Раждане вкъщи 5

• 44 565
  • 778
  •   1
Отговори
# 720
Аз като кажа колко са ме оставили да пренося и повечето се учудват.
Като цяло болницата, в която бях, държи на естественото раждане.

# 721
А колко си преносила, ако не е тайна?

# 722
Ами, ако смятаме от 7-ми юни, преносих 12 дена. Родих/оперираха ме  Wink на 19.06. Иначе бяха казали, че ще ме чакат до 20-ти.

# 723
В болниците, които посетих преди първото си раждане/операция навсякъде се практикува да 4акат 2 седмици след термин, просле знаем какво следва...
На моя приятелка в БГ оба4е и предизвикаха раждането една седмица прди термин, защото бебето щяло да стане много голямо... (роди се 3200г) На такива хора е трудно да обясниш, 4е може да си родиш нормално и след термин.
Такива неща винаги ме натъжават. Sad

# 724
Момичета, някоя от вас успя ли да изгледа "Сеизмограф" от сайта на БТВ? Три пъти опитах и спира след няколко минути Sad

# 725
# 726
  • София
   Вери, гледам го и аз.
   Изказването на акушерката - крайно тъпо, потресаващо тъпо, тъпо, тъпо..... Не ми понесе .... Горкото момиче, което е било в лапите й.....
   Акушерката изрази и показа на всички що за специалист е, що за самочувствие на всевишен има, що за вреди са способни да нанесат на обществото "специалистите"... В пресиленото й жестикулиране се виждаше как се притеснява от лъжите си, как си спомня  че не е учила достатъчно, не е потърсила никакви допълнителни източници  на инф, освен учебника за изпита. Лъжейки, пред очите й е унизената родилка, защото знае, че я е унизила и то не заради онази страшна диагноза, която спомена, "изсмукана от  пръстите"..., а защото е искала да е диригент на неподвластен процес, да създаде зависимост у раждащата, докато я доведе до състояние на "пациент" .... И какво задоволство струеше от констатацията, че е била с голям кръвоизлив и е била НУЖНА намесата им, за да й спасяват живота......

Невероятно добре се представиха майките! Меки и интелигентни, информирани, културни и обичащи - това беше най-доброто представяне! Прегръщам ви !

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 10:17 от ОП

# 727
Акушерката направо ме втрещи с тъпото си изказване: та тя раждаше на леглото!  Shocked Е и?

# 728
Сега ще ви изненадам с новината, че тази акушерка е била единственият човек, който се е държал добре с Лора (за която тя споменава в разказа). След предаването си говориха. Та, в тоя ред на мисли, представете си другите какви са били...

# 729
В такъв случай допускам, че защитаваше колежките си в предаването и това, което каза не го мисли тя.  Wink Което пък се препокрива с мнението на ОП, че се притеснява от лъжите си.

# 730
След предаването, когато коментирахме раменната дистоция и как с една маневра за точно 15 сек. въпросът се решава съвсем просто и безпроблемно, акушерките коментираха, че има листва знания и опит с други меноти и поз.... Стана ми тъжно, но и се зарадвах, че го оценяват и имат желание да учат и да променят това. Това е много добро начало за мен!!! Без желание от тяхна страна няма да стане, а те желание имат, макар и много, много плахо...

Лолита
, искренно завидях за акушерката. Чудесно, че е в Германия имате достъп до такива жени и ще работя някой ден това да е опция и тук   bouquet

# 731
Да, това исках да споделя и аз. Акушерката беше напълно искрена. Просто тя не знаеше, че тази поза е по-добра за майката и бебето. Тях така ги учат! Не са виновни те, а системата. Говоря за липсата на знания. Грубостта не може да бъде оправдана по никакъв начин, но така или иначе та не са хората, които са се отнесли зле с Лорчето.

# 732
  • Paris, France
Да, това исках да споделя и аз. Акушерката беше напълно искрена. Просто тя не знаеше, че тази поза е по-добра за майката и бебето. Тях така ги учат! Не са виновни те, а системата. Говоря за липсата на знания. Грубостта не може да бъде оправдана по никакъв начин, но така или иначе та не са хората, които са се отнесли зле с Лорчето.
- е, кой ги учи така? За лекарите разбирам. Те не могат да израждат в кой знае какви пози, защото тяхната намеса е да използуват форцепси и вакуум, които и акушерки ползуват, но не всички.

# 733
В колежа ги учат така...

# 734
  • София
хей, Мег!
в другия форум споменах за лекарка, която вижда ражданията като нас. Та тя ми каза, че наистина се страхува от раменната дистокия и че само в тяхното отделение имало поне три такива за година. Къде да видя и пратя линк за тази маневра, която споменаваш?
тя спомена, че единствения им известен начин е да се счупи рамото на детето със всички последствия от това...
раменна дистокия е когато раменцата са по-големи от главата и тялото не може да излезе, само главичката е навън.

Общи условия

Активация на акаунт