Къде правят най-вкусните и красиви детски торти във Варна?

• 227 144
  • 648
  •   1
Отговори
# 240
Това е недопустимо- да решите какво може и какво не може да се чете от тук!Трите модераторки, направете си сами отвод и престанете да налагате цензура.Няма да спрем да пишем и изказваме мнения за каквото и да е! #Cussing out

# 241
Наистина недоумявам за триенето наред - какъв е смисъла от този форум? Обидно е! Че и няма кой да ги схока тези модератори, нали колят и бесят! Момичета, много сте си повярвали!

# 242
Да кажа за торти Дъга - на момичетата, на които им идва далече. Аз поръчах през сайта им торта Тули, донесоха ми я безплатно до кв. Трошево. Тортата беше много вкусна - с домашен и шоколадов крем, а декорацията страхотна. Преди поръчвах от Крамер, но реших да внеса малко разнообразие и не сгреших.

# 243
  • Варна
И аз тази година си поръчах торта за рождения ден от "Дъга" (благодаря на споделилите в темата  bouquet) - много красива и вкусна беше, за торта 22 парчета със специално избран от мен крем (йогурт със смокини), цената беше 41 лв. Peace

# 244
  • Варна
В петък поръчахме за РД на дребния торта от сладкарското цехче до Гранд Мол.В събота я взехме,а вчера я употребихме GrinningБеше фото торта с картинка Маша и Мечока,поради липса на такава при тях,занесохме си ние на флашка.
Като цяло тортата имаше две предимства:
1.Суперпрясна,лека и приятна PeaceИзбрах си с бели платки(ванилови) и 2 крема-брюле и ягода.
2.Цена-17 лв  Crazyза 12 парчета.Чак си помислих,че момичето нещо се обърка  Laughing За баткото винаги сме поръчвали разни "3D" Макуини и т.н. за 50-60 лв.
Като минус мога да отбележа,че картинката беше леко бледа.Но аз нямам голям опит с фото тортите и не зная какво точно да очаквам.
Ето я и нея
Скрит текст:
Ние празнувахме в супер тесен кръг,защото дребните са с Варицела и за това не ми се изхвърляше с разни големи и скъпи торти.
Като цяло-идеалната градинска торта Peace

# 245
като чета тази и другата тема за торти имам чувството, че в скоро време тортите ще луксозна стока. Стези цени от по 6-7 лв за парче. Crossing Arms

Наистина цените на тортите са много високи.Разбрах за цени и по 10 лв. парчето на тези момичета, които си ги правят по домовете.Е това вече е лудост!
е това пък е върха! При условие, че не плащат данъци и заплати. Ама като има луди да им ги дават

С риск да прозвуча гадно, според мен цените на тортите на тези момичета са си съвсем резонни. Да, не всеки може да си ги позволи, обаче ако се пресметнат общите разходи, които правят за тортата, усилията, които са положени - да, определено си е логично да не са им евтини произведенията. Те не правят крем на конвеер както в сладкарниците, а много от тях и прахчета и подобни глупости не ползват и всичко наистина си е домашно и хубаво.

И преди някой да ме е подгонил - не, не познавам нито една от тях лично, но знам разликата между торта направена от някое от момичетата във форума(примерно) и такава от сладкарница. За протокола, едно от момичетата ми беше пратило сладки с украса и всичко и бяха изключително вкусни, много по-различни, от които и да било по магазините.  Peace
Понеже съм силно вътре в нещата,мога да ти кажа че материалите на една торта(16 парчета)излиза 5-7 лева...Мдааа,явно труда е оскъпяващия фактор Mr. Green Laughing

# 246
  • Варна
като чета тази и другата тема за торти имам чувството, че в скоро време тортите ще луксозна стока. Стези цени от по 6-7 лв за парче. Crossing Arms

Наистина цените на тортите са много високи.Разбрах за цени и по 10 лв. парчето на тези момичета, които си ги правят по домовете.Е това вече е лудост!
е това пък е върха! При условие, че не плащат данъци и заплати. Ама като има луди да им ги дават

С риск да прозвуча гадно, според мен цените на тортите на тези момичета са си съвсем резонни. Да, не всеки може да си ги позволи, обаче ако се пресметнат общите разходи, които правят за тортата, усилията, които са положени - да, определено си е логично да не са им евтини произведенията. Те не правят крем на конвеер както в сладкарниците, а много от тях и прахчета и подобни глупости не ползват и всичко наистина си е домашно и хубаво.

И преди някой да ме е подгонил - не, не познавам нито една от тях лично, но знам разликата между торта направена от някое от момичетата във форума(примерно) и такава от сладкарница. За протокола, едно от момичетата ми беше пратило сладки с украса и всичко и бяха изключително вкусни, много по-различни, от които и да било по магазините.  Peace
Понеже съм силно вътре в нещата,мога да ти кажа че материалите на една торта(16 парчета)излиза 5-7 лева...Мдааа,явно труда е оскъпяващия фактор Mr. Green Laughing
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! И понеже и аз съм вътре в нещата мога да ти кажа, че само 1 кутия маскарпоне струва 7 лв. Стига сте се заяждали и сте злобяли, нямам думи просто!

