Раждане вкъщи 5

• 44 565
  • 778
  •   1
Отговори
# 750
Извинявайте, ама къде е общото между раменната дистокия и епизиотомията Thinking ЕПЗ се прави, за да се съкрати времето на преминава не главата през мускулите на тазовото дъно (някои твърдят и за да се предпазят тези мускулите от преразтягане, но това не е доказано с изследвания). Дистокия се получава, когато бебето по някакви причини не може да си направи завъртането на раменете след раждането на главата...

# 751
  • Варна
Мег, като видях, че си писала, незнайно защо реших, че е за да съобщиш за раждането на някое ново бебе. Очакваш ли скоро такива новини?

# 752
Лилибон  Laughing
Декември май ще почива родилницата Simple Smile Поне никой не се е заявил за този месец, пък да видим  Wink По Коледа стават чудеса  Grinning

# 753
  • София
Като няма раждане у дома през декември, можете да чакате с мен бебето на моя приятелка, която ще ражда в София второто си дете в болница (с първото е напуснала болницата на втория ден ) и ще подпише информираното съгласие, но е уверена, че ще роди без почти всички екстри (само за ваксините има отделен документ). Тези дни!

# 754
ОП, дано стане както го иска! Ще ми е интересно да споделиш после или тя лично как е минало и коя е болницата. Simple Smile

# 755
  • София
Извинявайте, ама къде е общото между раменната дистокия и епизиотомията Thinking ЕПЗ се прави, за да се съкрати времето на преминава не главата през мускулите на тазовото дъно (някои твърдят и за да се предпазят тези мускулите от преразтягане, но това не е доказано с изследвания). Дистокия се получава, когато бебето по някакви причини не може да си направи завъртането на раменете след раждането на главата...
Не знам, от клипа излезе, че ако е заседнало раменцето зад пубисната кост, достатъчно е да се направи епизиотомия, за да се "отвори" място в друга посока. Ама и аз не виждам как наистина ще помогне  newsm78

# 756
ОП, успех на жената и дано се похвали с едно чудно раждане.

Епизиотомията си я правят по навик, но и също защото бъркат с ръката на дълбоко да освободят/счупят рамото.

# 757
Съжалявам, че не съм се представила и тук, но толкова дълго ви чета, че съм пропуснала тази подробност...... Все пак ЗДРАВЕЙТЕ, радвам се, че ви има Simple Smile

Тъй като ме е хванало нещо безсънието, ще преведа клипчето, макар и с моя не толкова добър английски - одебелените места са от клипа, другото са си мои коментари или някои обозначения от графиката Simple Smile:

Delivery in Sholders Dystocia: Injury (Раждане при раменна дистокция: с нараняване или повреда)
(обозначават фетуса и пубисната кост и съответно заклещването на рамото)
- Traction (изтегляне)... племенникът ми след раждането не можеше да си обръща главичката на едната страна и снаха ми откри възелчета по вратлето от скъсани връзки - ходиха около месец на нагревки... явно този метод е използван в случая.
- ... За да е по-пълна картината, тук трябваше да добавят и счупването на ключицата, а може и въобще да не се прилага, знам ли

Delivery in Sholders Dystocia: No Injury (Раждане при раменна дистокция: без повреждане)
І. Episiotomy (епизиотомия) - Е, Мег, колкото и да ти е точен коментара - твоя и на другите, явно има нещо общо с отклещването Simple Smile, да не говорим, че е сложено в графа без повреда - тя майката не е човек, а коментарите на някои доказват насаденото мнение, че епизиотомията си е нищо работа ...
ІІ. McRoberts Position (Мак Робертс позиция - маньовър, май го превеждахте) - ясно показана графика преди и след повдигане на краката....
ІІІ. Suprapubic Pressure (Натиск над пубисната кост) - също се вижда ясно графиката за какво иде реч
ІV. Woods Maneuver (Удс моньовър) - завъртане на раменцето, използват и т. ІІІ, може би само за този вариант им е необходима обсъжданата т. І, но пък тук не е спомената?!?!
V....е, тук трябваше да има и пета точка с Гаскин.....

Още веднъж съжалявам за непрофесионалния превод, но невладеещите изобщо английски поне ще стане малко по-ясно Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 07:33 от Style

# 758
  • Варна
Моля, някой да пусне вече нова тема, тази прехвърли 50 страници.

И нещо интересно:
"Тази техника се нарича "Пискачек" на името на руския гинеколог, който е започнал да я използва. Важно е да отбележим, че класическото акушерство разделя раждането на повече етапи, от съвременното. Класическото акушерство разделя втората фаза на два етапа - слизане и изгонване. Акушерките в Русия разбират, че това, че жената е с 10 см разкритие, не означава, че трябва да почне да напъва; те изчакват докато главата легне в тазовото дъно и тогава я окуражават да напъва. Това означава, че майката и бебето не се изтощават, а изгонването трае средно около 10 минути.

Техниката "Пискачек" е средство за преценка къде е презентиращата се част от плода, за да се разбере в кой етап от втората фаза е раждането. Акушерката обикновено използва парче плат и държейки го в ръка, натиска с показалеца и средния си пръст външната страна на лабия мажора (големи срамни устни). Ако през лабията усети нещо твърдо, това означава, че презентиращата се част на плода е ниско. Ако нищо не се усеща, тогава пациентката е оставена да си почива и да диша, докато бебето се придвижи по-ниско. "

# 759
Ау, Лилибон, много хубав цитат Simple Smile То, ако се усеща нещо твърдо както е описано в него, майката ще да има вече от онези нетърпящи спиране напъни (поне при мен така беше...)

# 760
Аз щях да пускам, но мислех да попишем тук до края на декември.
Пък и това с 50-те стр май е най-вече за отчетните теми.

# 761
Лилибон, супер е това! Къде го намери? В някой източник на български ли?

# 762
  • Варна
Цитатът е превод от Midwifery Today E-News - получавам такова циркулярно писмо.

# 763
Ех...  Tired Аз си помислих, че е от източник на български и нашите АГ-та най-после могат да четат смислени неща. И да спрат най-после да тероризират майката при пълно разкритие с викове, че ще си убие бебето.  Sad

# 764
  • София
Цитатът е превод от Midwifery Today E-News - получавам такова циркулярно писмо.

Искам и аз да получавам такова! Как става? Цитата беше много хубав и полезен, повече хора трябва да получават такава информация....удивително е колко малко знам за естествения процес на раждането, при положение, че съм родила три деца "естествено". newsm78

Общи условия

Активация на акаунт