Раждане вкъщи 5

• 44 590
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
   За ориза и аз знам, че се прилага при отоци и болка.
   Описаният компрес ми прилича и на широко използваните черешови костилки в
платнена торбичка - те също се загравят, както и могат да се изстудяват според нуждата.
Между другото има и динкелкисен за същата цел. Тая зърнена култура изобщо не знам как се превежда на български.

# 706
Динкел беше род пшеница. Дали не беше спелта?!? Аз всяка година се каня за ди запазя черешви костилки за топли компреси, ама досега все изпускам момента  Crazy

# 707
   Спелта, лимец. Simple Smile

# 708
Здравейте отново! Simple Smile

Реших да предложа като част от подготовката за бъдещите майки, които са решили да родят у дома и нещо, за което може би не е споменавано все още.
В случай, че се повтарям, моля да ме извините.

Всъщност това е приложимо за всички бременни, които очакват своята рожба.........
и всички, които са вярващи.  Peace
/и са православни христианки/.

Молитва от Православния Молитвеник на Българската Патриаршия
/за всички бременни - бъдещи майки/

"Всемогъщи, чудотворни и милостиви Боже, Създателю и промислителю на небето, земята и всички твари.
Ти си изрекъл за всички съпрузи благословението, да се плодят и множат, и че наследие от Господа са децата от майчината утроба.
Благодаря Ти, небесни Отче, задето си ме направил участница в това благословение, и моля Те, благоволи да благословиш подарения ми от тебе плод на моята утроба. ...
Запази ме от страх, от уплаха, и от зли хора, които биха желали да повредят и разрушат делото на Твоите ръце!
Дай му разумна душа и направи да расте тялото му здраво, а когато настъпи времето и часът, разреши ме по Твоята милост.
Дай ми подкрепа и сила за раждането: Спомагай ми с Твоята всемогъща помощ и облекчи страданията ми, защото това е Твое дело, чудотворна сила на Твоето всемогъщество и дело на Твоето милосърдие.
Господи! Ти си Бог, който знаеш и виждаш нуждите на всички човеци!
Ти си състрадателен и заради изпълненото с жалост Твое сърце, аз Те моля:
благоволи да облекчиш скърбите ми, които ми предстоят и извади на светлина плода на моята утроба с живо и здраво тяло, с цели, невредими и благообразувани членове.
Аз на Тебе го връчвам и го полагам в Твоите всемогъщи, творчески ръце, в Твоите Свети обятия, да благословиш този плод на моята утроба, както си благословил децата, които са ти донасяли.
Спасителю, ето аз принасям на Тебе този плод, който си ми дал. Възложи над него Твоята благодатна ръка.
Благослови го със Светия Твой Дух и когато се роди, облагодетелствувай го със светото и блажено Кръщение.
Освети го и го обнови за вечния живот, чрез възраждането. Направи го ново създание.
Направи го да бъде и той член на Твоето Свето Тяло - Твоята Света Църква, та и от неговите уста да възлиза хвала за Тебе и да пребъде завинаги чедо и наследник на вечния живот, чрез светите и честни Твои страдания и смърт, Иисусе Христе, и заради Твоето Свето Име. Амин."

за мен по-силно нещо от вярата и молитвата  - няма........

# 709
Такива торбички с черешови костилки се предлагат в ДМ и наистина вършат страхотна работа!Наскоро видях да се продават и такива с гроздови семки!
Успешно представяне на участниците в предаването!

# 710
Какво е ДМ  newsm78 ?

# 711

Верига дрогерийни магазини Simple Smile
http://www.dm-drogeriemarkt.de/

# 712
# 713
Ясно, благодаря  Peace

# 714
Такива торбички с черешови костилки се предлагат в ДМ и наистина вършат страхотна работа!Наскоро видях да се продават и такива с гроздови семки!
Успешно представяне на участниците в предаването!

