ФЕВРУАРЧЕТАТА палави растат и неусетно зъбчета редят

• 22 452
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Привет, мами и бебоци  Hug

Ние се позагубихме, не мога да наваксам сс четенето, та да пиша.... Бяхме болни и тримата, Мишо имаше потресаваща хрема, която отшумява, и кашлица. Таткото май го повтаря, днес е като парцал и с температура  Sad
Разбрах, че имаме бременна мама - честито, Пате, лека и безпроблемна бременност, благорадна завиждам, аз ще поизчакам още малко заради секциото, но пък се чуддя дали да се връщам на работа и тогава  newsm78 Някой има ли представа как се изчислява второто майчинство, ако забременееш по време на първото (майчинство)?
Наде, благодаря за консултацията още веднъж и мнооого ти завиждам за подаръците на Белката. Сред вашите подааръци има ли бонбони Миша Касолапы (или нещо подобно беше, ужасно са вкусни).

Прочетох, че Дарима е писала за Карвол - капсули с етерични масла против запушено носле. За съжаление ги няма в България, но ако имате на кой в  Англия - поръчайте си, много са ефикасни. По цяла нощ не съм капала капки на Мишока и си спи, а и ние покрай него, всички бяхме със запушени носове, но се родихме с Карвол-а. Един приятел ни даде да пробваме. Накапва се съдържанието на капсулата върху пеленка и се слага близо до главичката на бебчо.

Да питам - някой да знае от къде в София мога да купя Небет-шекер?
И да се оплача от русата си глава - забравих да си пия противозачатъчните, сетих се след 4 ДНИ!!!! Това НИКОГА през живота ми не се е случвало, а ги пия от 7-8 години с прекъсване за забременяване. Голяма бяла птица с 6 букви (Илиана)  Joy Joy Joy

Спокоен ден и послушни дечица   bouquet

P.S. Иве, бъди здрава, обичана и уважавана жена, майка и съпруга! Наздраве

# 61
  • София
Иве, честит рожден ден!Пожелавам ти много здраве и щастие!Само хубави мигове с твоето семейство!

И ние сме вече към болните.Нямаме температура(слава Богу  Praynig), но покашляме и ни хърка нослето.Няма видими сополчета, но го мъчи нещо.Утре отиваме на док и ще видим.Дадох му Панадол и му пръснах Стеримир.Дадох и една ампула Вит.С.Приемам и съвети.Другите бебчета бързо оздравяване.Явно някой ни е проклел сектичката  #Cussing out Миме хайде викай попа, да изгони лошите неща от тук.

Сега не ми се пише много по натам ще се включа.

# 62
  • София
Диде, страхотно е клипчето, не спирай да пускаш! Е да, аз не бих пуснала Йойо да папа трева, ама пък се басирам, че в яслата всички деца се изреждат да го пипат, така че... ooooh! Не знам сега да го спирам ли, като се разсополиви пак, ама то всички са болни, а не ходят на ясла... Просто е такъв сезон... Добре, че няма температура, а е просто сополив. Heart Eyes

Иве hbday happy bd baloni

Да си все толкова готина и сладка! Hug

# 63
  • Sofia
Привет-мривет!

Иве, честито, душа!!! И тук искам да ти пожелая да си най-обичаната и щастлива жена!!! Да си жива и здрава и всички покрай теб!   bouquet   bouquet   bouquet

Лара, можеш да му дадеш Оксилококцинум още отсега. Гледам на всички ни го предписаха. Разтваряш една дозичка в малко вода и му я даваш на 2 пъти през 6 часа. И таман ще дойде времето за доки да го види и преслуша. Звънни по телефона да питаш дали можеш да почнеш с това. Ако е някакъв вирус, ще го стопираш още в началото, тогава това лекарство е много ефикасно... На Венци му подейства, хем вече беше с температурата и беше минал почти 1 ден.
За капките за нос нищо не казвам, защото не са хич полезни и всяка хрема си е различна и се лекува различно, трябва доки да каже. Ама ти го питай и за Оксилококцинума,де! Нещо да не объркаме... Hug

Дано всичките ни болничета бързо се оправят!!!

Мечи, да оздравявате и да се завръщаш при нас, че липсваш! Simple Smile
А колко струват тези капки за хремата? И за колко стигат?

# 64
и аз съм в клуба по травматология Cryтака се изплющчх на стълбите на магазина ни,че май май ще ходим в пирогов.имам пробойна рана на китката,по нагоре охлузено и май тая кост дето ми е отстрани е ппоне спукана.да не ви говоря за кръста и опашката.страхотен шподарък за рождения ми ден утре си направих,ебати каръка съм.сега пиша с една ръка,няма главни букви извинете ме.

# 65
  • София
Олелееее, и травматологичен виртуален вирус ходи по майките!

Алхимиче, дано няма нищо счупено или спукано! Виждам, че се засрами от розовото и го смени с червено! Laughing

# 66
аз отдавна искам да я сменя ама не мога да смалявам снимките,и днес измолих Инчето  bouquet та тя ми го направи.
и акто се вижда от надписа под аватара на брат ми детето ще е момче и за съжаление няма да има кой да износи розовите дрешки  Mr. Greenно аз ще ги пазя,може ако имам второ момиченце да се пречупя и да я обличам като бонбончееееее newsm56 4470 smile3544е защо няма емотикон дето се разтапя Mr. Green

# 67
 Хахахаха, МамаЗ, страхотна статия!  Joy

Иве, здраве, търпение и вяра ти желая от все сърце!   bouquet

Гледам за дрешките сте заговорили. Аз розово не понасям още преди бременността и не бих купила нищо в този цвят на Хилендара. И все пак от подаръци от близки и роднини сигурно 1/3 от гардероба й е в розово. В крайна сметка важното е само да не се прекалява, другото е поносимо Wink

