Раждане вкъщи 5

• 45 509
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
  • ул. "Мечтание"
Меги и аз за тоя синдром се сетих, но не се сетих как се казва!  Wink

Което ми напомня, че би било добър ход да го публикавам в блога си какво представлява към публикацията за хепънинга.  Thinking

Шейла  Hug

# 586
Ох, сега видях копие от това "информирано" съгласие от другата тема и направо ми призля. Наистина ли това се подписва в болницата?
http://mayadob.hit.bg/informirano-tina_2009.pdf

Моля да ме включите и мен, ако акциите по този въпрос се обсъждат и някъде другаде. Много искам да помогна с каквото мога.

# 587
Kaкво излиза, че из нашите болници това е методът на работа и ако подпишеш ,че се откаваш какво?Отиваш си.Тоест те алтернатива не предлагат.Или приемаш техния начин и подписваш или..?

# 588
  • ул. "Мечтание"
Kaкво излиза, че из нашите болници това е методът на работа и ако подпишеш ,че се откаваш какво?Отиваш си.Тоест те алтернатива не предлагат.Или приемаш техния начин и подписваш или..?

Не, не предлагат!  Sad

# 589
Sheila, аз лично нямам нищо против да си опиша раждането, но не знам дали е подходящо, било е преди близо две години, не се поинтересувах да науча имената на присъстващите, (за което и досега ме е яд), освен на една от докторките, не е имало чак такова насилие като при Лорчето, защото не съм им противоречала особенно, но останалия ужас си го имаше, ако все пак има смисъл, нямам нищо против да го разкажа.

# 590
  • София
В потрес съм от историите, които Лорчето и анонимната жена разказаха в темата за петицията. Всеки път, като я отворя, се разстройвам. Нямам надежда за естествено раждане, след секциото си (поне планово беше) мога само да се надявам на "нормално" дирижирано раждане, ако се правя на глупава и подчертано добронамерена към целия екип и всички, които решат да ме бъркат, връзват и т.н. В най-добрия случай.
Остава ми само надеждата с постоянно искане от страна на родилките - кога по-меко, кога по-твърдо, постепенно и лекарите да се насочат към истински естественото раждане. Бих родила вкъщи с опитна акушерка, ако има легална възможност един ден. Стига да съм все още в детеродна възраст  Mr. Green

PS Зозима, за срещата на 26 окт. за ВБАК: всичко си беше точно. Жалко, че бяхме ограничени откъм време, понеже щеше да е хубаво и някоя и друга оптимистична история да си кажем за край Simple Smile

# 591
Лорчето, Честита ви Пламена! Жива и здрава да ви е! И дълго кърмене в тандем Simple Smile Всичко друго са го казали момичетата, да не ги поватрям. Много, много сили и занапред, и все толква силна вяра в себе си!

И аз само чета, през ден, през два. Но разказа на Лорчето ме потресе, просълзи, разгневи и обърна всичко в мен. Нямам сили тази вечер да прочета другите. А тези лекари спят спокойно. А най-лошото от всичко е, че си вярват, че така трябва да стават нещата и е за добро на бебето, на родилката и т.н.

Ярка птица, и от мен късно, за успокоение по повод подготвителнте контракции. И аз четейки отчетните по време на 1вата ми бременност си казвах, бре, защо тук никой не ми дава магнезии. Да не си навредя на бебето. Позната Бг акушерка, каза да внимавам, да не би като стане по-голямо бебето, да започне да страда плода. И аз още повече се ошашках. После си поговорих с акушерката тук, на консултацията, разпитах я, и тя ме успокой, каза, че ако се отпуска при почивка, няма страшно“ просто някои бременни ги имат от рано (при мен още от 5тия месец и двата пъти) а други изобщо не разбират каквое подготвителна контракция. Когато усетя да се втвърдява коремът ми, да седна, или легна, за да се отпусне мускулатурата.  Раждане 10 преди термин с 1вото, и раждане на термин с второто.

# 592
С Маги имах много често такива стягания/подготвителни контракции от рано- около 5-я месец. Но си мисля, че тогава беше по-скоро от нерви и притеснения, психическо натоварване. Пила съм магнезий. Много не ги обмислях нещата, допълнителна информация не съм търсила.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 02:53 от Вери

# 593
Аз също съм потресена от разказа на Лорчето! Идеята ви за протест ми се струва добра, едва ли ще се съберат много хора, но пък и малко да са важното е качеството, нали?! Бих се включила с разказ, макар и не толкова потресаващ.

# 594
  • Pb
Не можах да го прочета разказа на Лорчето до края, просто не успях, насълзиха ми се очите... Изказвам възхищението си пред хора, които успяват да отстояват себе си!

Момичета, колко време след оплождането теста би отчел положителен резултат? Имам големи съмнения, че съм бременна. Объркана съм много и адски неподготвена за една такава новина, главата ми ври от мисли... 

# 595
Момичета, колко време след оплождането теста би отчел положителен резултат? Имам големи съмнения, че съм бременна. Объркана съм много и адски неподготвена за една такава новина, главата ми ври от мисли... 

Вариантите са много... зависи колко е чувствителен теста, кога е овулацията, колко бързо се удвоятва ЧХГ. Като цяло при чувствителност 20, може и след 1 седмица, при 25, каквито са повечето, препоръчват след закъснението да се направи.
Най-точен отговор би ти дал кръвен тест през 2 дни, ако си преди закъснението и обикновен уринен тест (стига де е в ред самия тест) ако е след закъснението...

Надявам се скоро да намериш покой Simple Smile

# 596
Звездичка, няма защо да е толкова фрапиращо раждането, въпреки че повечето болнични ми действат така. Ако за теб е било ужасяващо, това е достатъчно.

Елхичка, има тестове които показват резултат около 10 дни след оплождането. Дано да е такъв какъвто го искаш.

# 597
Елхичка, има тестове които показват резултат около 10 дни след оплождането.
Някъде тогава ми го отчете на мен. Аз си правех тестове всяка сутрин като ненормална още 5 дена след оплождането.

# 598
Rikk, говорих с приятелката ми. Единствената подходяща за момента алтернатива е жалба пред "Амнести интернешънъл". По съдебен път ще отнеме твърде много време, защото първо трябва да се преборят всички български съдебни инстанции отдолу нагоре.

# 599
Вечи, в Естествено вече са събрали много подобни истории. Дали може да се заведе колективен иск пред Амнести? Предполагам само трябва ищците да са пострадали в една и съща болница, за да се оплачат от болницата и да искат компенсации...

Общи условия

Активация на акаунт