Раждане вкъщи 5

• 44 565
  • 778
  •   1
Отговори
# 735
  • ул. "Мечтание"
Ето това е филмчето:
http://www.youtube.com/watch?v=eq9n1WJPhF4

# 736
http://www.youtube.com/watch?v=VVkRrkMdU4c това е според мен по-добро. Въпреки че пише, че е Макробертс, всъщност правят манзовъра на Гаскин. От all fours по гръб. Гаскин има успеваемост 82%, докато при Макробертс е 50-60%, ако не се лъжа.
Ето и това ще е от полза според мен.

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 19:23 от zozima

# 737
  • София
Криси, не - при Гаскин се застава на all 4. При Мак Робърт- по гръб с крака свити максимално близо до тялото.

# 738
  • ул. "Мечтание"

Криси, не е ли същото, което и аз съм дала?  newsm78

Така или иначе са все толкова елементарни неща, които могат да се направят и не костват буквално нищо! Срамота е, че не се учат както трябва и не се прилагат!  #2gunfire

# 739
На филмчето, което аз пуснах обърнаха майката от четири крака по гръб, затова казах, че е Гаскин. Доколкото знам при Гаскин е смяна на едната позиция с другата, без значение коя е първа и коя е втора, но може и да бъркам двата щата.  Laughing

# 740
  • ул. "Мечтание"
Хех, аз май нещо не те разбрах просто! Щото си дала същото клиmче от тубата като мен и мислех, че за него говориш, че е дурго!  Flutter
Whatever!  Hug

# 741
Ама и аз съм една гояяяяяма бяла птица!!! Оправих линка. Сега е точния. Пардон на всички.  Blush  Hug

# 742
След предаването, когато коментирахме раменната дистоция и как с една маневра за точно 15 сек. въпросът се решава съвсем просто и безпроблемно, акушерките коментираха, че има листва знания и опит с други меноти и поз.... Стана ми тъжно, но и се зарадвах, че го оценяват и имат желание да учат и да променят това. Това е много добро начало за мен!!! Без желание от тяхна страна няма да стане, а те желание имат, макар и много, много плахо...

Лолита
, искренно завидях за акушерката. Чудесно, че е в Германия имате достъп до такива жени и ще работя някой ден това да е опция и тук   bouquet

Каква е маневрата? Друга поза?

Момичета, когато пишете в тази тема имайте предвид, че ви четем и хора, които нямат възможност да знаят понятия, термини, не четем вашите източници, с другите езици ни е по-сложно...
В крайна сметка жените в чужбина така или иначе са по-информирани и привилигировани, нека и тук се образоваме на български.  Peace

# 743
ДеЩоВиди, благодаря ти за напомнянето - наистина не се събразяваме кой чете темата, с изключение на хората, които се включват понякога.

Конкретно по темата, да друга поза. Когато се случи засядане на работо (опира в пубисната кост и бебето не можа да се завърти за да излезе от костния таз) в позиция на четири крака, на майката се мага да се завърти и легне по гръб, като притиска краката си под колената максимално близо до тялото - така се пременя ъгъла под който раменето на бебето натискат костния таз и се освобождава заседналото рамо - наистина отнема 15 сек. или по-малко!
Има и други маневри за освобождаване на рамото, всичко зависи от конкретния случай.

Аз лично мисля, че е много важно майката да има пълна свобода на движение и да следва собствените си импулси. Понеже аз родих в същата тази поза на 4 крака, но до последния момент се движех напред назад, като на моменти минавах много ниско (на практика би изглеждало като позата по гръб със силно прибрани към тялото колене, само че направена с келенете върху твърда повърност и гърба във въздуха, а не обратното). Усетих само преминаването на главата на сина ми и бях силно изненадана, когато веднага след главата се изхлузи и тялото - очаквах и се бях подготвила за завъртането на бебето - да отнеме повече време и тялото да излезе при следващ напън. Фактът, че не беше голямо бебе (3400) също си е оказал влияние. Големите бебета имат нужда от повече време и всъщност при тях има по-изразен риск от раменна дистокия. Но като цяло тои риск е много малък...

# 744
  • ул. "Мечтание"
Лолита, сега имах възможност да прочета всичко, което си написала за акушерката ти. Та в коя част на Германия се намирате? (ние с моя мъж нали плануваме в Немско да живеем, да се ориентирам  Mr. Green)

# 745
Фрости, в Западна Германия (не ти препоръ4вам да се местите в Исто4ната 4аст) насред полето.  Mr. Green
Близо са ни Dortmund, Essen, Münster...
Според мен оба4е няма зна4ение къде то4но ще се установите, просто трябва да си намериш една опитна акушерка.
Все пак тук домашното раждане си е съвсем легално и акушерки за него също си има навсякъде.

Като решиш в коя провинция мислите да се установите, свързваш се със сдружението на акушерките и те ти пращат един списък на вси4ки практикуващи покрай вас. Там пише коя какви услуги предлага: дом. раждане, съпровожда само в болница, курсове някакви преди това, посещения след раждането (тези посещения се поемат от касата)...

# 746
   Мога да се съглася и да потвърдя написаното от Лолита. Simple Smile
Дори и в по-самотно местенце да е, пак ще се намери акушерка,
която да пътува до вас, стига да си я намериш навреме. В наше село,
където живеехме преди 2 години, даже си намерих акушерка-съседка. Simple Smile
Съдейки по това, че в голям град като Щутгарт има само една родилна
къща, явно и интересът към подобни "авантюри" не е особено голям.
Един от въпросите в анкетата за домашно раждане, която ми дадоха да
попълня, беше: "Срещали ли сте се с неразбиране относно палновете Ви
за домашно раждане и как се справяте?". Явно, че навсякъде не е добре
прието в обществото...

# 747
Ето и статията на Ина-Мей за нейния маньовър:
http://www.inamay.com/gaskin_maneuver.php

# 748
http://www.youtube.com/watch?v=jV6g427UMxY&NR=1 също по темата, да ти се доплаче от някои безсмислени rинтервенции, като епизиотомията в случая.......

# 749
  • София
http://www.youtube.com/watch?v=jV6g427UMxY&NR=1 също по темата, да ти се доплаче от някои безсмислени rинтервенции, като епизиотомията в случая.......
Хубаво, че и с промяна в позицията на родилката може да се реши бързо и лесно раждането. Доколко лекарите в България го правят, не знам. Пък и нали масово правят епизиотомия, сигурно по-малко се заклещват бебетата  Confused

Отдавна липсваше по темата такъв смислен постинг.
Е, жената вече отбеляза 50 мнения във форума, ще може да ползва Продавалника и други благини, дано миряса и спре да пише ценни коментари под път и над път   hahaha

Общи условия

Активация на акаунт