Раждане вкъщи 5

• 44 632
  • 778
  •   1
Отговори
# 15
Малеее ooooh! Ей така започват революциите  Mr. Green Снощи и двамата модове бяха тука да ни видят какви ги вършим с бясна скорост  Mr. Green

Вери   bouquet
Шейла, всеки път като я видя тази снимка, много й се радвам Simple Smile Толкова е хармонична  Heart Eyes

За книгата - имам две книги с обстойни разкази, не само раждането а и как се е стигнало до него - How believes shape birth и Advantures in natural childbirth - и двете казват много в приятна четивна форма - да има само човек ума и разум да проумее написаното. Съгласна съм, че е най-добре да има само български истории, но и на българки, раждали у дома в чужбина, защото родните са само неасистирани, а ще е хубаво да я има тази гледна точка - как е било с акушерка и с дула.

Людмил е направил малък сайт за естественото раждане - материалите са предимно за домашно и неасистирано раждане, но пък техническите насоки са с акушерки.

# 16
Гмур и от мен. Благодаря за новата тема!

# 17
Много се радвам, че темата се раздвижи с интересни идеи в последните дни. Да се издаде книга е направо наложително вече Simple Smile

Информационни сайтове домашното раждане на бг, колкото повече има - толкова по-добре!  Simple Smile

Домейните rajdane.bg и rajdaneto.bg са "наши", запазила съм ги още през юли за тази кауза. Simple Smile.

Сега, оттук нататък, могат да се направят 2 сайта на тази тематика с различна визия и поглед, примерно, както Лейди Фрост предлага да правят такъв сайт с мъжа й.

Аз също имам желанието и идеята, бях говорила с през лятото някои от вас за съдействие, но за съжаление нямах физическата възможност и лични проблеми ми попречиха да се занимавам, така се забавиха нещата.

Мисля, че колкото по-пълно е бг пространството с такива сайтове на български, толкова по-добре за всички жени, на които им трябва информация.

На мен също ще ми трябва помощ, защото с повече хора, по-бързо ще се свърши работата... (под помощ имам предвид преводи на подходящи статии).

Какво ще кажете?

# 18
  • ул. "Мечтание"
Пърли, Меги, Зозима и всички знайни и незнайни дейци, които сте ми под ръка (тоест в София)...
Милички, стига само сме си чесали езиците само, давайте да си направим среща! Айде!
Айде, че ще ви погна с метлата накрая!  afwitch
Аз съм вече напълно свободна - преместихме се, завърших, всичко точно!
Кажете само кога ви е по-удобно - през седмицата или през уикенда и ако трябва аз ще я организирам, не е проблем!

# 19
Идния уикенд ме няма, през седмицата ми е ок, иначе събота и неделя ми е най-удобно, но не и тази. Силно "за" съм за среща.

# 20
Ех, де да можех да се срещна и аз с Вас в София...

Ще очаквам да споделяте тук всичко, което замисляте и ако имате нужда от помощ и аз мога да се включа от тук по някакъв начин, ще се радвам да го направя  Hug

# 21
Аз не съм прочела и подготвена като вас, нито пък съм раждала.Но се надявам да се подготвя и физически и емоциаонално и да ми се случи едно прекрасно естествено раждане!Та може би повече ще слушам, но бих искала, ако позволите, да се запозная с вас и да съм съпричастна Hug

# 22
  • ул. "Мечтание"
Дори, be welcome! Само да уточним кога и къде!  Wink

# 23
# 24
Аз продължавам да си мисля по идеята за книгата.

Мисля, че можем да направим книгата от две части:
Първата половина да е основно разкази за домашно раждане.
Втората половина да е по-технически ориентирана и да предлага нещо такова, каквото Бащатко търси. Да бъде нещо като справочник за различните състояния и как да се действа спрямо всяко едно от тях.

Бащатко - поздравления за силата на духа, с която си се съобразил със желанието на жена си и си бил до нея в такъв прекрасен момент Simple Smile

Беше ми много странно, когато аз се подготвях за раждането вкъщи и бях казала на 2-3ма познати, плюс майка ми, за които си мислех, че няма да приемат решението ми за крайно безумно. Или поне ако го приемат за такова, няма да си позволят да ме разубеждават Simple Smile. Та когато кажех за първи път на някой, че ще раждам вкъщи, първата реакция беше: "ама как така - без никой да помага?" и аз отговарям: "ами да, така, само Калин ще е с мен, той ще помага" и тогава цялата загриженост на събеседника ми се прехвърляше върху Калин и от там нататък разговора преминаваше в нещо от рода на: "ех, колко е смел Калин, как ще помага, как ще направи такова нещо...за него сигурно е много трудно, страх го е, как така ще хване бебето...то много сложно..."
Никой не се сещаше, че всъщност аз ще раждам, а не Калин, а от цялата работа излизаше, че видиш ли той Калин ще е затрупан с работа и голяма смелост ще му трябва  Laughing Разговора се превръщаше в безкрайно успокояване от моя страна на събеседника, че на Калин няма да му е толкова зле и ще може да се справи с тежката задача Simple Smile
А в крайна сметка - то бебето само си излиза, Калин само трябва да внимава да не се приземи бебока с главата на земята  Grinning

# 25
Та когато кажех за първи път на някой, че ще раждам вкъщи, първата реакция беше: "ама как така - без никой да помага?" ...
Аааа аз не бях от тези някои.  Wink

# 26
Извинявам се, че съм те сложила под общия знаменател Simple Smile

Но наистина ми беше малко досадно да обяснявам и успокоявам, че на Калин нищо няма да му стане ако аз раждам вкъщи...

# 27

Но наистина ми беше малко досадно да обяснявам и успокоявам, че на Калин нищо няма да му стане ако аз раждам вкъщи...

Даже изобщо защо ти е бил тоя Калин Grinning

# 28
сега точно анонса за тазвечершните новини на Нова тв е "сензацията" как един баща изродил детето си.

Явно е станало случайно, защото ми се струва, че на там бие историята от това, което чух, а и избралите да родят вкъщи обикновено не викат екип на новините...

# 29

Даже изобщо защо ти е бил тоя Калин Grinning

Ако е някой, който вместо да сподели преживяването с мен, се впуска в безумни страхове за щяло и нещяло - тогава не ми трябва. Бих препочла да си раждам сама.

Но в случая, моят Калин е много спокойна и уравновесена личност, която нямаше да вкарва страхове където не им е мястото.
Така и стана. Всичко мина тихо и спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт