Несполучливи ли са браковете сключени рано?

• 6 117
  • 95
  •   1
Отговори
# 60
Айде сега те само лекарите дават нощни смени   Joy Joy Joy
Като има да се случва нещо то просто става ..........

Ее, не, но за тях идеше реч  Grinning Той и моя напоследък дава нощни, но на кораба има само филипинци от мъжки пол  hahaha

# 61
Много хубав сериал,следя го с интерес. tv  Popcorn

# 62
Сестра ми не, че се е омъжила точно по сметка, но това изигра много голяма роля,
а и бракът и беше малко насила, т.е. сестра ми, родителите ми и родителите на момчето много настояваха и трябваше доста време да врънкат съпругът и докато той се навие.

Както го описваш, за мен става ясно, че бракът е несполучлив не защото са се оженили рано, ами защото е бил нежелан от страна на мъжа. Човекът не е искал да се жени за сестра ти (поне на онзи етап), но са го натиснали и се е поддал. Насила хубост не става.

Всички даваме всичко за тях само и само да им върви семейството.

Оставете ги на мира. Сериозно. Такова вмешателство, па макар и с добри намерения, за мен е неприемливо.

Чудя се какво става тук, имам чувство че всеки премълчава нещо от мен и се чудя какво е то?

Не е нужно всички да ти казват всичко. Хората си имат периметър на лично пространство и определят кого и доколко да допуснат в него. Ти си имаш семейство, гледай си него и не се бъркай в чуждите. Разбирам, че всички обичате сестра ти и й желаете доброто, но наистина няма нужда да се изживявате като Тимур и неговата команда. Каквото и да сторите, не можете да накарате зет ти да я обича насила.

# 63
Така както ги дундуркате май е време да им спретнете един брачен договор, като не пропуснете да уточните  и  какви средства влага в частния кабинет едната страна и съответно  какъв брой изневери има право другата страна, давайте им го да разписват, стискайте ръцете и се молете да им се размине разводът ooooh!

# 64
Това не е брак сключен рано,това е брак,който въобще не е трябвало да се сключва.За този брак рано би било да го сключат дори на 70 години,след 50-годишно гаджосване.
Никога една жена не бива да се отъждествява само с домакинството и да бъде мебел в собствената си къща.Тя дефакто няма свой собствен живот,а само роля-тази на домакинята,която каквото и да стане,мястото и е до печката.
Мъжът й също не става и не заради изневярата,а заради това,че е допуснал да се ожени  за жена,която не обича.Сега цял живот ще наказва себе си с невъзможни,скрити любови,съпругата си-със своите лъжи и студенина и в последствие и децата си.
Най-доброто,което може да направи сестра ти е да се вземе в ръце и да реши какво ще прави с живота си.Но то едва ли има смисъл,тъй като по-нагоре прочетох,че тя е склонна да търпи изневери,но не и развод.

# 65
Влизам ли в клишето? Оженихме се аз на 19 , той на 21. На 20 родих дъщеря си, на 28 - сина си. Скоро ще имаме 32 годишнина от брака. 33 г от както се познаваме. Смятайте сега !
Това което ще те посъветвам е и твоя съпруг да демонстрира малко романтика пред родителите ви. Я офис, я цех, я магазин- нещо подходящо за семейното ви благополучие.    Тогава вече може да се каже, че родителите ви не ви делят, не толерират мързела на сестра ти и не купуват "семейното и щастие".

# 66
Всички лекари са коцкари, а ако не е, ще го направят. Красиви сестрички които им се увиват-БОЛ. И колегите им кръшкат, та не върви да се цепиш от "компанията". Да се омъжиш за лекар, трябва да не си в ред с главата. Wink
Не стига че пари нямат, ами си и развяват оная работа по дежурства.

# 67
Всички лекари са коцкари, а ако не е, ще го направят. Красиви сестрички които им се увиват-БОЛ. И колегите им кръшкат, та не върви да се цепиш от "компанията". Да се омъжиш за лекар, трябва да не си в ред с главата. Wink

Ооооо, всички до един са така, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!  Joy

# 68
Егати, добре че моя е зъболекар. Там поне дежурства няма. Направо ме вкарахте във филма с тия изказвания. Wink Пък и зъбарите не са чак толкова зле с парите.

Истината е, че живота може да ти пондесе много неочаквани неща. Сестрата на авторката обаче сам сама си е виновна за поднесеното. Дано на този брак да му е отредено още малко време, за да може да се вземе тя в ръце и да си върне мъжа ако е възможно.

