по много сходен повод на ММ разказах вчера вица:
- господине, кое е вашето дете?
- няма значение, дайте ми някое, нали утре сутринта ще го върна!
(слава богу, вече не контактуваме) 

) и си заминаха 
(но това е дълга и жалка история 
Чак се уплаших с какъв дзвер ме сватосват и категорично реших, че аз с него няма да се обвързвам, но заради мои близки, които организираха цялата история реших да изтърпя още един ден с родата. По средата на запоя ни предложиха да останем малко сами, за да се поопознаем. Заведе ме на разходка при минус 15 градуса. Опита се да ме целуне, а аз инсценирах подхлъзване на леда в този момент и успях успешно да избегна целувката.
Върнахме се при родата и ни настаниха на масата да разказваме как е минало опознаването насаме.
Все по-сериозно се замислях дали не сънувам, но уви - реално беше. След малко Муньо извади пръстен. Златен. Годежен. Следваха бурни аплодисменти. Поздравления. Ама аз още не съм казала ДА. Е, то и НЕ не бях казала - просто бях още в шок. Докато се усетя той нахлузи пръстена на ръката ми, но се оказа доста широк и майка му пъргаво го прибра в чантата си, за да го занесе за корекция на другия ден. Опитах се да кажа, че сватба няма да има, но кой да ме чуе - бяха твърде заети да се веселят и повтарят "Браво!". Добре, че не се изцепиха с някое "Горчиво", че в хола им нямаше лед, на който да се подхлъзна отново.
На другия ден успешно съобщих на годеника си, че не ми е годеник и няма и да бъде. Тръгнахме си всеки по пътя си. След малко майка му звъни на моята роднина, която ни запозна, за да й каже, че си искат обратно годежния пръстен. Не било вярно, че тя го е прибрала в чантата си за корекция. Искат си го хората.
Накрая ме наклепали пред общи познати, че съм се запознала с Муньо, за да ми подари пръстен, който после да му отмъкна след като разваля годежа. А аз до ден днешен се чудя от някаква злоба ли беше това с пръстена, или маминка го е изгубила и забравила, че го е взела да го носи за поправка. Никога няма да узная, но ми остана весел спомен (след като преминах през период на "О, Боже, какво ми се случи!"). 

е как да му се сърдя...
Препоръчани теми