Ох пак за свекърите

• 4 130
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София /Абсурдистан
Не изглупявай да ставаш поръчител за заем на никого, още повече пък на такъв тип хора - това означава, че заема им ще го плащаш ти със 100% сигурност. Да се обърнат към любимият си син, щом всичко са му дали на него, той да им бере грижата. Не влизайте в ролята на будалите. Родителите са си родители, но те са възрастни и зрели хора, могат да си носят отговорността и последствията от постъпките си.
Нямя такива филми с 5 години давност за заем към банките, кой ги е излъгал за това  Simple Smile Банката ще ги гони до дупка  Peace

# 16
Цитат
А мъжът ти през всичките тези години и с брат си ли не се е чувал?
Вие знаели ли сте за строежа на новата къща?

След като получиха наследството от бабата и дядото, съпругът ми се обаждаше за празници и рожденни
дни, но те като че ли се криеха, незнам сигурно от страх да не искаме нещо и все ни избягваха,
и съпругът ми спря да ги търси само той, но с очакване те да се обадят, но обаждане нямаше нито от родителите нито от брата, така се загуби и контакт, а и на празници нас никога не ни канеха, с оправданието, че децата ни са палави и уж чупели много, от което на мен много ме заболя, защото това не е така. Така се и изгуби контактът между нас.

За къщата чухме от познати, но без подробности, съвсем бегла информация. За апартамента и дворното място, че  е продадено не знаехме. Но по принцип свекъра и свекървата винаги са били много скришни хора, и никога не казват нищо какво правят. Тогава като заложили апартамента за пирамидите до последно отричали пред другия си син , че е вярно, и яко лъгане в очите.
Но съпругът ми по принцип винаги научава за всичко последен.
Те казват за грешките едва когато е твърде късно и са се осрали до ушите, преди това все отричат и обявяват всички за луди, които са схванали играта им.

Аз пак питах съпругът ми, значи баща му е в списъкът за държавни взимания и дължи повече от 100 000 лева, това са без лихви, със лихви нямам представа.
На мен ми е любопитно завинаги ли ще остане в този списък или има някаква давност, т.е. като минат определени години и той не ги е върнал, тогава му се изчиства името.

Цитат
А заема какъв е ?Към банка ли е?
Заемите са към много хора, както частни лица, така и фирми.
Продавал е несъществуваща стока, т.е. продавал е , взимал е пари и не е давал стоката.
Дължи пари на Енергото за доста месеци, или може би години, имаше един цех за мебели, и правеше доста мебели.
Дължи също наем на човекът на който принадлежи помещението, наем не е плащал около година и половина.
Има и още , но не ги знаем.

# 17
Как са ти се паднали такива свекъри...?
Направо са за убиване.И направо се вбесявам като чета за тях.Те направо заслужават  #2gunfire.
Ти явно си доста спокоен чевек, като след всички тези "изненади" можеш да седнеш с тях на една маса и да поговорите.Аз лично не бих могла.Даже не бих ги пуснала и да влезнат в къщи.И децата нямаше да им позволя да видят , след като никога не са им били истински баба и дядо.

Ако вземанията към него са прехвърлени в Агенцията за Държавни вземания, това значи, че срока им за погасяване е изтекъл, а не че им е минала давността.Не знам дали в Агенцията има някакъв срок за погасяване.Ако не ги изплати на Държавата, то следващата спъпка е изпращане на съдия изпълнител.
Ще го гонят до дупка и ще му вземат всичко, което е на негово име, ако изобщо е останало нещо.

# 18
Наистина е основателно сериозното ти притеснение за финансовото ви състояние след натрапването на тези измамници. Това обаче улеснява решението ви да не ги допускате до себе си. Мъжът ти да не изпитва чувство на вина, защото става въпрос за престъпници. Да стоят далеч от вас и децата ви.

# 19
Останах без думи просто... ужасни наглеци са тези хора .
И не виждам какво има да искат от вас - нали са приписали всичко на другия си син - да си ходят при него , защо все вас ви търсят ?
Много правилно сте постъпили , че сте ги отрязали . Ако може и въобще да не се виждате с тях ще е най - добре .

# 20
Стой далеч от тях.Обикновено родителите помагат на децата си,но каквото повикало....

# 21
Цял филм си е това вашето...Не е за вярване направо. Пращайте ги да се оправят така, както са го правили през периода, когато не на се сещали дори да се обадят да попитат как сте  ooooh!. Значи да не нарушават на другото синче спокойствието, а вие, будалите, сте длъжни? И "Добър ден" не бих им казала на такива.

# 22
И в петстаен апартамент да живеете тези хора нямат място в дома ви.
Peace Peace Peace

# 23
А мъжът ти по-големият ли е? Обикновено по-малките се минават, та за това ми стана интересно  newsm78

# 24
  • Плевен
На мен пък ми се струва,че лъжата е мноооого дълга. За да не искат сина им да се обади на брат си да ги прибере, явно крият нещо или са замислили някой план.

# 25
  • Бургас
 Аз мисля ,че и децата връщат заемите на родителите след време,ако нещо стане с тях или съм в грешка newsm78

# 26
ти сериозно ли?

къде може да се провери това?
леле само това ни остана да връщаме заеми, които никога не сме взимали.

Свекъра ми е в списъка по държавни взимания, взели са му всичко което има, предмети /телевизори, продукти от склада, машини, една много стара къща с двор на село, защото апартамента първия беше загубен вече заради пирамидите / и нямаха вече какво да му вземат, но заемите след продажбата на всичко това останали около 100 000 лева /чисто/ отделно текат някакви лихви.

Олеее, това какво означава, че може нас да ни дърпат за тия пари ли, ей сега няма да мога да спя.

# 27
  • Бургас
Така съм чувала ,но незнам дали е вярно и затова писах да не съм аз в грешка Hug

# 28
Така съм чувала ,но незнам дали е вярно и затова писах да не съм аз в грешка Hug

Не си в грешка!
Но не е нужно някой да си разваля съня поради тази причина
Нужно е само да се окажете от наследство в момента в който това се случи

Все пак говорете с адвокат

# 29
Писна ми, говорете с адвокат, не си разваляй съня. Това може да се случи само приемете наследството - т.е. не се откажете от него. Или го приемете по опис - тогава дължите толкова пари, колкото е размерът на наследството.

Общи условия

Активация на акаунт