Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 701
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
ditsan -благодаря ти за отговора ,но аз все още си мисля ,че с газ е по-чисто и удобно  newsm78,но все пак аз нищо не разбирам нищо де... Grinning  а и не ни трябва котел ,не трябва да купуваме ,нищо ......Ох незнам и аз ..
защо са се преместили на твърдо ,какво се е случило???
аз все още  немога да открия фирма която да направи всичко.. Sad

# 616
  • Банкя
mimaa На газ наистина е по-чисто и по-удобно, но е по-скъпо. Всеки пак си преценява, какво да избере. Peace

Какво значи, че не ви трябва котел? Имате газово котле вече монтирано или друго имаш предвид. Thinking

Иначе за отопление на газ е необходимо котле. За монтаж на такова + връзката с газта отвън ти трябва специализирана и сертифицирана фирма. Предполагам, че в интернет ще намериш такива за Пловдив. Самата отоплителна инсталация - тръби и радиатори, би могла да ти направи всяка фирма, занимаваща се с отопление, дори и такива, които правят ВиК. Мисля, че трудно ще намериш фирма, която да направи всичко...
А и ще ти трябва и проект.

Ние минахме през това преди 3 години за апартамента. В момента сме доволни и може би и къщата ще се отоплява така, но ще помислим още малко. Wink

# 617
То имаше една приказка, но нея  помня точно... Rolling Eyes Построй къща и я продай, построй втора и я продай, построй трета и живей в нея.
Та колкото и да мислим, все нещо някой забравя. Затова са хубави форумите, защото човек може да прочете чужди мнения и впечатления, съвети и открити в последствие грешки. Peace
Гретел Аз мисля, че май съм измислила, къде ще има телевизори, къде ще ми трябват контакти, но със сигурност ще пропусна нещо или на етап обзавеждане нещата ще се променят. Thinking
Какво имаш предвид с това "Вчера открих, че в едната баня и в моята тоалетна стая няма по 20-30 см. первази." newsm78
И аз я знам тая приказка - Направи три къщи, четвъртата остави за себе си...
По повод контактите - оставих навсякъде до предполагаемите места за климатици контакти, за да са с къси кабели и да не висят по стените. Но сложихме климатици , директно вързани към тока и сега в едната стая си ми седи дупка за контакт на майната си горе някъде. Ми не го замазали майсторите и аз не съм го видяла. Не че е проблем да се подмаже, мисълта ми беше, че при довършителните работи се хабят най-много нерви и там изникват впоследствие много досадни тъпи дреболии. За перваза - под касата на вратата на банята не са сложили перваз от плочките, което предполага достъп на вода под плочките и съответно отлепянето им. Но няма как да се види, освен ако не залегнеш отдолу. Случайно го видях.

# 618
Акси- много си права ,но пък сега се оказа ,че неможем изобщо да прекараме газ ,защото трябва да има поне 5ма желаещи до нас за да се прекара ...Само да кажа ,че къщата се намира в с.Труд /на 5км от п-в / и там отскоро започна прекарването на газ...но май няма да стане а ще иска чакане и така ще се иде на вариянт твърдо гориво..
Само ако може да ми споделите ,кой котли си хубави и какво е важно да гледам при прекарването на парно Peace

Много благодаря на всички ви  bouquet  bouquet

# 619
  • Банкя
mimaa Нямам престава за котлите на твърдо гориво, но мисля, че имаше такава тема тук в подфорума, но сега не я откривам, може би е в архива. Открих тази, дано ти е от помощ. Peace
А иначе в първите теми пишеше една мама от с.Труд, май беше Фъстък, може и нея конкретно да попиташ, как са си решили проблема с отоплението. Wink

Гретел Разбрах, какво имаш предвид. Дано успеете сега да го оправите. Hug

# 620
По отношение на котлите на твърдо гориво, най-добрите са немските. Сещам се за Висман Peace

http://www.viessmann.com/com/en/products.html

Може да им разгледате продуктите Peace

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 09:46 от galana_s

# 621
само каto ви чета,половината сте от Пловдив Heart Eyes Защо не си спретнете по една срещичка  Heart Eyes Ние имаме една къща там на Белащица на родителите ми, стремим се  нещо подобно и ние да си имаме един ден.. ето лятно поздравче от дворчето на мама  Flutter http://prikachi.com/files/1515512F.jpg Лек ден ви пожелавам

# 622
само каto ви чета,половината сте от Пловдив Heart Eyes Защо не си спретнете по една срещичка  Heart Eyes Ние имаме една къща там на Белащица на родителите ми, стремим се  нещо подобно и ние да си имаме един ден.. ето лятно поздравче от дворчето на мама  Flutter http://prikachi.com/files/1515512F.jpg Лек ден ви пожелавам

Страхотно дворче   Heart Eyes

И ние строим в Белащица  Laughing

# 623
Ихаа, Вики, чудно дворче! Ами защо не си дойдете и вие към Пловдив? Селата от община Родопи са едни от най-хубавите, това го казва мъжът, който покрай работата си е обиколил почти всички селца и паланки в страната.
П.п. Нашият парцел е в Марково, ноо дворът още на нищо не прилича, само малко дръвчета сме насадили . Това лято ще поработим доста там.
Мъжът ми има земи в един краен квартал на Пловдив (Остромила) и там все повече започва да ме привлича, много хубави къщи построиха. Започвам да се чудя дали не е по-добре там да строим, макар че земята не е в регулация.

# 624
аз съм си мома пловдивчанка  Laughing, но мъжът ми е софиянец и вече се установхме в София, рабоим живеем, затова си търсим тук . Иначе, ако правите Пловдивска сбирка мога да се присъединя. Марково и Белщица са ми любимите райони. Имаме и вила на х. Здавец там ми е най-любимо  Heart Eyes Ето последно една снимка от преди няколко дни и от х. Здавец и спирам да спамя  Blush http://prikachi.com/files/1515753w.jpg

# 625
Галана , ние избрахме дограма на Ролпласт - Трокал 5 камерен , цвят орех с всесезонно стъкло. Входна врата не сме поръчвали , тъй като не е лепена къщата , но мислим за масив - дъб или бук.

# 626
Акси - благодаря много за инфото  Peace доста полезно ми беше   bouquet  bouquet  bouquet

# 627
мисля си за материалите и ми дойде на акъла един въпрос... Вие как си пазарувате материалите, с ДДС, без ДДС, през фирма и после взимате ДДС-то ли  newsm78 Питам понеже съм абсолютен лаик и не  разбирам, а дори и да строим и да ремонтираме, ще се купуват доста материали... как е най добре да го направя, че да не плащам ДДС и да ми дойдат по евтино  Thinking

# 628
♥VIKI♥, много хубаво дворчето на майка ти Heart Eyes Сигурно те влече към Пловдив Wink Дано и някъде около София да успеете да реализирате нещо такова и дори по-хубаво Peace
Галана , ние избрахме дограма на Ролпласт - Трокал 5 камерен , цвят орех с всесезонно стъкло. Входна врата не сме поръчвали , тъй като не е лепена къщата , но мислим за масив - дъб или бук.
Хубав избор Peace А за входната врата, ние сме избрали тази фирма
http://teodesita.com/
Вие не бяхте ли от Русе?

# 629
  • Банкя
♥VIKI♥ Наистина страхотно дворче! Пожелавам ти, скоро и ти да си имаш такова. Hug

pepita66 Може ли снимки на вашата дограма? Аз точно орех съм харесала, но едно е на каталог, а друго готова. Peace

Общи условия

Активация на акаунт