Раждане вкъщи 5

• 44 742
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета, а по кое време на деня планирате да е срещата?

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 23:31 от Iva_D

# 166
Момичета, а по кое време на дена планирате да е срещата?
От 17 ч. Добре си дошла  Hug

# 167
Пожелавам безпроблемно раждане на Лорчето! Ще чакаме тук хубави новини от нея Peace
Момичета, не ми се ще да ям люто, ананас и изобщо да правя каквото и да е с което да провокирам раждането. Последните дни всеки ден усещам нови промени в тялото си. Продължавам да се подготвям за раждането (физиологически), предполагам и бебето също, и не ми се ще да го форсирам или прескачам този процес Hug 

# 168
Стискаме ти палци, heureuse! 

Днес прочетох на CNN, че в Щатите все повече болници забраняват ВБАК, дори когато си имала вече едно вагинално раждане след секциото.  Описваха историята на някаква жена, на която й се налага да роди 4тото си дете на 300 мили от града където живее, защото изведнъж нейната болница отказва да я приеме за ВБАК и дори й казват, че със съд ще я принудят да роди секцио!  Shocked

# 169
  • София
Момичета, а по кое време на дена планирате да е срещата?
От 17 ч. Добре си дошла  Hug
Simple Smile
Аз и малкия.

# 170
Отдавна слушам за темата за домашното раждане. Ето, най-сетне попаднах на нея  Grinning
И се включвам точно навреме за срещата  Laughing
Много ще се радвам да ви видя всички. Идеята за книга ми е на сърцето.

Меги, няма да стане с половината етаж. Той целият е достатъчно малък, че да го цепим.

# 171
Много хубава групичка се събирате. Скрита камера може ли?  Wink

heureuse, надявам се всичко да мине по вода. Много мъчно ми става като жена трябва да се "пазари" за правата си.

Благодаря за коментарите  Peace

Ива, за проверката на разкритието - според мен е абсолютно ненужна особено в болнична атмосфера, който и да го прави. Не дава никаква информация на която може да се разчита и в повечето случаи срутва родилката, защото разкритието е "само..." след няколко часа раждане. А фактически може да се мине от 3 до 10 сантиметра за пет минути и за няколко дни. И като цяло има воала на някакво недоверие към тялото. Една добра акушерка няма нужда от това бъркане, гледайки и слушайки майката са достатъчни - в болницата нямат време за такива работи. А жената ако се води по тялото, също знае. Аз знаех дори с първото ми дете, когато раждането беше точно преди момента за напъните - а беше малко по-малко от 3 часа след първата контракция.
Ако майката не може да се успокои и настоява да знае, по каквито и да било причини, това е вече друга работа и 'самопроверка' може да е най-добрит вариант.

# 172
Стискаме ти палци, heureuse!  

Днес прочетох на CNN, че в Щатите все повече болници забраняват ВБАК, дори когато си имала вече едно вагинално раждане след секциото.  Описваха историята на някаква жена, на която й се налага да роди 4тото си дете на 300 мили от града където живее, защото изведнъж нейната болница отказва да я приеме за ВБАК и дори й казват, че със съд ще я принудят да роди секцио!  Shocked

Благодаря за стиснатите палци Peace Това което става в Щатите ми изглежда зловещо. От няколко дни съм се зачела във форума ВБАК на ИКАН и просто нямам думи. Ще дам само два примера, свързани с преносването и то в две от тези 50 % болници, които "приемат" още  ВБАК:

Our hospital's policy is that if you want to attempt a VBAC you HAVE to be induced. If you go into labor prior to your induction or scheduled c-section, they will automatically perform a c-section. (Само да спомена за непознатите с ВБАК, че индуцирането е един от основните рискови фактори за руптура при ВБАК, някъде даже четох че на него се дължат 50 % от случаите на руптура)

Втори пример:
yeah the first place I went to for this pregnancy told me that if I wanted a natural VBAC I would have to go into spontaneous labor by 38 weeks.  If not I would be induced at that time and if that didn't work I would be sectioned...

Ето оттук, ама за да четете форума трябва регистрация:
http://ican-online.org/forum/index.php?topic=1780.0

Момичета, можете ли да дадете едно рамо с темата за ВБАК в подфорум "Майки", че сега не ми е останало много време, а темата за рисковете от секциото и повторното секцио е огромна. Някои момичета проявяват интерес към идеята за ВБАК, просто имат нужда от повече информация:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432846.105

Sheila, благодаря Hug

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 06:43 от heureuse

# 173
  • София
Sheila, абсолютно съм съгласна Simple Smile.
Пуснах линка, защото heureuse се интересуваше, а и може да има смисъл, ако не раждаш вкъщи, но изчакваш последния момент, за да отидеш в болница. Много жени, точно както казваш, тръгват към в болницата, защото решават, че е минало много време от началото на контракциите и са с голямо разкритие, а се оказва, че с с 3см и оттам нататък, попаднал в машината, е много, много трудно Confused., т.е може да има смисъл, за да си останеш у дома максимално дълго (или не можеш да разпознаеш добре сигналите на тялото си Simple Smile)

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 09:16 от Iva_D

# 174
  • ул. "Мечтание"
Майче, привет и тук! Много ще се радвам да се видим на срещата!

Аз следя доста чужбински блогове по темата и в няколко попаднах дори на случаи в които майката е била задължена със съд да й бъде направено секцио, което много ме потресе! Shocked Божичко, на къде отива тоя свят!  ooooh!

# 175
Сстрашно активни сте били в последно време. Браво.   bouquet
И аз да се включа с каквото мога за помощ- редактиране, идеи, писане, преводи.

За срещата съм за- бройте мен и малката.

# 176
heureuse, и аз съм сигурна, че всичко ще мине прекрасно. Щом и твоята настройка е такава, няма начин просто.
Sheila , прекрасен, прекраасен клип. Толкова е вдъхновяващ!

Момичета, влизам и за да ви пиша, че съм бременна. Терминът ми е края на май. Душицата не сме я планирали и ми е малко шоково още, не мога да се усетя като бременна и изпитвам много смесени чувства. Абе въртеше ми се усещането за бебе преди два-три месеца и ето, че някой ни е избрал:) Мъжът ми е супер щастлив, на мен явно ми трябва още време за да затопля, но определено искам още деца и понеже съм много колеблива, явно то е решило да вземе нещата в свои ръце Laughing
Сега започвам сериозното четене и подготвяне. Не съм сигурна, че ще събера смелост за домашно раждане обаче:( За сега съм сигурна, че искам до последно да съм у дома, а после водно раждане, до колкото разбрах само в Тина Киркова го има в Сф.
Та това е за сега от мен. Hug

# 177
  • ул. "Мечтание"
Ехааа, супер новина! Честито и леко бременеене!

А ще дойдеш ли на срещата?

# 178
Честито, Azalea!  Hug Прекрасна бременност ти желая!
heureuse, реших точно сега да не пускам за рисковете от повторно секцио, за да не стане мега-скандал, че ми се струва, че натам вървят нещата. Но по-нататък ще го направя.
Пиши как си и какво чувстваш, ако имаш желание. Много е вълнуващо  Hug

# 179
Azalea Честито!  Grinning
Имаш достатъчно време да събереш всичката информация, която те интересува.

heureuse Лягам си и ставам с мисълта за теб и бебчо! Пожелавам Ви едно прекрасно преживяване!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт