Номинации за Муньо - N-ти поред- ТЕМА 5

• 733 426
  • 3 011
  •   1
Отговори
# 1 725
Ако мъжът ми е интересен и предложи скъпо заведение няма да откажа срещата. Или ще се съобразя с наличните си пари при почъчката или ще предложа друго място. Както казах, не ми се е случвало да плащам на първа среща, никога не са приемали, но аз винаги съм била с готовност да платя.
Повечето истории са потресаващи, но си мисля, че се отнасят по-скоро до пуберски срещи. Не многа да повярвам, че се случват на възрасни хора.

# 1 726
Ако мъжът ми е интересен и предложи скъпо заведение няма да откажа срещата. Или ще се съобразя с наличните си пари при почъчката или ще предложа друго място. Както казах, не ми се е случвало да плащам на първа среща, никога не са приемали, но аз винаги съм била с готовност да платя.
Повечето истории са потресаващи, но си мисля, че се отнасят по-скоро до пуберски срещи. Не многа да повярвам, че се случват на възрасни хора.
Повярвай. При мен историята е с човек на почти 40 години. Тарикати много има.

# 1 727
Ужас, тръпки ме побиват.

# 1 728
  • Euskal Herria
И нашият близък, за когото писах, беше минал 30-те. Същият винаги подчертава, че в днешно време всеки има спестени поне 20 хиляди и какво толкова се оплакват хората. И други разни такива теории развива.

# 1 729
В най-скъпите ресторанти менютата, предназначени за дамите, обикновено са без цени. Възпитанието повелява сметките там да се плащат от мъжете.

# 1 730
Това е доста старо и не е никак актуално в днешно време, освен ако не говорим за места, които са известни със "срещи". Обикновено сметката се носи и се оставя на масата, а в повечето случаи, решилия да плати я урежда дискретно докато уж отива до тоалетната.

# 1 731
Това е доста старо и не е никак актуално в днешно време, освен ако не говорим за места, които са известни със "срещи". Обикновено сметката се носи и се оставя на масата, а в повечето случаи, решилия да плати я урежда дискретно докато уж отива до тоалетната.

А в някои от случаите дискретно се скрива в тоалетната, докато сътрапезникът (сътрапезниците му), плати сметката.

# 1 732
Е това вече е ужас. Слава богу, че не ми се е случвало.

# 1 733
Има и нещо друго - случаи, в които на романтична, първа и от този вид срещи канещият/плащащият има очаквания, че срещата трябва да завърши по точно определен начин Flutter. Затова разбираемо е все повече хора и най-вече дами да скършат подобни заблуди у насреща седящия, плащайки си сметката. Нали имаше един виц "Ей сега ако няма сех ще има бох"  Laughing
И още нещо, което ми е "любимо": Канят го/я на почерпка пица, а се поръчва и половината меню отгоре.
Май няма определен принцип, който да важи при всички случаи, но аз все пак, когато каня съм финансово и психически подготвена да поема поне две минимални поръчки, а ако нямах възможност дори само моята да платя - не бих поканила.
Друго е вече, когато се каже "ще ходим ли... някъде си" - тогава най-вероятно значи, че идеята е всеки да си плаща, а и дава възможност да се доуточнят възможностите.
Пак с тези почерпки почнахме, скоро ще имаме забележка.  Mr. Green

# 1 734
Едно е някоя свинкя да си поръча половината меню в скъп ресторант, очаквайки мъжът да плати масрафа, друго е да уважиш финансите на човека отсреща дотам, че в нескъпо заведение да си вземеш само нещо за пиене и мъжът пак да се стиска  да плати сметка от 10 лева. Те жените за среща хвърлят много повече от 10 лева, за да изглеждат добре.

# 1 735
То затова има по няколко срещи, а не направо в гражданското да се жениш- за да видиш дали мирогледа на човека отсреща съвпада с твоя
И да те подразни нещо при първата-втората среща, поне вече знаеш и слагаш край. Нормално е, всеки се е "парил" поне веднъж в живота по един ли друг начин.
Мунско според мен  е, ако човека отсреща очевидно има съвсем друг манталитет, а ти продължаваш упорито да се срещаш с него, но вътрешно да се "ядеш".

# 1 736
То затова има по няколко срещи, а не направо в гражданското да се жениш- за да видиш дали мирогледа на човека отсреща съвпада с твоя
И да те подразни нещо при първата-втората среща, поне вече знаеш и слагаш край. Нормално е, всеки се е "парил" поне веднъж в живота по един ли друг начин.
Мунско според мен  е, ако човека отсреща очевидно има съвсем друг манталитет, а ти продължаваш упорито да се срещаш с него, но вътрешно да се "ядеш".

О, да, имам един познат, който във фейсбука и разни сайтове за запознанства постоянно си урежда срещи с разни жени. Омайва ги много успешно поне до живата среща. Обаче не им прави на повечето добро впечатление, защото си е на принципа, че той в седмицата има едно 3-4 срещи с жени и ако на всяка вземе да плаща сметката, щяло да му излезе много скъпо. Щял по-нататък, ако особено хареса някоя, да прави подобни инвестиции като плащане на сметки. Обаче на повечето жени им прави кофти впечатление, когато някой се стиска да им плати кафето и минералната вода, затова следващи срещи няма.

# 1 737
  • БЪЛГАРИЯ
„O, tempora! O, mores!” („О, времена! О, нрави!“) Simple Smile

# 1 738
  • Тра-ла-ла
Преди време си имах работа с неизвестен Муньо. Пуснала съм аз обява, че продавам употребявани термовинтили за радиатор. Звъни ми телефона и Муньо започва:
Муньо: - "Алооо, колежке. Гледам сте пуснала обява за едни винтили. Ама цената много висока. Ми те струват колкото нови. Я да помислите малко."
Аз: - "Не, не струват колкото новите. Специално съм проверявала в сайта на топлинния счетоводител колко струват новите"
Муньо: - "Я пак да погледнете"
Аз: - "А вие погледнахте ли диаметъра на винтилите, които продавам?! Защото в сайта на топлинния счетоводител има 2 вида с различно фи. Моите са от по-скъпите, а вие ми цитирате цената на по-евтините."
Мунчо -"Ааа, ъъъ, ще видя" и хън-мън затвори телефона Laughing Повече не се обади.

# 1 739
Във връзка с плащанията на сметки да разкажа за една моя случка. С младежа се познаваме от няколко месеца, обикновено си деляхме сметките. Въпросната вечер излязохме след работа, аз освирепяла от глад и предложих да вечеряме някъде. Всичко ок, идва време за плащане, аз оставям за моята част и момчето казва: Ще платиш ли и моята сметка, че нямам достатъчно пари. Избеснях. Попитах го какво щяхме да правим, ако и аз нямах пари. Той отговори, че знаел, че аз винаги нося в себе си. Почти бях решила да се разделяме след тази случка, но сърце не ми даваше - лИбоф. Е, от 7-8 години този момък ми е съпруг. Други такива изцепки не е имало.
А колкото до случката по-горе, преди няколко години я коментирахме. И неговите думи бяха: Аз ти имах доверие тогава, чувствах те близка и за това си позволих подобно нещо.
Та, мисълта ми е, че мунското си е мунско, но монетата има 2 страни и не винаги я виждаме така, както я виждат другите.

Общи условия

Активация на акаунт