са неща които за съжаление понякога се случват във всяко семейство.

# 18
Сигурна ли си, че родителите му наистина са пожелали да ходите с тях? Те поне би трябвало да разсъждават по-трезво, майка му примерно.
А може би точно обратното - от там е тръгнало първото настояване - да ходим, та да ходим (примерно).

# 19
ебати и мъжа.ЗНАМ как се чувстваш.Такива хора не заслужават да бъдат бащи и оше повече да имат съпруги до себе си а да бъдат само мамини синчета.НЕстрадай мила-намери смисъл в децата си и  не го мисли тоя.БЪДИ СИЛНА

# 20
Защо ми се струва, че има неща, които се премълчават...
Такива констатации (едно дете и друго на път) не се снасят току така...
Може би това е върхът на айсберга... Thinking

# 21
Защо ми се струва, че има неща, които се премълчават...
Такива констатации (едно дете и друго на път) не се снасят току така...
Може би това е върхът на айсберга... Thinking

Няма никакво значение какво се премълчава.
Разбира се, че е айсберга, нали не очакваш тук всеки да е готов да си разкаже целия живот.
Каквото и да е станало това не е нормално отношение към човека, с когото живееш.
И пред развод да са, пак недоумявам защо трябва да се разиграват такива циркове.
Абсолютно пуберско поведение, тя му е скършила кефа, той ще я обиди  ooooh!

# 22
  • София
Абе хора, я се успокойте! Особено бременната госпожица!
Имай предвид, че от хормоните мухата изглежда слон.
И ние сме си ги казвали такива с мъжо като се скараме - че вече ще живеем като съквартиранти и пр. Глупости са това.
Излязъл на кафе - голяма работа пък. Излез и ти из квартала с детето и приятелки.

# 23
никой не е перфектен! Не си го слагаи на себе си, ако нямате други проблеми поговори с него. И дори да не искаш да ходиш при родителите му в това няма нищо лошо в краина сметка. А от това да се ядосваш няма полза, само тормозиш себе си. Излизаи повече и се разсеиваи.   bouquet

# 24
Незнам какво да кажа или да те посъветвам, защото нито познавам теб и характера ти, нито този на мъжа ти.  newsm78
Мога само да ти кажа да не униваш, да не свеждаш глава или премълчаваш грубото му отношение. В много случаи, човек в яда си казва неща, които не мисли и после съжалява, но нали за това сме хора - да говорим, да изясним проблемите, да се опитаме да преборим гордостта в  името на ДЕЦАТА. В никакъв случай без да сте поговорили като хората, не предприемайте сериозни неща, като напускане, изоставяне и т.н., защото в крайна сметка само ще се нараните още повече и ще оставите след себе си куп неизяснени неща. Така, че горе главата, изчакай го да се прибере, седнете един срещу друг и напревете един "качествен" разговор, относно отношенията, чувствата ви и това какво смятате да правите за в бъдеще. Вярвам, че след един такъв искрен разговор, много неща ще ви се изяснат. Успех ти желая! И евентуално (ако ти не си решила вече да не сте заедно) много щастие и безпроблемно съжителство.  Hug

# 25
Ако до сега всичко между вас е било наред, може би това е било просто момент и ще му мине. Разбирам, че много боли - дори не мога да си представя колко много!!!  Sad  Но виж как ще се държи после - ако му мине и се извини за нелепото си държание (не е оправдание, но може и на него да му е тежко вмомента, а всички избиваме нерви по някакъв начин понякога), може всичко да се нареди. Знам, че не си виновна ти, в пълното право си да се чувстваш наранена. В случая той е несъобразителен и 100% виновен.

П. С. Прочетох само първия пост.

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 12:25 от Pavlina Nikolova

# 26
Боклук, мухльо , какъвто и ще да е , не е лесно да си грабнеш двете дЯца и да си отидеш при родителите, ако те изобщо биха те подкрепили, щото има и такива, които няма да я приемат.
На мен случката повече ми прилича като търсене на повод за скандал, но каквото и да е , трябва по някакъв начин да изгладите отношенията си, най-малкото защото предстои да имате второ детенце. Две деца не се създават ей така случайно, а се правят с любов , както предполагам и при вас е било. Искрено се надявам , периода на някой от седемте пубертета скоро да премине и на мъжа ти да му се проясни главата, щото иначе-лошо  Rolling Eyes

# 27
Абе какво им става на тези мъже  #Crazy
Малко след скарването ни дойде при мен и ми каза ,че явно вече сме се изчерпали,не му пукало за мен и от днес нататък искал да си изтрия номера му от телефонът си и да не му търся сметка за нищо-тоест да сме нищо повече от съквартиранти.
Преди малко излезе на кафе с приятели,на което уж трябваше да отидем тримата(с детето) и ме остави сама.

Shocked Shocked Shocked
Според мен е хубаво да отидеш за някой друг ден при родителите си.Виж дали ще те потърси и ако да- какво и как  ще ти го каже.От там нататък си направи изводите сама - заслужавали си да си с този човек и били искала децата ти да растат под негова опека (въпреки че са негови)

Абсолютно! Обясни му, че в сегашното състояние имаш нужда от съквартиранти дето да се грижат за тебе, не такива дето ти да се грижиш за тях, та му приложи и ти стратегийка, намерил на гърба на кого да се прави на интересен, на бременната си жена, аман от комплексари  ooooh!.

# 28
  • по пътя на светлината
Не е приятно положението ,но е факт и трябва да го преодолееш по някакъв начин.
Толкова години съвместен живот не се захвърлят на вятъра с лека ръка,имате дете и второ чакате да се появи -да са живи и здрави! Heart Eyes
Всеки човек греши,независимо кога,къде и спрямо кого.....,но важното да осъзнае грешката си,стига тя да не е рецидив.
Съпруга ти е постъпил необмислено,но свекърва ти,която е жена и е доста наясно с положение като твоето ,би охладила страстите на сина си.
Има нещо което ми се губи в тази история....

# 29
  • Linz
Каролина вероятно вече е родила.

Общи условия

Активация на акаунт