# 69

Не съм в ред с главата   Crossing Arms
Мъжо пък не кръшка /може би/ hahaha Joy Joy Joy
Още малко и аз се вкарвам във филмa

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 09:40 от lasi

# 70
Аз не мисля, че не са сполучливи.
Поне съм останала с такова впечатление, защото съм заобиколена от хора, подписали брак след като са се запознали броени месеци преди това.
За мен тези са по - несполучливи, защото хората просто не се познават все още напълно, когато подписват. И ествествено след това идват проблемите от различни естества. Като най-малкия от тях е съвместното съжителство.
Повечето мои познати, които подписаха бързо, бяха пред разводи точно на първата година след брака.

Иначе какво ако си на 20 или 21? Ако си имал дългогодишна връзка с този човек и се познавате напълно, не виждам проблем бракът да излезе несполучлив.

# 71
В предишната ми работа ми беше много интересно от гледна точка на статистиката. Simple Smile Защото имаше от общо 50 души колеги, 4 много ранни брака - говоря за възраст 19-20-21 години. От 4те брака, само 1 продължава и в момента. Другите са завършили с развод за съжаление.  Confused

# 72
В предишната ми работа ми беше много интересно от гледна точка на статистиката. Simple Smile Защото имаше от общо 50 души колеги, 4 много ранни брака - говоря за възраст 19-20-21 години. От 4те брака, само 1 продължава и в момента. Другите са завършили с развод за съжаление.  Confused
Явно статистиката е почти същата, като тази със съученичките ми, за която споменах.

Ами нормално е, млади хора по на 20 години, живее им се, ходи им се по дискотеки, кръчми, флиртува им се, предоставят им се безкрайно много възможности за нови запознанства примерно в университет, нова работа и т.н. , но уви вече са женени и със съвсем различни задължения. По някое време на много от тях им писва и не издържат на изкушенията. 
Приятелките им в същия момент сменят разни гаджета, ходят напред-назад, учат по чужбините с една дума трупат житейски опит.
Имам една приятелка, която се омъжи на 21 след 3 месеца връзка и роди две деца набързо, като смяташе, че като стане на 30 и децата и поотраснат ще си поживее, ще се запише да учи висше и т.н. Ама си остана с плановете, сега като мина 30-те и ми казва непрекъснато, че никога не би се омъжила толкова рано, т.е че е направила грешка с това прибързване.
Отделно пък и че с мъжа й не се разбират много добре, ама тя си го е "избрала" - всъщност силна дума избрала отнасяща се едва до вторият й интимен партньор.

# 73
Greene, и аз обичам така де се говори от опит, наблюдения , а не просто някакви твърдения и т.н. Имам също чудесни примери за ранни бракове, които са дълги и щастливи.  Heart Eyes Но е факт, че докато е малък, човек има по-други, по-оптимистични ли да ги нарека, вярва в светлото бъдеще и не вижда докрай отрицателни качества на човек. То е прекрасно да вярваш в доброто и да си оптимист, но си мисля, че към 24-25 год. вече човек идеално си представя какъв е, какво може, какво търси и т.н.
Но пак повтарям - това не е правило, има и късно омъжили се - и пак са нещастни в любовта.... Confused Правило няма, има често повтарящи се случаи. Simple Smile

# 74
  • София
Втора братовчедка на мъжа ми се е оженила на има-няма 20 години. И тя, и мъжа й са привлекателни като външност и интелект и привличат другия пол. Плюс това тя работи в голяма фирма и е повече от добре финансово. Преди време чух от нея: "Колегите ми викат Касандра (помните ли този латино сериал?), защото за мен имало само един мъж"  #Crazy
Аз самата съм омъжена сравнително рано и го смятам за грешка, защото не бяхме узрели да се оправяме сами, помагаха ни моите родители и оттам пък възникнаха куп други проблеми.
За лекарите - не съм съгласна, че не изкарват пари...това беше преди 10-ти ноември.
Иначе ситуацията е ясна...сестрите са жени, с по 5-6 до 10 години по-млади от лекарките...и значително повече от мъжете.
Майка ми, която е зъболекарка, казваше: "Повечето от сестрите са кандидатствали неуспешно медицина ...това им е комплекс и затова все плюят лекарите, че нищо не знаят...но гледат да си хванат доктор."
Но е факт, че докато е малък, човек има по-други, по-оптимистични ли да ги нарека, вярва в светлото бъдеще и не вижда докрай отрицателни качества на човек. То е прекрасно да вярваш в доброто и да си оптимист, но си мисля, че към 24-25 год. вече човек идеално си представя какъв е, какво може, какво търси и т.н.
Не съм сигурна... в днешно време хората "удължават" младостта си.... учат до по-късно, създават семейства по-късно... има хора, които така и не узряват за семейство/трайна връзка

Общи условия

Активация на акаунт