Лара, за хрема при бебси страхотен ефект имат инхалациите със сода. Слагаш купичка с вода и една суп. лъжица сода за хляб в нея на котлона и се въртите покрай нея с бебо (не е нужно да стоите надвесени). Втечнява сополоките, отпушва се носле и много помага на дишането, така предотвратяваш слизането на секрета надолу към гърдичките. Дано и при вас подейства  Hug

Аллимиче, лягай и почивай и дано няма никакви фисури!   bouquet

# 68
Иве, ЧРД!!! Да си жива, здрава и мнооого щастлива!!! Да дочакаш внуци и правнуци!!!
Леле Мимее, дано да нямаш счупено!
Мечи, бързо оздравяване!
Диде, пускай клипчета - Зари е много сладка, явно и тревичката за нея  Laughing

Да се отчетем и ние - Михи вече е по-добре - нослето още хърка и има мъничко разтройство, но се оправя. Водихме го на село все пак, но заради дъжда не си показахме носа навън. Мен пък ме боли леко гърло, та и аз се лекувам. Абе няма що, добре сме се подредили с тези вируси ... Sad

Отивам да си дочета назад,
 Hug

# 69
Здравейте маминки Hug
Не мога да смогна да се включа, че съм в сесия и мога да уча само през нощта и съм  Shocked
Първо Иве, ЧРД, желая ти мн мн слънчеви усмивки

Пате, честито и на теб- желая ти една леко и безпроблемно бременеене и едно здраво бебче на финала  Heart Eyes

Всички болни да оздравяват и счупванията да заздравяват  Party

Много са пораснали тези февруарчета и са станали още по-хубави  Heart Eyes

Ако е хубаво времето и аз не бих отказала една варненска среща, само дайте инфо къде и кога  Peace

А и Ламтурниче къде се намира тази Мания, от където пазариш  Rolling Eyes
И една снимка, да не ни забравите Simple Smile

# 70
Ние също продължаваме с хремата, бяхме оздравели уж, ама след срещата в Борисовата пак ни почна. Сигурно сме седели на сянка, защото Яна още в връщането си в къщи започна пак да точи сополи.
Снощи бяхме на сватба, малката сбатбарка издържа точно 2 часа и половина, но...това беше повече от моите очаквания.
Алхимиче, по-добре отиди до Пирогов, за да не се окаже , че имаш нещо спукано, да не си обърнеш внимание и после да си влачиш последствията цял живот.
Гери, наснимах столчето. Детето спи и затова не съм я снимала в него, а вчера, като го монтирахме валеше голям дъжд  и  нямаше как. Ние се вози в посока на движението, оказа се , че всички столчета 9-18 не могат да се монтират обратно на посоката на движение. В упътването за стола пише, че е за бебета над 8 килограма или 9 месеца, т.е. за вас става, за нас горе-долу също.
А това е стола.
- така е закачен
- това са местата за проветряване
- това е закачането от другата страна
- това е столчето в цялата му прелест  Simple Smile
- и още веднъж, но отблизо.

# 71
Привет и от нас,
Честит рожден на Ивето!Много здраве,щастие и сбъднати мечти!
Пате,честито и на теб!По хубаво от това няма,въпреки трудностите Hug
Всички болнички бебенца да оздравяват по скоро.Исках да ви питам вие ще слагате ли противогрипна ваксина?Нашата педи препоръча миналия път,но аз още се чудя Thinking
Иначе ние нито имаме зъби,нито пълзим.Придвижва се като се търкаля настрани.Вчера бяхме на рожден ден на едни приятели дъщеричката стана на 1 годинка.Имаше много бебета на нашата възраст и всичките пълзяха,дори едното беше на 6м,а нашия легна на пода и започна да се търкаля ли търкаля......Може и никога да не почне да лази,а направо да проходи като татко си Heart Eyes

# 72
Иве  newsm59 Много здраве, щастие и прекрасни моменти с любимите хора!!!
Честито и за прекрасната новина на Патето! Лека бременност и здраво, сладко бебченце на финала!
Болничките бебочета и контузените мами бързо да се обравят Hug На Криси хремата за около 7 дни му мина Heart Eyes
Бяхме на педи, но незнам доколко е актуално меренето - 8800 ни премери, ама на кантара за големите - тати без и тати с бебе ooooh!, че беше претъпкано с хора, а Криси беше и хремав тогава та за по-набързо Rolling Eyes. Сега на 14-ти сме пак и ще е по-точно.
Всички бебчета са прекрасни, много са сладки, много искам да ги Hug
Да почерпим и за 10-тата ни месечинка

Хубава и спокойна вечер мами Hug

# 73
  • Пловдив
Иве,честит рожден ден   bigdance2 newsm59  bigdance2

Честито и на месечинковците

Алхимиче,дано бързо да се оправиш

Привет, мами и бебоци  Hug
Някой има ли представа как се изчислява второто майчинство, ако забременееш по време на първото (майчинство)?

ако 45 дневния болничен преди термин ти започне преди първото дете да е навършило две години,обезщетението за бременност и раждане за второто ще ти е колкото за първото.Но не трябва да да се връщаш на работа/болничен/отпуск или да пускаш първото на ясло.Т.е при издаването на 45 дневния трябва да си по майчинство за първото дете 

# 74
Някой има ли представа как се изчислява второто майчинство, ако забременееш по време на първото (майчинство)?

Елфи има представа по всички счетоводни въпроси ето тук беше писала точно по този въпрос  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429745.msg12613121#msg12613121

Joy Ааа изпревари ме! Елфи голяма си стрела  Hug

Общи условия

Активация на акаунт