Ох пак за свекърите

• 4 127
  • 37
  •   1
Отговори
Направо ми писна вече от свекърва ми и свекъра ми,
не искам да се чувствам длъжна за тях,
всичко профукват и после пак пристигат пред нашата врата и искат всичко да се забрави и да започнем
отначало, но не става така, човек дава един, два пъти шанс, но не може ние да плащаме за техните грешки.
Когато се омъжих за съпруга ми, класиката в ситуацията те не ме харесваха.
Ние и двамата бяхме самостоятелни , винаги независими, така че не ни пукаше особенно за тяхното мнение.
Аз и съпругът ми живеехме на квартира, точно ни се роди второто дете, когато свекърва ми и свекър ми почукаха на вратата /няколко години нямахме контакт/. Имали проблем, свекър ми се забъркал с тогава навремето така наречените пирамиди и загубили апартамента си, след две седмици щял да се продава на търг, нямали пари, нямали къде да живеят.
Съпругът ми има брат, но той току що се бил оженил не искали да го товарят.
Е какво да правим прибрахме ги, бяхме в тристаен апартамент под наем.
Живяха с нас около две години, след това починаха бабата и дядото и свекърите наследиха от тях два апартамента и дворно място. Отидоха да живеят в единия апартамент, другия преписаха на девера ми.
Съпругът ми помисли, че и ние може би ще получим нещо, но уви нищо, няма значение, тяхно си решение.
След като се изнесоха от нас, даже забравиха и да се обаждат, ние вече не ги интересувахме.
Така пак се прекъснаха отношенията между нас за години наред. Ние си купихме двустаен апартамент, с двете деца живеем там, малко ни е тесничко, но си е наш и сме много щастливи.
Преди около една седмица, свекърва ми се обажда, може ли да дойдат на гости, след години незаинтересованост, съпругът ми даже се зарадва, значе може и да са видели какво са му причинили.
Идват те на гости, първия половин час как сте що сте, нашите деца почти не ги познават, но се сетиха де, че това май са на тати родителите.
И причината да дойдат у нас е , че си продали апартамента и къщата на село, за да строят с брата голяма къща. Построили къща на три етажа, нанесли се, живели около половин година там, и снахата ги изгонила.
Къщата е на името на снахата, защото и земята е на родителите и. Не могат да докажат, че парите от апартамента и къщата са дадени, защото са ги теглили в кеш и така ги дали, брата настоявал така, уж за избягване на някакви проблеми с данъчните, и сега молбата им е ние да ги приберем докато се оправят.
Аз им казах съдете сина си и си вземете парте, а те о нее , не може така.
Е ние ли трябва вечно да плащаме за техните грешки, съпругът ми им каза да си ходят,
сега стои вкъщи и му е мъчно, но в двустаен апартамент с две деца, просто няма къде да ди приберем.

Исках ей така да се оплача, нямам на кого друг просто   Confused

# 1
  • out of space
Добре е направил съпругът ти. Ама че нагли хора!  Close

# 2
Мисля,че сте постъпили много правилно.
Не може само когато им притрябвате,да ви
търсят.
Направо са ви използвали.
То роднини,роднини,ама понякога направо
минават всякаква граница... ooooh!

# 3
И аз не бих ги прибрала при това положение.  

Но пък и ще ми е съвестно да останат на улицата (то сигурно и вас това ви гложди въпреки всичката им некоректност).

Бих мислила вариант да ги настаня някъде, в къща на село примерно, там още сигурно има евтини къщички. И повече контакти бих избягвала на всяка цена. Наистина доста нагли хора.

# 4
При тези обстоятелства е постъпил правилно.

# 5
Първо: баси изродите! (да ме прощава мъжо ти) Twisted Evil
И второ - ох, не ти е лесно и на теб, и на него. Мнооого трудно решение и което и да изберете все няма да е правилното.
Най-добре мъжът ти да се пробва да поговори с брат си да си ги приберат.

# 6
И в петстаен апартамент да живеете тези хора нямат място в дома ви.

# 7
е бати и историята, аz не бих ги прибрала.......... има не6та които не се правят, аz 4естно каzано и първият път не бих иzдържала 2 години, вие си имате ли4ен живот........много , много гадна работа, въzмутена съм 4е има такива "роднини"

# 8
Не ви е лесно, особено на съпруга ти, но пък имате деца и  вече знаете какво не бихте им причинили.
Завиждам малко на твърдостта ви. Аз бих омекнала при все че ще съм наясно, какви ще са последствията.

