МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 126 529
  • 376
  •   1
Отговори
# 195
  • софия
  • Мнения: 756
и моите станаха супер...познайте какво закусвах  Laughing цяла нощ съм ги мислила кога ще съмне да ги опитам..много са хубави.
понеже не са малко, мога ли да ги сложа в буркан и в хладилника? ще издържат така 1-2 дена нали?

# 196
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Аз първата доза така я държах - в хладилника. То и не ѝ дадох голям шанс да престои де  Joy
Аз снощи правих пак, по мои сметки 4 кг. Но имам някои притеснения. Първо - заеха ми по-малко буркани отколкото очаквах. Второ - остана ми много марината. Та си мисля че или са били значително по-малко (което не е много вероятно, понеже бяха 4,800кг), или съм ги преварила и затова се натъпкаха повече в буркан. Мисля си че е второто, ама ще видим. Имам и бонус към трушийката - доста от камбите бяха леко лютивички. Та ще бъде малко люти сладки камби Laughing.

# 197
  • Мнения: 7 433

понеже не са малко, мога ли да ги сложа в буркан и в хладилника? ще издържат така 1-2 дена нали?
    Издържат много повече,ако в буркана не се бръкне с нечиста лъжица.  Simple Smile Съставките на маринатата се явяват естествен консервант.

# 198
  • Мнения: 7 433
Pesheck,по твоите притеснения.....
При мен ту остава от маринатата,ту не ми достига......Предполагам,зависи от сочността на камбите.
Варианта с преваряването също е възможен.... Peace

# 199
  • Мнения: 0
СЕЛМА,благодаря за прекрасната рецепта! Направих от раз 10кг камби.След като изядохме 2 буркана ,снощи купих още12кг и днес започвам Слагам и чорбаджииски чушки освен морков и чесън. Simple Smile

# 200
  • Germany
  • Мнения: 1 598
И аз правих три пъти, пък мислех с една доза да мина  Mr. Green Селма, отново ти благодаря, снощи сложих още 2 кг. и се чудя дали да скоча до пазара да взема още 2, докато има newsm78

# 201
  • Пловдив
  • Мнения: 3
Охххх,и аз съм се наканила на тези камби,а сега гладуваммммм......... Shocked но ще направя,лошото е,че ги изпуснах,когато бяха евтини,днес ги гледах на пазара по 2.40 ooooh!

# 202
  • Мнения: 7 433
златцето,бая камбички си затворила!Браво!  Hug

kovatcheva,скокна ли до пазара?  Simple Smile

Atanassia,да наистина камбите вече са станали бая по-скъпи .... Confused

# 203
  • Мнения: 4 916
Преди няколко седмици бяхме говорили дали може да се добави карфиол и дали става добре. Уведомявам ви, че снощи отворихме един буркан с камби и карфиол (бях сложила и тънки резенчета джинджифил), беше станала чудна туршия.
Аз вече смятам да правя тази туршия всеки път, когато нещо ми застои в хладилника - вместо да хвърлям камби, пиперки, карфиол, ще слагам в буркани с маринатата на Селма.
Само дето у наше село нещо изчезнаха камбите.

# 204
  • русе
  • Мнения: 1 362
Свекърва ми правеше  мариновани камбита, пълнени със зеле и моркови. стават божествени  eat
може ли рецептата? Hug

# 205
  • Мнения: 2
Пак да кажа - страхотни са!
Ние продължаваме с яденето и си мисля, че малко буркани направих  Laughing

# 206
  • Мнения: 4 916
Днес е исторически ден за нашето домакинство - отворихме и последния буркан с камбите на Селма.
Много моля Селма да помисли за някакъв окрупнен вариант на тези камби - нещо за бидонче, или изобщо за някакво по-голямо количество.

# 207
  • Мнения: 1 994
Аз ги пазя за не по-маловажни събития от Златна сватба! Laughing Селма да патентова рецептата и да я продаде на някой завод, за да ги има постоянно в магазина, друго спасение не виждам.

# 208
  • Мнения: 4 916
 ooooh! Ай, трябваше и ние така да правим.
А не на който му се прияде и да бърка за буркан, а мъжът ми дори се беше изхитрил да вкарва по един буркан в общата туршия и така да получава най-доброто от двата варианта. Така как няма да свършат  #2gunfire Но догодина наистина обмислям по-мащабно консервиране на камбите на Селма.
Само не знам дали в бидонче или пак на дребно в буркани.

# 209
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Просто Хари, как па успя да ги опазиш. То аз от мене си трябва да ги вардя най-вече ама ..... съшиии, дет вика щерката. Нищо догодина ще правя много повече.

Общи условия

Активация на акаунт