А, много ценна инфо!!!  bouquet Hug
Не само за раждане вършат работа, но и за разни други неразположения на домашните Simple Smile

Реалист, старите молитви винаги имат много голяма сила, защото са като мантри, имат специфично енергийно поле и буквално те свързват с желаното ниво! Благоря ти, че публикува тази   bouquet

# 715
Вчера се видях за първи път с моята акушерка.
Тъй като още при телефонния ни разговор имаше хармония, я бях поканила да дойде направо при нас вкъщи. Пък и на моя територия си се чувствам най-добре. Срещата мина много добре.
И най-хубавото беше едно изречение, което мъжът ми и каза. Че ме подкрепя 100% за домашно раждане. Толкова хубаво ми стана... Heart Eyes По голям подарък не можеше да ми направи. Само до преди две, три седмици водехме разговори за раждането, и колко опасно му се струва това което съм решила. Дори веднъж ме пита, какво да каже на майка ми, ако почина при раждането. Crazy (Той реши, че няма да казваме че ще е домашно раждане) Той знае, че щом съм взела едно решение, няма да го променя, и тъй като това питане тогава ми дойде в повече, приключихме разговора по не особено приятен начин. Дори му бях казала, че ако иска може и да не присъства. И така, после не е засягал въобще темата. До вчера, когато идва акушерката. Зададе и доста въпроси на жената, тя му отговори спокойно на всеки, каза ако има още да пита и така. Явно си поизчисти страховете и тя му вдъхна доверието, което аз не успях. В крайна сметка обаче съм много доволна от резултата.
Ако си спомняте аз ви питаха за това как се смята термина. Та аз си дадох 3 дена в повече в крайна сметка. В последствие обаче и акушерката ми даде още 7. И сега станаха 10. Може би по някое време да и кажа са моите 3 дни - ще видим. Каза ми, че при нормална бременност би дошла в къщи от 36 седмица, и по принцип до около 18 дена след термина. Което ме устройва. Моите страхове са от пренасяне, или по скоро от предизвикване на раждането. Дори не искам да мисля по този въпрос.
Разказа ми една много интересна случка.
Следила е една жена през бременността. Жената е искала да ражда в болница, с която е на смяна акушерка (поради финансови причини; раждането с нея, поради правото на повикване по всяко време в денонощието струва 250?). Та жената преносила. Отишла в болницата. Предизвикват и два пъти раждането с медикаменти. Резултат никакъв. Само болки. Жената, подкрепена от мъжа си си събира багажа и се прибира в къщи все още бременна... Обажда се на акушерката и решават, че ако всичко е наред и бебето е ок ще ражда в къщи. И така 23 дни след термин ражда едно прекрасно момиченце в къщи. По бебето и плацентата не е имало никакви признаци на преносеност. Това беше в отговор на питането ми колко най-много е чакала някоя жена след термин без да се намесва.

А секциото ми за нея не никаква при4ина да не мога да родя нормално.

# 716
   Страхотни новини, Лолита! Много се радвам за вас!

... Явно си поизчисти страховете и тя му вдъхна доверието, което аз не успях....
  Това ме пленява у тези жени!

# 717
И аз мога само да им се възхищавам. Ние с нея го бяхме обсъдили въпроса още по телефона, и тя каза че много от мъжете реагират така в началото, но постепенно с разговорите добиват увереност. Но толкова бързо не бях очаквала той да си промени становището. А той не би казал нищо, в което не е убеден.

# 718
След това, което сподели, Лолита, все повече се убеждавам, че не съм преносвала и че още можеше да се изчака с Ясен. Аз вътрешно усещах, че ще се роди след 22-ри юни, но никой не искаше да ме остави трета седмица да преносвам.
Аз знам, че забремянах около 16-17-ти септември. Терминът ми го изчисляваха за 7-8-9 юни. Като минаха тези дати казаха, че ще ме изчакат до 20-ти. Даже насрочиха за тогава секцио. Аз влезнах в болницата на 18-ти срещу 19-ти уж да раждам, но в крайна сметка пак завърших със секцио.
Simple Smile

# 719
Вери, аз досега не бях чувала някой да са го оставили да "преносва" толкова дни. Според лекарите е трябвало да ражда. Ако не е бил мъжът и с нея, едва ли щеше да си тръгне бременна, пък било то и в Германия. Между другото тя и мъжът и са от турски произход и предполагам и това е изиграло роля да не позволят да им се месят.

Общи условия

Активация на акаунт