# 9
Ние когато ни казаха, започнахме да разговаряме с тях да се намери начин да се излезе от положението.
Съпругът ми предложи да се обади на брат си и да се разберат къде да живеят родителите,
брат му не си е продал апартамента, който свекърите му дадоха от бабата и дядото,
т.е. само свекърите продали техния апартамент и дворното място с къщата на село.
А апартамента в който преди живееше брата преди да се премести  в къщата си стои,
та предложението на съпругът ми беше да се говори с брата да се настанят там родителите,
но те реагираха много бурно, че не искали да развалят семейството на брата, жена му щяла да се вбеси и не искат да подклаждат огън. Е този отговор ни направи доста твърди.
Ние нашите деца къде да ги сложим, децата ходят на училище, свекърите трябва да спят в тяхната стая или при нас в хола, е няма да стане. Брата има апартамент и триетажна къща и няма къде да ги настани, а нас пита ли ни някой как се оправяхме.
Освен това свекърите ако започнат да настояват и да говорят с брата, той ще ги прибере,
но те сакън да не му развалят семейството, ееее много го жалят, а за нас не ни пука.
Даже и да ги приберем знам какво ще се случи, като се пооправят малко, даже няма и здрасти да ни кажат, е струва ли си жертвата.
Те вече загубиха един апартемент заради пирамидите, би трябвало да знаят да ценят това да имаш дом,
ама те не се учат от грешките си и сега загубиха още един апартамент и къща, е докога?

Другия ми въпрос е, само от любопитство де, значи апартаментите и къщата от наследството бяха изцяло на името на свекърва ми, защото свекър ми имаше навремето една фирма, занимаваше се със мошеничества и завлече много хора със заплати /т.е. не плащаше заплати на работниците/ и много хора завлече с пари /продавал е стока, която не съществува, т.е. взел им е парите и не е дал стоката/.
Тези хора го съдят и спечелват, а и енергото го съди, защото заради фирмата им дължи много пари ,
общо дължи около 100 000 лева, може и да са повече, и е в някаква листа за заеми /незнам как се казва/, и не може да си извади задграничен паспорт.
Свекърът ми твърди, че 5 години е давността на заемите и след това се изтриват все едно той ги няма,
и сега значело, че той няма заеми. А ние със съпругът ми си мислеме, че такива заеми са доживот или докато ги върнеш, защото в противен случай всеки си взима заем и след 5 години все едно няма заем,
нещо на лъжа ми блъска това.
Питам това, защото свекърите искаха да теглят заем и ние да сме им поръчители, за да могат да си купят едностаен апартамент и да живеят там, ние отказахме, защото ни е страх. А знаем, че свекъра няма право да тегли заем, защото дължи  много пари на държавата и на други частни лица.

# 10
За давността на дължимото не мога да се изкажа, но за поръчителството да.  smile3521
Станете им гаранти, купете още едно апартаментче на девер ти, лишете децата си!  thumbsup

# 11
А не не, ние заеми заради тях никога няма да вземем, нито ще станем поръчители,
ние имаме две деца и трябва да мислим за тях.
А и вече сме на финала да изплатиме нашия двустаен апартамент и следващата стъпка е събиране пари за образование на децата, на тях няма кой да им помогне освен ние.

Само ми е любопитно за давността на дължимото, на мен ми е пределно ясно, че свекърите пак
искат да ни забаламосат, но се чудех колко е дълга лъжата.

# 12
  • тук-там
и друг път съм писала по този повод - приеми, че единият брат - най-често по-малкия и по-тъпия - винаги ще бъде предпочитан от родителите си. на по-умния няма кой да помогне - нали е оправен, все ще се оправи, че и за другите ще има. най-лошото е, че както делят синовете си, така делят и внуците - а това е много гадно...радвай се, че съпругът ти не се връзва много-много..моят мъж се усети късно да спре кранчето, но все пак по-добре от никога.
важното е да не ти пука.

# 13
А мъжът ти през всичките тези години и с брат си ли не се е чувал?
Вие знаели ли сте за строежа на новата къща?

За мен това не е едно нормално семейство.
Не може години на ред да не се сещаш за сина си и за внучетата си и изведнъж, когато опре ножа до кокала и няма къде да отидеш да чукнеш на вратата и да очакваш да си добре дошъл.
Много нагли хора.
Добре сте направили.Дано не се огънете и не ги приберете отново.Те не го заслужават!!!

# 14
А заема какъв е ?Към банка ли е?
И какви са тези глупости за 5 години давност?Това да не са ти глобите от КАТ?За първи път чувам за такава давност и ми се струва абсолютна лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт