ФЕВРУАРЧЕТАТА палави растат и неусетно зъбчета редят

• 22 496
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,

ние се пооправяме бавно и славно. Все още точим по малко от сополките, но вече сме къде, къде по-добре.

Тези два дни се побъркахме от разходки. Днес ходихме и до зоопарка , но Йоан освен на лъва на никое друго животно не се радва.

Carbo дано не сте пипнали от гадния вирус  Confused А това с мъдреца е отвратително. Отивай да го вадиш, че аз от един мъдрец през бременността доста си изпатих.

Инче днес Йоан получи подарък от леля си, едно килимче на Label.Същото като кърпата, която ти взе на Венци от MyToys, но килим за игра. Много е яко и мекичко.  Simple Smile

Хайде мацки отивам да си гледам един от най-любимите ми филми - Градът на Ангелите   Grinning

По този повод един поздрав от мен Goo Goo Dolls IRIS

# 331
ЧЕСТИТИ ПРИНЦЕСИ НА ПОЛИ И ПРИТИ, ДА РАСТАТ МНОГО ЗДРАВИ И САМО РАДОСТ ДА НОСЯТ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ
krasina, Elfi ти е отговорила.
При Б. проблемът е, че баща й има атопичен дерматит, което е доста силна алергия и тя е много вероятно да е алергична към нещо...
И  Дамян е с  атопичен дерматит, но на нас докторите ни казаха , че не се влияе от храна и че можем да си ядем всичко (в зависимост от възраста разбира се) newsm78
Мама З моля за информация Praynig може ли да кръстим малкият , ако баща му не е кръстен?

# 332
  • София
Zдравейте Simple Smile Едно бързо вечерно и от мен Simple Smile

При Б. нещата малко от малко са по-добре... но такъв рев надава само като й се приближим към носа, че още ми пищят ушите  ooooh!
МОят нос сега е запушен и не знам до утре дали ще ми мине, че представям си как ще реагира зъболекаря като му кихна в лицето  Sick

Б. явно нещо й размих обедното врме и тука от 2 дена нищо не яде.. ама днес я излових че просто не е гладна, а не да не й харесва пюрето Simple Smile
От утре ще я чакам да си каже че й се яде и тогава ще приготвям..

Ох, момичета, а пък аз все забравям да ви кажа какво ми се случи Simple Smile) Обади ми се учителката от 1-3клас /аз нямам думи за тая жена - всичко което съм постигнала дължа на нея и на това че ме научи да обичам учението Simple Smile/
Тя от както сме се разделили горе-долу живее в Канада и сега за пръв път ще се видим... кой знае колк ое остаряла... тя и тогава беше пред пенсия...
Както и да е, имам едно въпросче към вас - какво мислите че би било подходящ подарък? нещо дребно и лесно за пренасяне - спомен да й остане... предполагам, че ще се съберем няколко човека да го купим... но всъщност цената няма значение...

тонита, аз нямах предвид, че Б. има АД, а че заради "алергичните" гени на баща си /най-вече, но и от моите такива/ рискът от алергии /от всякакъв тип/ е увеличен  Peace
И май единственото което мога аз да направя  е да не й вкарвам белтък от крава до 1г. и да кърмя колкото мога...
/ще питам учителката как е правилно да се казва Крави / Кравешки ... или нещо друго, че много се дразня вече че ни едното не ми звучи Simple Smile)))/

# 333
  • Пловдив
Тонита,Таня не е с АД.Няма никакви изявени алергии слава Богу.Но и аз като Карбо,искам да не й вкарвам предпоставки за алергии.

# 334
Мама З моля за информация Praynig може ли да кръстим малкият , ако баща му не е кръстен?

Да, няма проблем. Важното е кръстниците да са!  Peace

И аз не смея да бързам със захранването от страх с тези алергии. Не съм започнала още с попарите, защото и глутен не съм въвела. От друга страна, момчето си изяжда всичко и явно не му стига. Thinking

# 335
Привет!
Ние снощи ходихме на караоке бар с мижа ми, съвсем неочаквано- от празника за моя РД (следобеден) отидохме на друг РД (Аз се прибрах и приспах децата и бабата застъпи) и от там на караоке. Изобщо не ми се вярваше че ще пея (пея мноооого фалшиво Simple Smile ), обаче пях, драх се, чак гърлото ме боли hahaha
Ама добре ми дойде. Прибрахме се чак когато Алекс се събудил и се разплакал че си иска маааамаааааааа! И събудил и Дими. Това пък му е хубавото на малкия град- винаги сме на 5 мин. от къщи Simple Smile

Сияние, знаех си Simple Smile

Карбо, някакво златно бижу, ако може нещо символично- струва ми се че възрастните жени обичат да носят бижута, които имат някакво емоционално значение Simple Smile

# 336
Здравейте, ние от няколко дни имаме от време на време интернет-да не кажа два дни никакъв и много се бях изнервила.

Много се зарадвах като прочетох за Прити!

Чета,че коментирате ортопеди - ние ходихме миналата седмица на такъв,тъй като Ралица започна да си се изправя в креватчето и да стъпва накриво с дясното краче. Доктора ни обясни,че в момента това стъпване не е по сигнал от мозъка, а е механично и тъй като е родена с позиционно изкривено краче и мускулите от вътрешната част на ходилото са по-силни, докато стъпва механично ще стъпва така. На мен много не ми хареса този отговор, но какво да кажа...Попитах го дали не трябва да носи някакви специално обувки и той каза,че не е задължително, но най-добрите обувки са меките. Това,което ме изненада още е ,че каза че децата ходят абсолютно самосточтелно и стабилно на 1,7 година newsm78 (аз си мислен,че е по-рано) и тогава ни иска на контролен преглед.
Другото, което също не ми хареса никак е за плоскостъпието - сега ясно се вижда,че няма свивка на ходилото и той каза,че ще е така до 4-5 годишна възраст - след това трябва да го израстне.
Абе не се успокоих особено след този преглед, защото всичко остава в бъдеще и не знам дали, е сигурен в това, което казва.

Честит рожден ден на Баш Алхимика - много да слуша Мая и Мимето и много щастие в дома!

Целувки на всички и всички болнички да се оправят бързо!

# 337
Добро утро!!!

Вчера и ние се възползвахме от приятното време и ходихме до едно село Ичера, където уж Цар Симеон е ходил на лов Flutter Мн чист въздух, красива природа, но в интерес на истината по ми хареса на Жеравна.

Тези, които искат могат да видят още снимки тук

# 338
  • пак там
Здравейте!

Ние се върнахме от Пловдив - болни и тримата, малчо обаче е с такава хрема, че едвам диша, милият... Та по този повод сме затворени вкъщи поне един-два дена, че въобще не съм сигурна, че е вирус... по-скоро баба му в желанието да го разхожда повече, май го простуди леко (а ние с мъжа ми просто спахме на отворен прозорец едната нощ...)

Дорабела, доколкото съм чувала, всички хлапета се раждат плоскостъпи, а към 4-5 годишна възраст се оправят. Може и да греша, разбира се, но така четох... тук някъде из форума...

Така... а сега една тема за дискусия. Събирам мнения по следния въпрос: с мъжа ми обсъждаме дали да не се пренесем да живеем в Пловдив по ред причини, и сега претегляме за и против. И понеже не искам да се влияете от нашите причини, ще помоля мамите от София и от Пловдив да ми спретнат едно бързо списъче с предимствата и недостатъците на всеки от двата града (всяка за своя град). Така да се каже - независимо мнение.  Mr. Green Предварително благодаря!  Hug

# 339
Добро утро мами,
ние нямахме комп 2 дена и затова не съм се отчитала. Ще се връщам да чета после всичко.
ЧРД на патерици на Прити - да си жива и здрава и да те радва малкото слънчице в къщи!!!
Миме, да ви е жив и здрав башАлхимика - да се грижи за вас, да ви обича много с Майчето!!!

Рися, оздравявайте бързо!!!
Доколкото мога да съм ти полезна по отношение на СФ според мен
предимствата са:
- по-лесно се намира работа /предполагам/;
- по-високи заплати;
- тук са повечето държавни институции;
- лесен достъп до сравнително добро лечение /това е относително/;
недостатъци:
- мръсно е;
- трудно се намира място в детските градини и на паркингите;
- има задръствания и трудно придвижване;
- градския транспорт е ужасен;
- част от хората те "прегазват" с простотия и наглост;
- високи цени на апартаменти, услуги, стоки и т.н;
- корупция за почти всяко нещо;
- липса на дисциплина в училище /алкохол, наркотици и т.н./, както и на добри учители /почти не останаха/;
- висока престъпност заради голямата анонимност...
Може би има и друго, предполагам, че някои от нещата важат за повечето големи градове, но за тези се сещам в момента. Това си е моя град, в който съм родена и израснала, имам всичко и си го обичам много, но може би заради недостатъците съм готова в някой момент и да го напусна.

За алергиите и плоскостъпието съм "боса", така че само ще чета.
 Hug

# 340
Здравейте, и ние сме в отбора на кашлящите - и тримата #Crazy

Карбо, и ние бяхме ходили при Цолов  лятото и тогава чисти сополите на малката с една прахосмукачка. Все си мисля ,че е бил пийнал тогава newsm78 Дано се държи адекватно с вас!

Рися, мойте за и против София се покриват с тези на Бисерче!

Една снимка,да не ни забравите!

# 341
Ооо,Рися,Пловдив е страхотен град,а и веднага ще си намериш дружки-съсектантки!  Mr. Green Основното ,обаче,което ще наклони везните в едната или другата посока ще са именно причините,които ни спестяваш за да не ни влияят... Laughing Иначе не виждам какво би изгубила от София само като град...

Карбо,ако знаеш как те разбирам за учителката! Имах уникална такава от 1 до 3 клас.Много ми повлия в този толкова важен период! Янаст ти е дала хубава идея.Мисля,че много ще я трогнете ако включите и някакво послание-да знае,че е оставила следа ...

Дорабела  Laughing(странно ми е да се обръщам към теб с ник-а ти) ,нали консултацията беше при професор,наложил се като име? Това за плоскостъпието и стабилното самостоятелно прохождане на 1,7 г и аз мисля,че е точно така.Няма причина да неглижира проблема ви,ако има такъв! Потърси още едно мнение и дано този път не те объркат!

Камиии,страхотни снимки!Почти усетих чистия въздух и тишината...

МамаЗ,вчера бях на гости при една наскоро родила приятелка.Същия ден бяха ходили в църква за молитвата на 40-ия ден.Мъжът й ми показва снимки на телефона си и...познай!  Wink Този свещеник го познавам!Така де...познавам жена му и децата му! Светът е малък.

Мнооого мрачно стана днес...Пишете повече!

А аз вече си имам конкуренция за компютъра...Скоро май ще се наложи да го обявя за развален..

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 10:15 от толо

# 342
Здравейте и от нас с Яна!
Днес времето е много неприятно мъгливо, а и цяла седмица го дават неподходящо за разходки, така че ще общуваме виртуално до подобряване на времето.
Ние снощи се завърнахме от Априлци. Бяхме там с още 3 семейства с 3 дечица. Весело си изкарахме, макар досега да не бях почивала с толкова дечица на едно място. Осъзнах едно - ако човек тръгва без някакви много големи очаквания и е склонен да не планира много-много, дори и с 4 деца човек може да си почине и да си прекара приятно времето.
Априлци е хубаво местенце, не пропуснахме да минем и през Троянския манастир и през природо-научния музей в Черни осъм.

Тонита 6, извинявай, не се обадих да се видим, ама такава тумба бяхме, че просто беше невъзможно. Но благодаря все пак за милата покана да се видим.

Доре, извинявай, че пропуснах да ти върна обаждането в събота, ама Яна беше заспала и едва снощи се сетих. Дано не съм те обидила, че забравих.

# 343
  • София
Добро утро!
Последните дни активността нещо клони към нула - така е, последните хубави дни трябва да се оползотворяват максимално.  Simple Smile

Една скромна почерпка от мене за моето "порастване":

Емо беше решил да е първия, който ще ме поздрави и зтова в 00.10ч се събуди с ужасен рев, после се събуди в 4ч и реши, че е време за игра и така до 5ч, после в 5.40 пак беше готов за игра, но ... този път вече съм заспала и незнам докога е играл в леглото си, но е заспал САМ  Shocked Иначе, когато сме в къщи, иска непрекъснато да обикаля прав /хваща се за каквото докопа/ и изобщо вече не мога да седна пред компютъра.

# 344
Мами,някой ще пуска ли скоро поръчка в mytoys,че съм си харесала едно чувалче за крачета,а само за него не ми се пуска поръчка(а и малко съм сакатичка hahaha).В момента са доста намалени.
Aко някой се интересува може да погледне!
http://www.mytoys.de/catalog/search?query=Fleece-+Fu%C3%9Fsack+& … roductsPerPage=20
Рися,относно преместването ви в Пловдив мога да кажа:
За Пловдив:
-трудно можеш да намериш добре платена работа,освен ако не си тесен специалист
-заплатите са доста по-ниски (в момента най-смешното при търсене на работа са заплатите съобразени с финансовата криза #2gunfire)
-ниски наеми на жилища,спрямо София,но обвързани с  нормалната работна заплата тук,пак са си голяма част от разходите
Всичко останало в Пловдив за мен е по-добро от София,но съм си пристрастна,защото си харесвам града.
На нас също от година може би ни предстои местене в София,но все отлагаме,защото в Пловдив си ни харесва повече за живеене Hug

Общи условия

Активация на акаунт