Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 757
  • 738
  •   1
Отговори
# 120

Много е хубав проекта-привърженик съм на плоските покриви.Не са подходящи за навсякъде,но за морето си е супер Hug Praynig
Не би трябвало грубият строеж да е скъп-максимум 50 000 лв,защото по това,което се вижда нямате мазе и покрив,а и светлите отвори са доста големи.
Предвидете много сериозна хидро и топлоизолация,че това е най-уязвимата част на къщите с плосък покрив.
Препоръчвам ви поне 10 см XPS и сериозна МАЗАНА хидроизолация,в никакъв случай рулонна,каквото и да ви разправят проектанти и строители.
Предполагам,че ще е използваем покрив-защо не го направите озеленен,с дренаж,хумусен слой и всичките атрибути....
Още по време на грубия строеж предвидете крайното покритие,за да не дойдат ниско бордовете,че обикновено проектанти и конструктори тия детайли не ги доглеждат...
Още веднъж-поздравления за проекта...

# 121

markk
Супер е че пишеш при нас и ни разясняваш нещата от другата страна на бариерата. Аз имам друг въпрос към теб, цена на бетона хубаво, но и трите фирми които са ми дали оферти пишат : бетон + изливане( вкл кофраж и всичко там каквото трябва) и посочената цена е двойна на твоята. Та въпроса ми е, така ли по принцип се пишат офертите или? И това ли е реалнта цена?
[/quote]

Цената ,която съм написал е в Пловдив и е франко бетоновъзела,защото такова беше питането...
А оферти се правят всякакви-важно е да те удовлетворява крайната цена.
В крайна сметка теб те интересува на каква цена ще ти се построи къщата,при спазване на всички нормативни изисквания и влагани сертифицирани материали,вида на които е предварително уточнен в договора,а не толкова колко струват бетона,кофража,арматурата,транспорта,бетонпомпата,човекоставката ,осигуровките,инструментите и т.н.

# 122
Ако някога поема обект с материали от възложителя,държа да се знае точния вид на кофража,качеството и вида на материалите,които ще се влагат,както и неустойките при закъснение на доставките.
Друг е въпроса,че организацията по снабдяването и контрола си е сериозен и отговорен ангажимент,а и цените за дребния клент често са по-високи от тези за повечето  фирми,сигурно не разполагате и със собствен кофраж.
Постоянно получавам актуализираните цени на повечето национално представени строителни вериги,както и вярвам,че е нормално всяка уважаваща себе си строителна фирма,на базата на контактите и опита си, да може да си договаря отстъпки на материалите,често непосилни за обикновен клиент.Още по-нормално е мисля,договорените отстъпки да се дават на клиента,а фирмата да печели само и единствено от труда и доброто си име.

Да, точно за строеж пета категория става въпрос. Естествено, че се знае видът на кофража. Също имам и изготвена количествена сметка. Закъснение с доставката на материалите е изключено, още повече в настоящите условия, мина времето, когато се чакаше да ти доставят строителни материали.   А и аз работя в едно сдружение, в което членуват много и големи фирми. Част от тях са строителни, други произвеждат арматура, дограма, настилки... и пр. Познавам шефовете лично, така че, не съм съгласна за цените, че можеш да дадеш по-добра оферта, отколкото аз ще си ги договоря.  Затова държа да си набавям сама материалите.
Предпочитам бригади, защото надценките на фирмите са над 300 процента.  Peace
А в момента и най-големите фирми от бранша ежедневно освобождават работници, при нас всеки ден идват да питат има ли работа.
Вероятно ще помоля счетоводителката да ми даде телефоните на някои. Все пак ми се искаше да са екип, но ще видим, ако трябва ще ги събирам и по единично.

В такъв случай е възможно и да успееш да договориш добри цени,но не вярвам да успееш във всичко-имах предвид общата комплексна цена.
Мисля,че ще е грешка да ги събираш поединично-ще са като орел,рак и щука Wink.
Строителството е екипна работа.
Отдавна мина времето на 300 %-ните надценки,а и не ги е имало(поне при мен),освен ако строителната фирма не е и инвеститор.
Наблюденията ми за фирмите в Пд е по-различно,но ако е така,както казваш-то те са обречени,пазара е неумолим...

# 123

Да,мога да поема обект навсякъде,но основно за груб строеж......
......А и ако искате да се ангажирам с фирмата,ще трябва да начисля и ДДС.

Да, аз най-вече имам нужда от бригада която да свърши грубата работа,

знам, че от старо да правиш ново е по-скъпо, но...... вече сме я купили.

