Да живееш с левичар! Комично - обучителна.

• 8 219
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
  • София
хм, ми то аз като ви чета - явно не съм 110% (както казват футболистите) левичар. Нямам проблем с рязането на хляб - режа си всичко хато го хващам с дясната ръка и ножа в лявата.

Приборите не си обръщам, единствено лъжицата разменям. Мишката за компютъра също си ползвам с дясната, както и както вече казах - ножицата.

На моя баща са му връзвали ръката за стола като малък и въобще - голямо мъчение е било. Затова той ме подкрепяше и като дете всъщност ме тормозеше само учителката ми по математика от 1-2-3 клас. В резултат на това цял живот си пиша чудесно с лявата ръка, но бъкел не разбирам от математика  ooooh!

Аз обаче съм голям инат и сама се научих да пиша и с дясната. Не е красиво, нито е бързо и уверено като с лявата, но като цяло се получава.

# 31
Мъжо е левичар,най-ме е яд ,че основно с него играем тенис на маса и вече като се случи да играя с десничар ми е терсене hahaha!

Много е кофти това, винаги ти е наопаки, а за билярд да не говорим - голяма атракция е.

Моя като малък е бил голяма надежда в бокса - обратния гард там много се цени, но естествено свеки не е разрешила да спортува такъв травматичен спорт.

А белачките за краставици дето са като нож е голяма атракция - все едно остри молив  Laughing

# 32
и дъщеря ми бели с белачката краставицата се едно подостря молив.в началото докато светна защо и правих забележка  Laughing. не е споделяла да има проблем с рязането с ножица, не бях се и замисляла

# 33
Това с уредите го усетих твърде осезателно с един газив котлон на приятели.  Докато намеря врътката, докато усетя накъде да я врътна, кафето изкипява , разлива се  и  олива всичко наоколо.   

# 34
Само да спомена, че и в България продават белачки за левичари. /майка ми ми беше купила две да си имам/.
Като малка и аз изядох доста бой от учителката докато ме научи да пиша с дясната. Но не можа да ме научи да рисувам с дясната. Даже учих в художестена паралелка и до сега си рисувам с лявата, но пиша с дясната. Мога и с лявата да пиша, но много бавно. В резултат на цялото това нещо и с двете ръце пиша ужасно , невероятно грозно.

# 35
  • София
И аз съм левичарка. Никога не са ме мъчили да пиша с дясната ръка. Нямам проблеми с рязането на хляб и други. Но за съжаление не мога да пиша красиво и да рисувам. На никой от близките ми не му е било странно да ме гледа като правя нещо с лявата.

# 36
  • София
Аз също съм левичар, но ползвам ножицата и мишката с дясната.
Това за плетенето много ми хареса - никой не може да ме научи да плета на 1 кука.  Crazy

Има една теория, че левичарите са по-сръчни именно защото цял живот им се налага да използват уреди за десняци и волю-неволю използват и двете си ръце.

И много, ама много ми е странно като видя някой да пише или да реже с лявата ръка. И също някоя коса, сресана с "левичарски" път. Това не знам дали се дължи на лявата ръка, но повечето хора са с път отляво. Моят е отдясно и в окледалото като се погледна ми е ок, но като видя друго момиче с десен път и ми се струва, че главата му е крива.

# 37
Има една теория, че левичарите са по-сръчни именно защото цял живот им се налага да използват уреди за десняци и волю-неволю използват и двете си ръце.

Баш така си е. Аз с лявата ръка не мога дори да се почеша, а дъщеря ми използва и двете еднакво.

# 38
  • в резерват
Аз съм си 100 процентова левичарка-  пиша си само с лявата ръка и  шашкам хората като ме видят с нож в ръката, особено близките около мен мъже  Laughing

Най-големият майтап беше физиономията на инструктора ми по кормуване, когато ме видя как се опитвам да сменям скоростите с лявата ръка и оставях кормилото на автопилот.........докато се науча да карам като "хората" взех толкова часове , колкото по принцип им трябват на шофьорите на камиони и опасни товари.....
когато бях студентка ходех само на последните лекции, затова пък винаги сядах най-отпред, съответно ме запомняха с леворъкието ми и после на изпита "ааааа колежке, вие  бяхте от редовните  " и никога не ме късаха...

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 20:49 от Арбанашка кокона

# 39
  • София
Наскоро се опулих, като разбрах и видях ножица за левичари ...

Къде? Търся  Tired

Заповядай:

http://www.cie-bg.eu/cgi-bin/index.pl?_state=OfferRequest&offer=277

За щастие тази порочна практика за принудителна смяна на водещата ръка, вече е отпаднала.
Има данни, че такава смяна би могла да доведе до заекване.

# 40

Супер  Heart Eyes ще ти пиша на ЛС  Hug дъщеря ми е левичар и виждам, че не с всяка ножица може да реже  Tired

sophsan, 33 лв. за ножица няма да дам  Mr. Green

# 41
  • София

Естествено, че това е много по-изгодна оферта, супер щом има кой да ги донесе.  Peace

# 42
Супер  Heart Eyes ще ти пиша на ЛС  Hug дъщеря ми е левичар и виждам, че не с всяка ножица може да реже  Tired

Има в представителството на кохи нор:
http://www.koh-i-noor.bg/index.php?option=com_virtuemart&pag … =159&Itemid=4
Офиса им е близо до метростанция Сливница.

# 43
Хайде и аз в отбора на левичарите. Всичко правя с лявата ръка, но пиша с дясната - като дете все ми правиха забележка, та съм взела и съм се научила. Помня, че баба ми навремето видя доста зор, докато се науча да шия - и така не успя да ме научи с дясната, сама си се научих с лявата. Доста дълги години някои неща правех с двете ръце - играех федербал с двете, гладех с двете (всъщност и досега мога и с двете, но определено си предпочитам лявата). Помня, че като дете ядях едновременно с двете - лъжицата в едната, вилицата в другата... Сега обаче си държа ножа и вилицата по правилата и нищо не заменям. Аз самата обаче навремето доста се измъчих, докато свикна с мишката на компютъра, пробвах да я слагам от ляво, но ми беше доста оплетено, та с доста мъки, но сама се научих с дясната и сега нямам проблеми.
В къщи от време на време се случва някой коментар относно моите способности, но хич даже и не обръщам внимание.
Помня обаче една забавна история - навремето работех за кратко в един цветарски магазин. И трябваше по поръчка да правим няколко еднакви букета. Та аз трябваше да правя същото, което правеше и шефката. Тя по едно време гледа и се чуди защо нещо не й пасва - оказа се, че съм направила огледален образ - аз държа букета с лявата и подреждам с дясната, а тя обратното.

# 44
  Много весела темичка Laughing...все едно четях за себе си, ама в нашето семейство и тримата сме левичари- аз, мъжът, детето...май и заради това нищо от това, което каза не ни прави впечатление, макар и да е вярно...Simple SmileSimple SmileSimple Smile...особено за рязането на хляб и писането...оф, не мога да спра да се смея... Mr. Green...много усмивки  и на вас...

Общи условия

Активация на акаунт