# 247
eni4ka_niq, подкрепям те, и не виждам какъв е проблема - за всеки влак си има пътници!

Предният път като защитих бутиковите торти в тази тема, ми изтриха всички мнения (наред с предложението за сладкарница, различна от Дъга  Laughing), надявам се този път историята не се повтори Simple Smile

# 248
Нашата торта тази година беше от "Ламор" и беше разкошна. Скъпичка е, но си струваше всеки лев  Peace Отвън беше безупречна, а отвътре много вкусна  Peace За разлика от предната година, в която поръчахме от друго място и се изръсихме прилична сума за по-малко парчета от сега, а тортата беше повече от ужасна, тази година съм много много доволна  Peace
Определено съм на мнение, че някои от материалите,  необходими да се направи торта са скъпички. Маскарпоне лично аз съм виждала и по 10 лв.  Peace

# 249

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! И понеже и аз съм вътре в нещата мога да ти кажа, че само 1 кутия маскарпоне струва 7 лв. Стига сте се заяждали и сте злобяли, нямам думи просто!
Ти ме изуми,че за какво да злобея newsm78 ShockedНе правя торти че да са ми конкуренция сладкарите...За мен няма значение каква е цената,така или иначе тортите по принцип ни ги подаряват или ни вземат символична цена Peace Плюс това да ти кажа ако все пак не знаеш че 90 процента от тортите се правят с готови продукти или смески.Така цената излиза както я бях писала.Да,ако се сложи маскарпоне е скъпо,но и такава торта съм яла не веднъж и цената на парче(маскарпоне и качествен шоколад)е 4.90...С домашни,а не готови продукти...И пак не е 6-10 лева.Така че и ти не ми говори глупости Stop

# 250
Ще ми трябва торта във формата на кола, по специално Маккуин. Нещо ,което да отговаря на оригинала. Разгледах сайта на Дъга, те изглеждат страшни все пак не искам да уплаша децата Laughing
Дайте някоя препоръка, Praynig
Някой да знае цена на торта кола от сладкарница Неделя? Шприцована с червена сметана /предполагам че е, не го вкусих )

# 251
  • Варна
monikss поръчвала съм Макуин в Краев и Неделя.Ето снимки..
Скрит текст:
-Краев Експрес
-Неделя
-Неделя
-Неделя
И двете торти бяха много хубави и впечатляващи.Бих казала,че тази на Краев Експрес беше една идея по-красива,въпреки че не се вижда много добре на снимката.Неделята е със захарно тесто,а Краев със нещо като желе.Не е желе на вкус,но изглежда гланцирано и не е така дебело като тестото.
За съжаление не мога да се сетя точна цена,но и на двете мисля беше около 50-60 лв.За такъв Макуин има минимум в парчетата,не може да се изработи от малко.От там малко се завишава цената,но на парче си беше съвсем нормална Peace

# 252
Ще ми трябва торта във формата на кола, по специално Маккуин. Нещо ,което да отговаря на оригинала. Разгледах сайта на Дъга, те изглеждат страшни все пак не искам да уплаша децата Laughing
Дайте някоя препоръка, Praynig
Някой да знае цена на торта кола от сладкарница Неделя? Шприцована с червена сметана /предполагам че е, не го вкусих )

Стана ми интересно как изглеждат "страшните" торти в сайта на Дъга и ги разгледах. PeaceНо след като видях  горните снимки на Краев и Неделя, наистина се уплаших!!! Mr. Green Явно критериите за красота и стил съвсем са се размили в някои от сладкарските фирми.Всеки има  различно мнение и вкус, но по някога за красивото и грозното трябва да сме на едно мнение.

# 253
Относно бутиковите торти на момичетата, които правят вкъщи, повечето работят с едни от най-скъпите фондани, покрития; ползват скъпи спрейове, бои - залагат на качеството и затова имат доста клиенти, макар тортите да са скъпи. Повечето имат уникални и неповторими торти.
Който може да си го позволи, може.

Иначе за цехове - доволна съм от сладкарница Никол. Много вкусни торти.
Също и от Финиди - Аксаково. Правят доставки на място. Много вкусни торти на приемливи цени.

Опитвала съм няколко вида торти от Крамер и Неделя. На Неделя ми хареса една шоколадова с ягоди (Ягодова) и преди време имаха една домашна бисквитена с ягоди (не знам дали още я имат), на Крамер нито една не ми допадна.
Въпрос на вкус.

# 254
  • Варна
Merelenda не знам с какви материали работят, но скоро ядох такава правена вкъщи "бутикова" торта. на вид бива, на вкус отврат, по зле и от тези дето ги продават на витрините в супермаркетите.

Общи условия

Активация на акаунт