Не държа да е фирма.

Как ще ви бъде по-удобно, да ви изпратим плана на къщата и точно описание на ремонта,

който трябва да се извърши, или да дойдете на място да огледате обекта и да съставите оферта?

Чудно ми е ,толкова ли няма строители в Габрово,които да извършат един основен ремонт Wink
Мисля,че е несериозно да ми искате оферта,без да сте се запознали с работата ми или да сте говорили с мои възложители.
Тук съм,за да помагам с каквото мога и да пиша,когато имам време.
Не съм във форума,за да си търся работа-имам достатъчно,но не бих отказал и още ,ако е във възможностите ми и не надвишава предела ми на ангажираност.
Ако държите-пуснете ми на ЛС каквото имате,по възможност с визуализации(снимков материал) , повече инфо и срокове(до след 2-3 седмици ще имам неангажирани работници)  ,за да видя какво може да се направи-резервите си ги изтъкнах по-горе... Peace

# 124
Да се похваля,почваме да строим. Party

# 125
  • София
  perdido моите поздравления. Успешно и бързо завършване на къщата  Simple Smile
  Аз за съжаление май ще напусна темичката по независещи от мен обстоятелства, май ще си вземем апартамент, но не съм се отказала от идеята да си имам къща един ден...

# 126
  perdido моите поздравления. Успешно и бързо завършване на къщата  Simple Smile
  Аз за съжаление май ще напусна темичката по независещи от мен обстоятелства, май ще си вземем апартамент, но не съм се отказала от идеята да си имам къща един ден...

Благодаря ти Hug
Желая ти и на теб успех в всичко.Апартамент сега по натам къща.Важно е да сме живи и здрави  bouquet

# 127
perdido Поздравления.

Стискам ти палци,

пожелавам ти да си постройте къщата на мечтите си,

и да бъдете много щастливи в нея.

Да ни държиш в течение   Grinning

# 128
perdido Поздравления.

Стискам ти палци,

пожелавам ти да си постройте къщата на мечтите си,

и да бъдете много щастливи в нея.

Да ни държиш в течение   Grinning

Благодаря   bouquet

# 129
  • София/Варна
perdido честито и от мен

дано всичко да върви гладко и безпроблемно

# 130
perdido, и аз се присъединявам към пожеланията Peace

Aila, желая ви един хубав апартамент, а след време и къща Peace

x_diabet, какво става с вас? Докъде  стигнахте?

Ние вече имаме първа плоча и стълбички кьм избата Laughing

# 131
perdido честито и от мен

дано всичко да върви гладко и безпроблемно

Благодаря  bouquet и ние се надяваме да върви гладко.И с хубаво време ., дано  само да не валии Praynig

# 132
perdido, и аз се присъединявам към пожеланията Peace

Ние вече имаме първа плоча и стълбички кьм избата Laughing

HugБраво и на вас,бързо да си я построите.
И едно въпросче.За колко време ви направиха първа плоча?  bouquet

# 133
  • София
perdido да ви върви по мед и масло и където го чукате да не се пука    bouquet

x_diabet, какво става с вас? Докъде  стигнахте?

Ми до къде, за едната къща имам разрешително, за другата ми поискаха още документи, а строител уж намерих и то чак в Пловдив ( нямало работа ли? криза ли? никой не иска да работи!) Че като е и криза те товарят двойно, че хванали кокошката и дай да я скубем.
За събаряне на покрив от 100 квадрата ми поискаха 10 000, обадих се на едни цигани за 300 лева ми предложиха, че и пак ми се обаждаха да питат какво съм решила( Мацко, бе какво реши там за покривчето  Joy).

# 134
perdido да ви върви по мед и масло и където го чукате да не се пука    bouquet

x_diabet, какво става с вас? Докъде  стигнахте?

Ми до къде, за едната къща имам разрешително, за другата ми поискаха още документи, а строител уж намерих и то чак в Пловдив ( нямало работа ли? криза ли? никой не иска да работи!) Че като е и криза те товарят двойно, че хванали кокошката и дай да я скубем.
За събаряне на покрив от 100 квадрата ми поискаха 10 000, обадих се на едни цигани за 300 лева ми предложиха, че и пак ми се обаждаха да питат какво съм решила( Мацко, бе какво реши там за покривчето  Joy).

bouquetБлагодаря
 hahaha hahaha hahaha
( Мацко, бе какво реши там за покривчето  Joy).

Общи условия

Активация на акаунт